Dla mnie nie jest to szarpanie się z rynkiem tylko czekanie na serie TP. A nawet powiem więcej, cierpliwe czekanie, bez złych odruchów.
Co do pierwszego konta, to jak pisałem już wcześniej, nie było grane tym MM.
Co do DD to przy tym opisywanym MM to DD może zdarzyć się jeszcze większy. Jak też pisałem wcześniej gram czasem i na serie 8 TP, co po 7 TP wiąże się ze wzrostem konta o 50% i przy wejściu następnego SL jaki jest DD ? No przy nie zrozumieniu sensu tego MM może wydać się duży, mi on nie przeszkadza. To tak jakby wygrać w totka 10mln zł i potem mieć DD 50% i płakać, że zostało tylko 5 mln, ja z tego powodu bym nie płakał, że jestem do przodu 5 mln a mogłem być 10mln. W ogóle to tez jest sens trejdowania na fx, nie płakać, że mogło się zarobić ,a się nie zarobiło.
Jeśli chodzi o pipsy, to akurat kompletnie nie mają dla mnie znaczenia, celem są pieniądze a nie pipsy. A nawet powiem więcej, chyba zawsze pipsowo jestem do tyłu i to jest dobry znak. Bo np. mamy 30 prób, 24 próby kończą się SL czyli jesteśmy 240 pipsów na minus, a potem mamy serie 6 TP ca daje nam 60 pipsów na plus i w sumie jesteśmy 240-60 = 180 pipsów na minus a rachunek mamy 20% na plus, mi osobiście to nie przeszkadza.
Na drugim rachunku zysk jest tak sam jak strata. Może chodzi Ci o tych kilka transakcji z których wyszedłem nie SL czy TP, no tak, czasem jak pozycja nie rokuje to po prostu wychodze żeby w ogóle wyjść i zapolować na inny TP, to że tam jest kilka pensów na plus to nie ma znaczenia i te transakcje się nie liczą.
Aha, jakby się uprzeć to w ciągu tych 2 tygodni jeden raz weszła seria 6 czy 7 TP tylko było przejście z rachunku na rachunek, bo było 4 TP na pierwszym rachunku, a potem 3 na drugim, tylko na drugim zagrałem od początku, o czym też kilka postów wcześniej pisałem

A ten pierwszy rachunek z zyskiem żeby nie bolał w oczy już usunięty