hmm moim zdaniem tak wiele monitorów to też przegięcie, ale napisałem tylko, że można to zrobić i jak to zrobić z punkty widzenia komputera. Co do obciążenia to akurat specjalizuje się w serwerach i zaawansowanych stacjach roboczych i wiem, że z obciążeniem nie będzie problemu. Wystarczy kupić jakiś procek 4 rdzeniowy (INTEL/AMD) koszt ok. 700zł za najtańsze modele lub platformę dwu procesorową do stacji roboczych (AMD SPIDER lub INTEL SKUTRAIL). Wtedy masz 2 procki, oba są cztero rdzeniowe, czyli w sumie 8 wątków. Oczywiście do tego 8-16GB RAM (przy obecnych śmiesznie niskich cenach RAM) da się to zrobić. Oczywiście taniej i lepiej jest kupić np. teraz 4 rdzeniowego INTEL-a, i nowoczesną płytę główną. W przyszłym roku INTEL wypuści 8 rdzeniowy procek z HT, więc komp będzie widział 16 rdzeni, a Ty ten nowy super procek włożysz bez żadnych modyfikacji do kupionej teraz płyty głównej
Dodano po 20 minutach:
po za tym wiadomo, że takie stanowisko pracy musi być zoptymalizowane. U mnie na zwykłym kompie działa bez problemu 8 terminali mt4 z załączonymi wskaźnikami lub EA. Mam procka AMD ATHLON X2 5400+ (dwu rdzeniowy) i 4GB DDR2 i ... działa bez problemu. Wiadomo, że jeśli ktoś ma pow. 3GB RAM i procek co najmniej dwu rdzeniowy (czyli np. mój konfig) to powinien mieć 64 bitowy OS. Nie polecam WinXP 64bit- mało sterników, spor sprzętu nie działa, niestety sporo aplikacji też się wiesza, ale Windows Serwer 2003 64bit lub Vista 64bit, dadzą rade zarządzać takim kompem. Chodzi o to, że 64 bitowe systemy operacyjne o wiele lepiej zarządzają dużą ilością RAM i o wiele lepiej potrafią rozdzielić i spożytkować moc wielordzeniowych procków.