BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink. pisze: mam napisać dzi-eku-jemy?:) widzę ze przechwalki się zaczynaja:) ja znów podejrzewam ze to ja doprowadzilem do tej sytuacji :p pewnego dnia i może ja pokusze się o ujawnienie pełnego statnentu i przejde do legendy jako druga osoba na forum która udowodni swój kunszt:p
Ink,bo pewne osoby,w jakiś sposób zdobywają reputację na forum,i tak jak Szwajcara,MrYogiego nie prosi się o wyciągi,tak samo nie każe się wymyslania różnorakich dowodów Greenowi.

Myślę,że ten post Szwajcara,to taka ciekawostka(nie przechwałki),o której większość mogła by się nie dowiedzieć,a miło się to czyta ;)

Nie wykluczone że z Tobą będzie podobnie,bo zapowiada się rewelacyjnie,no ale nie temat o tym;)
Myślę,że w miłej atmosferze zakończymy tą dyskusję,
PS.a co do "Zrozum" no bo...chciałem żebyś w końcu zrozumiał :lol:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Jak widać nie jestem starym wyjadaczem tego forum i dla mnie jako takich autorytetów tu nie ma bo mało kogo znam :p dlatego wszystko podważam :)

Co do szwajcara to był żarcik i akurat to że wypłacił tyle ile pisał wierze :)

BartGDA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BartGDA »

Panowie:)
nie uważam się za tradera ( jeszcze :) ) ale przeczytałem ten wątek od początku do końca i odnoszę wrażenie że gdzieś w tej dyskusji zatarł się główny problem tego wątku. Dopiero zaczynam moją "przygodę" z FX więc na pewno wielu rzeczy jeszcze nie rozumiem i nie wiem ale ( poprawcie mnie jeśli się mylę) :
1. Kolega green zarzucił Bossie że zaczęli "blokować" jego automat - rekwoty itp.
2. Panowie z Bossy najpierw się wyparli a później w oświadczeniu napisali że wykluczyli kilku graczy z konkursu bo korzystali z "niedozwolonych źródeł danych".

W moich oczach nie jest winny green bo jego wina nie została udowodniona. Green dysponuje logami z których na pewno można wyciągnąć dane o czasie realizacji zleceń. Natomiast Bossa nie przedstawiła wg mnie ŻADNYCH dowodów poza enigmatycznym stwierdzeniem że niektórzy uczestnicy dopuścili się złamania regulaminu.
Regulaminy konkursów nie ważne czy dotyczy to konkursu w Bossie czy w osiedlowym warzywniaku ( np na największą dynię wychodowaną przez klienta) nie mogą łamać obowiązującego prawa. Regulamin który jest niedopracowany i są w nim nieprecyzyjne zapisy - moim zdaniem w przypadku sporu powinien działać na korzyść klienta. Sorry nie pomyslaleś o czymś wcześniej masz pecha- klient ma rację.
Cały ten wywód prowadzi do stwierdzenia że green został ukarany ale jego wina nie została w żaden sposób udowodniona.
A skoro pracownicy Bossy włączyli się do tej dyskusji to wg mnie ich wypowiedzi po pierwsze są wiążące a po drugie powinny zawierać wszystkie możliwe detale które umozliwią pełną ocenę sytuacji. I nie mogą się już zasłaniać tajemnicą handlową bo rozpoczynając tu dyskusję już jej nie ma.
Mogli wcześniej prywatnie poinformować greena o zarzutach i ta dyskusja miała by charakter prywatny i green mógłby ale nie musiałby przedstawić całą historię w osobnym wątku.
Dla mnie jest oczywiste że green z jakiś powodów o których tylko Bossa wie zrobił się niewygodny więc go wywalili. Skoro zrobili to publicznie podczas konkursu dzięki któremu mieli zyskać reklamę to oznacza że za przeproszeniem mogą każdego "dymać" po cichu jak im się tylko podoba.
I to moim zdaniem jest podsumowaniem tego wątku.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Wnioski prawidłowe :
Konkurs i broker do d...
Zresztą jak wynika z opisywanego przypadku - konkurs manipulowany.
Tym konkursem Broker chce sobie nabić kabzę, dając kilku sekundowe poślizgi daje nieaktualne ceny oszukuje uczestników.

