Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Re: Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

reptile pisze:
Bossa ma świetną ofertę szkoleń i narzędzi dodatkowych.
I po tych szkoleniach wszyscy zarabiają.Już ktoś się wypowiadał na ich temat.Może przypomnienie?
Cóż to za narzędzia?

To są cfane lisy.Mają kulturę korporacyjną,której np tms,go4x i reszta poza xtb nie dorównuje.
Im bardziej neutralni i bez winy tym defakto bardziej szkodliwi :lol:
Widać to subtelnie w każdym aspekcie.A Ty wstawiłeś ich za szkolenia i narzędzia ?
http://forex-nawigator.biz/forum/api-fo ... ml#p529797
Przecież to jest jawny konflikt interesów, marketing brokerów dla zwiększenia zysków.
Na szkoleniu nigdy się nie dowiesz jakie zagrożenia czekają na Ciebie ze strony Brokera.

Jeżeli robisz to nonprofit to powinieneś to właściwie uwypuklić i taki agresywny marketing - "szkolenia" na minus.

Jestem wymagającym klientem i z pewnością nie znajdziesz wśród Brokerów
instrumentów z:
BRL,

ani Brokerów z
RUB,PLN płacących SWAP w okolicy oprocentowania Overnight?
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

NiceFox pisze:
reptile pisze:
Bossa ma świetną ofertę szkoleń i narzędzi dodatkowych.
I po tych szkoleniach wszyscy zarabiają.Już ktoś się wypowiadał na ich temat.Może przypomnienie?
Cóż to za narzędzia?

To są cfane lisy.Mają kulturę korporacyjną,której np tms,go4x i reszta poza xtb nie dorównuje.
Im bardziej neutralni i bez winy tym defakto bardziej szkodliwi :lol:
Widać to subtelnie w każdym aspekcie.A Ty wstawiłeś ich za szkolenia i narzędzia ?
http://forex-nawigator.biz/forum/api-fo ... ml#p529797
Przecież to jest jawny konflikt interesów, marketing brokerów dla zwiększenia zysków.
Na szkoleniu nigdy się nie dowiesz jakie zagrożenia czekają na Ciebie ze strony Brokera.

Jeżeli robisz to nonprofit to powinieneś to właściwie uwypuklić i taki agresywny marketing - "szkolenia" na minus.

Jestem wymagającym klientem i z pewnością nie znajdziesz wśród Brokerów
instrumentów z:
BRL,

ani Brokerów z
RUB,PLN płacących SWAP w okolicy oprocentowania Overnight?
Troszkę nie mogę się zgodzić.

Wiemy jakim problemem są oferty szkoleń za ciężką kasę. Te wartościowe, bardziej skomplikowane raczej nie zostaną zaoferowane za darmo przez brokerów, czy strony z webinariami. Ale podstawy rynku, strategii można się z nich nauczyć.
Taka oferta jest warta raczej pochwał nie piętnowania. Szczególnie jeśli dotyczy nie samych podstaw i wychwalania własnych zalet. Jeśli będę uczestniczył w takim szkoleniu to nie omieszkam przed nim ostrzec.

Co do samych ofert to są na prawdę różne, ale nie jest tajemnicą, że brokerzy poszukują obrotów nie długoterminowych pozycji nastawionych na sam swap. Chociaż to osobna sprawa i dobór brokera pod z takim kątem również pojawi się.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Byłem na stronie, kolejny IB.

-- Dodano: wt 20-11-2012, 13:54 --
Akhh pisze:
Co do samych ofert to są na prawdę różne, ale nie jest tajemnicą, że brokerzy poszukują obrotów nie długoterminowych pozycji nastawionych na sam swap. Chociaż to osobna sprawa i dobór brokera pod z takim kątem również pojawi się.
Nie jest tajemnicą że klienci poszukują uczciwych brokerów, a nie nastawionych na lichwę. np. Swap na + 1$ na -20$.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Oanda zdobywa nagrodę Best FX Broker według Forex Magnates - portalu publikującego kwartalne raporty o rynku.

http://comparic.pl/listings/oanda-zdoby ... -magnates/
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

alinoe pisze:Jakie były kryteria doboru brokerów do listy? Trochę dziwna, go4x, brokers star - jakaś egzotyka (tylko bułgarska regulacja?) a nie ma jednego z najlepszych market makerów na świecie - GFT.
Do innych nie udało się zdobyć affilate referal :lol: Bo są prawie wszedzie..

Bym nie krytykował,ale to znów stały model marketingu..

Z tych wszystkich portalów nic nie wynika
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

reptile pisze:
alinoe pisze:Jakie były kryteria doboru brokerów do listy? Trochę dziwna, go4x, brokers star - jakaś egzotyka (tylko bułgarska regulacja?) a nie ma jednego z najlepszych market makerów na świecie - GFT.
Do innych nie udało się zdobyć affilate referal :lol: Bo są prawie wszedzie..

Bym nie krytykował,ale to znów stały model marketingu..

Z tych wszystkich portalów nic nie wynika
Ciężko żeby coś tak na prawdę wynikało.

Pisałem, że zrobienie czegoś badającego obiektywnie cały rynek to musiałby ktoś charytatywnie zrobić, zatrudnić sporo dobrych ludzi, zakładać konta etc. Wydać kupę kasy i narazić się jeszcze na procesy.

Nawet zakładając, że zajmujemy się samym rynkiem FX mamy koło 500 brokerów, z różnymi typami kont. A wszystko zmienia się dość dynamicznie.

