free image hosting
Dodano po 5 minutach:
cdn... - gdzieś za dwie godziny...
Greenhaze pisze:Jesli masz tak duze doswiadczenie w pisaniu EA to powinienes wiedziec ze srednie to lagujace wskazniki.....ale moze sie myle
reptile pisze: niektorzy to są fajni Laughing
A można być skutecznym praktykiem nie rozumiejąc zasady działania używanych narzędzi? w naszym wypadku nie wiedząc tak naprawdę na co się patrzy nie potrafiąc tego skutecznie opisać?xpep pisze:chlopie nie potrafisz czytac swiec to nie mow ze cos jest do dupy, nie znam teorii ganna czy fal eliota to nie mowie ze one nie dzialaja Very Happy
Na wykresie jest tak niewiele obiektywnych przesłanek, że każda jest na wagę złota - rzekłbym.tak naprawdę nie wiemy co jest obiektywne i co tak naprawdę widzimy, ale ja osobiście przyjąłem(być może jest to zł myślenie), że obiektywizm jako taki jest w pewnym sensie "nieistotny" i jeśli metoda nam się sprawdza to na resztę nie zwracamy uwagi
Powinieneś dostać ostrzeżenie za takie straszne głupoty, które wciskasz ludziom. Świeca i jej budowa jest odzwierciedleniem tego co się dzieje z ceną instrumentu.Puszkin pisze:Kolego Brother świece na forexie możesz spokojnie olać. Nie ma tu takiej analizy. To lipa. Na innych rynkach też to jest ściema. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie. Pzdr
Zainteresuj się punktami pivot wrzuć na wykres na demo i zobacz co się dzieje z PA wokół nich - niezwykle skuteczne narzędzie - rysowanie kanału to kolejne wyznaczanie wsparcia i oporu niestety kierunek kanału może mieć negatywny wpływ na nastawienie do rynku, które powinno być neutralne.brother pisze:W tym temacie powinno pojawić się także pojęcie "bezwładności" niestety ja nie wiem jak to rozpoznać. Na Historii widać ten moment cena po prostu rusza się kilka pipsów w obydwie strony, ale żeby efektywnie to wykorzystać trzeba by było widzieć przewagę podaży bądź popytu( jako, że wzoruje się na Kerimbie wiem, że on wyłapywał to za pomocą MACD lub MA) czy była to po prostu dywergencja, czy coś innego nie mam pojęcia. Do tego dokładamy oczywiście KANAŁY bo one też nam o czymś mówią.
Ja używałem - olałem - szukałem niepotrzebnych rzeczy i wróciłem do pivotów.brother pisze:Ale kanał pokazuje ci wybicie z kierunku, zawsze to jakiś sygnał, że sentyment może się zmienić. Pivot points kiedyś używałem, ale teraz wolę po prostu SR i ZL bardziej czytelnie jak dla mnie.