Dodatkowy kwiatek to klauzula niedozwolona w połączeniu z umową o świadczenie usług.

http://bossafx.pl/pdf/Regulamin-konkurs ... OSSAFX.pdf

"par12 pkt 5. Ze względu na fakt, iż Konkurs rozgrywany jest za pomocą Systemu Transakcyjnego,
który jak każdy system komputerowy jest z natury rzeczy podatny na awarie, zakłócenia
funkcjonowania i opóźnienia Uczestnicy oświadczają, że są świadomi możliwości
wystąpienia błędów w transmisji danych, zakłóceń w komunikacji z serwerem lub innych
zdarzeń, które mogą wpłynąć na ostateczne wyniki Konkursu i przyjmują do wiadomości,
iż Organizator nie będzie ponosił odpowiedzialności za wystąpienie takich błędów."
- W razie czego to wydymiemy Cię do końca, Co się masz nas czepiać przecież to nie nasza wina, tylko naszego komputera który się zepsuł.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Już kilka razy wspominał na niezgodnośc z prwem tego regulaminu. Tutaj najwazniejsze jest jednak nierówne traktowanie poszczególnych jego uczestników. Oczywiście mam na myśli Dealing Desk. Brak czytelnych zapisów w tym zakresie jest naruszeniem polskiego prawa. Takie praktyki winny być dokładnie opisane w regulaminie, czyli kiedy tam się trafia, za co i czy jest jakaś procedura odwoławcza. Bo to nic innego jak wykluczenie z tradingu., czyli złamanie umowy przez brokera. Przepraszam "pseudobrokera"

Panie i Panowie z BOSSAFX dorównajcie swoim siostrom i braciom z BOSSA w zakresie akcji i kontraktów to pogadamy. Jak na razie to jesteście ich marna namiastką, o tyle, że macie podobna nazwę.

euro12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: euro12 »

NiceFox pisze:Wnioski prawidłowe :
Konkurs i broker do d...
Zresztą jak wynika z opisywanego przypadku - konkurs manipulowany.
Tym konkursem Broker chce sobie nabić kabzę, dając kilku sekundowe poślizgi daje nieaktualne ceny oszukuje uczestników.

he mocne słowa to moze prokurator sie powinnien zajac ta sprawa - kto kogo oszukal!

Czy ktos zglaszal sprawe UOKiK ta niedozwolona klauzule?

Zawsze poszkodowany moze sie pozalic TVN CNBC na BOSSA 8)

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Szwajcar
Obracasz dużymi kwotami, a trzymasz się broków MM.
U nich masz lepiej niż u ECN-ów lub na futuresach ??
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Ogólnie to korzystam z usług brokerów, którzy są wypłacalni.
Pierwszą większą kasę z FX zarobiłem u brokerów MM takich jak FxPro czy AM.
Ja cenię umożliwienie mi dostępu do rynku do ceny na jak najlepszych warunkach.
Na FX jest tak, że ECN może mieć mało dostawców płynności i wtedy ma duży spread i poślizgi. Ja wybieram oferty, gdzie jest jak największa liczba zagregowanych Liquity Providerów a poślizgi minimalne.
A czy to CFD czy futures to dla mnie nie ważne. Ważne, aby broker był wypłacalny i nie utrudniał handlu.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

A co twoim zdaniem obecnie zasługuje na uwagę?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Pozwolę sobie na trzy grosze

dociekliwość. Szukaj na forach : babypips, forexfactory, na początku gdy nie bardzo wiedziałem czego oczekiwać podstawowym za lub przeciw była dla mnie ilość klientów jaką broker ma. Dlatego na początku odpadają wszelkie plus50000+.......... Nie szukaj konkretnych wskazań
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

ODPOWIEDZ