Natomiast wybór ograniczonej ilości ofert, brokerów z bliskiego zasięgu to inna sprawa. To da się testować, być na bieżąco, rozmawiać, wizytować.

Poza tym sama oferta brokerów to tylko część - z którą było najwięcej formalności oczywiście, ale dajcie troszkę czasu i porównajcie inne strony, na których oprócz tabelki zawierającej najczęściej brokerów z dużymi spreadami, którzy płacą po 10-20! razy więcej za lot niż ci których ja mam, nie ma nic.
Także cierpliwości i troszkę czasu.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

zeszly tydzien , nie przekroczylo 140 pipsow, ten tydzien nie wiadomo czy bedzie lepiej i to akurat teraz, przygladam sie kosztom i do czego zmierzam, armada dla zwyklego kowalskiego , jest w tej chwili najtansza, chyba, ze ma sie duzo keszu, bo juz powyej 50.000$ tanszy jest dukas(mowie o samej prowizji), ale to jest podane na stronach forexclubu, na forach nie ma za duzo, informacji, o moliwosci negocjacji prowizji w przypadku wiekszych kont, jesli juz ktos o cos gdzies zapyta to pojawia sie text o mailu i rozmowie 1 na 1, i tu mozesz wkroczyc Akhh ;), czyli przydalaby sie informacja przy kazdym z brokerow, czy sa jakies mozliwosci negocjacji i od jakiej kwoty, wydaje mi sie , ze byloby to pozyteczne, nawet jesli 99% z nas nie bedzie finansowo w stanie z jakichs dodatkowych ulg skorzystac

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

sureshot pisze:zeszly tydzien , nie przekroczylo 140 pipsow, ten tydzien nie wiadomo czy bedzie lepiej i to akurat teraz, przygladam sie kosztom i do czego zmierzam, armada dla zwyklego kowalskiego , jest w tej chwili najtansza, chyba, ze ma sie duzo keszu, bo juz powyej 50.000$ tanszy jest dukas(mowie o samej prowizji), ale to jest podane na stronach forexclubu, na forach nie ma za duzo, informacji, o moliwosci negocjacji prowizji w przypadku wiekszych kont, jesli juz ktos o cos gdzies zapyta to pojawia sie text o mailu i rozmowie 1 na 1, i tu mozesz wkroczyc Akhh ;), czyli przydalaby sie informacja przy kazdym z brokerow, czy sa jakies mozliwosci negocjacji i od jakiej kwoty, wydaje mi sie , ze byloby to pozyteczne, nawet jesli 99% z nas nie bedzie finansowo w stanie z jakichs dodatkowych ulg skorzystac
Patrząc na koszty netto zgadza się. W Dukascopy u mnie jest 35% zwrotu prowizji (taki trend, więc nie mogę grać przeciw trendowi ;)
Właściwie u każdego brokera można negocjować - szczególnie u tych mniejszych, chociaż np w LMAXie również.

Jak ktoś robi te kilkaset lotów miesięcznie to już coś można urwać.

Bardzo dobra uwaga i postaram się uzyskać takie informacje od brokerów.

Dzięki.

-- Dodano: śr 21-11-2012, 10:20 --

Potencjalny zasięg ruchu na Jenie:

http://comparic.pl/listings/kontynuacja ... -na-jenie/

Mam nadzieję, że się spodoba. Przesiedziałem nad Fibo i Elliotem sporo czasu, a blog którego nie prowadzę już od wakacji cały czas ma 500 wyświetleń na miesiąc.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Ucieczka brokerów FX obsługujących klientów detalicznych z USA?

NFA nie jest zadowolona z faktu, że niektórzy brokerzy obniżają swoje licencje do FCM z RFED i teraz zaczyna ich ścigać. Obniżenie takiej licencji oznacza, że brokerzy jak Forex Club nie mogą przyjmować klientów detalicznych i z tego powodu nie są zobligowani do zamrażania ponad 20 milionów dolarów kapitału własnego. Takie działanie uwalnia im 19mln dolarów, które mogą być użyte gdzie indziej.

Więcej: LINK
Od Traderów dla Traderów

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Akhh,uważam że w połączeniu ze zmierzaniem światowych finansów do rynku nie OTC// każdy sobie kwotuje jak chce// lecz rozliczenia zamiast OTC będą CCP, to działanie jest słuszne.
Zwróć uwagę że najwięksi brokerzy na świecie na np. wystawiający CFD mają swojego kapitału po 1-2 mln$,a teraz nałóż sobie na to ich obroty które dziennie mogą wynosić dziesiątki mld które mogą nie być bilansowane na rynku wyżej...
A wbrew pozorom byłbyś bardzo zdziwiony jak ludzie na wysokich stanowiskach,menagerowie którzy inwestują ciężkie pieniądze ,są zieloni i nie bardzo rozróżniają np.brokera co ma 50 tyś $ kapitału własnego od banku FX UBS lub D/B , Gs,JP Morgan....itp.. :oops:
Zresztą, sam byłem w szoku jak rozmawiałem z menagerami o słynnych już opcjach // wiesz o co chodzi//
Reasumując ,te dwa działania ucywilizują rynek walutowy.

Pozdrawiam.

PS,zresztą jest tutaj gdzieś na forum wywiad z Australijskim dilerem FX ,gdzie mówi że mieli ubaw po pachy z przedsiębiorców gdy przychodzili zieloni i tracili dziennie po kilkanaście mln,więc nawet tego nie zabezpieczali na rynku...
Reasumując,uważam te działania za słuszne ponieważ ucywilizują to wszystko..
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