BO & FBO
Re: BO & FBO
Dzisiaj się nie popisałem.. Zagranie dużym (jak dla mnie lotem), po serii wygranych, jedna przegrana i znów stan wejściowy ... załączył mi się mistrz chyba.
Szkoda.
Szkoda.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ja wszedłem mała pozycja w sell na tej parze zrobili na górze FBO fajne i moim zdaniem zasięg jest dużo niżej zobaczymy co z tego wyjdzie dzisiaj znowu dużo danych może bujać.
Jeszcze nie raz trader to przeżyjesz
Czyli kupa szmalu wygrana jeden dwa zagrania i znowu stan początkowy, jak to opanujesz to będzei dobrze najważniejsza konsekwencja i powoli do przodu i brać co swoje jeżeli jest możliwość
Ja właśnie staram się pracować na wychodzeniem lub wchodzeniem mniejszą pozycją i trzymania dłużej zauważyłem że dosyć często dochodzą do mojego celu gdzie wyznaczę ale nie jestem w stanie przetrzymać większych korekt gdyż wchodzę za dużą pozycją, poza tym zdaża mi się jestem na plusie i nie umiem wyjść z pozycji mimo że zysk mam powiedziemy który zakładałem żę przez 3 dni tyle zrobią i nad tym cały czas w najbliższym czasie będę pracował czyli można powiedziec zarządzanie pozycją bo już sama kwestia wejść jest w miarę ok, czyli dwie ważne rzeczy cierpliwość i nadzór pozycji i będzie git
Jeszcze nie raz trader to przeżyjesz

Ja właśnie staram się pracować na wychodzeniem lub wchodzeniem mniejszą pozycją i trzymania dłużej zauważyłem że dosyć często dochodzą do mojego celu gdzie wyznaczę ale nie jestem w stanie przetrzymać większych korekt gdyż wchodzę za dużą pozycją, poza tym zdaża mi się jestem na plusie i nie umiem wyjść z pozycji mimo że zysk mam powiedziemy który zakładałem żę przez 3 dni tyle zrobią i nad tym cały czas w najbliższym czasie będę pracował czyli można powiedziec zarządzanie pozycją bo już sama kwestia wejść jest w miarę ok, czyli dwie ważne rzeczy cierpliwość i nadzór pozycji i będzie git

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Znów wszedlem "duzym lotem" dzis chba odpuszcze ... zaraz mnie wywali... Chyba milionerem za szybko chcem się stać ... chciwość to nie dobra rzecz
oj bardzo nie dobra, nie graj na tej parze longa bo chcesz go zagrać na siłe, ja gram sell więc nie gra longa
)
Ogólnie znam ten ból raczej wątpie czy nie zagrasz bo będziesz chciał odegrać i będzie chciał nawet zagrać bardzo dużym lotem aby ugrać 10 pipsów ale zrobią małą korketę i konto Ci wyzerują, jeżeli faktycznie nie masz planu na dany trade to odpuść dzisiaj bo konto wyzerować łatwo natomiast powstrzymać się od gry trudno. Jeżeli chcesz wejść dużą pozycją to znajdź jakieś super miejsce i potwierdzenia i jak bedzei pewny 100% swoich założeń to kliknij guziczek F9

Ogólnie znam ten ból raczej wątpie czy nie zagrasz bo będziesz chciał odegrać i będzie chciał nawet zagrać bardzo dużym lotem aby ugrać 10 pipsów ale zrobią małą korketę i konto Ci wyzerują, jeżeli faktycznie nie masz planu na dany trade to odpuść dzisiaj bo konto wyzerować łatwo natomiast powstrzymać się od gry trudno. Jeżeli chcesz wejść dużą pozycją to znajdź jakieś super miejsce i potwierdzenia i jak bedzei pewny 100% swoich założeń to kliknij guziczek F9

Co do aud cad to wcale nie był bym taki pewny sell.. (ale to tylko moje wymysły, ja już odpuszczam może coś popołudniu zagram)
Edit: a jednak wszedłem aud cad buy znów.. tym razem 0,01 lot wiec sl 8 pipsow wiec budżetu mi nie polamie
dołożyłem pozycje buy 01 lota
Ostatnio zmieniony 21 mar 2013, 09:40 przez Trader1, łącznie zmieniany 2 razy.
według mnie cały czas sell, tylko nzd/cad ma jeszcze trochę miejsca do góry tutaj na aud/cad mogą iść trochę do góry do ZL z H1 i tam większe sell dzisiaj dane z Cad więc może coś ruszy na tej parze
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Oj euro dzisiaj zbierze baty. Narazie liderem jest EURNZD, szkoda że mnie tam nie ma. Ale za to jestem na ED i EJ.
ja wyszedłem z mojej pozycji na -10 czekam na miejsca z ZL H1 i o bserwuję w między czasie nzd/cad bo pary są skorelowane
Wiesz co czerwinek, zainspirowałeś mnie i przyjrzałem się tej parze (NZD/CAD). W sumie to jest szansa na fantastyczny deal. Patrząc na wykresy miesięczny i tygodniowy widać wyraźnie, że poziom 0,8512 - 0,8525 to klucz do drogi na północ. Historycznie ponad tym poziomem jest już niebo. Tak se myślę, że jakby zamknęli tydzień i miesiąc nad tym poziomem to byłoby git. Tak ze 250-300 pipsów w górę. Dobrze kombinuję?
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
ja tak deleko nie odbiegam w przyszłość:)
ja widzę S na AUD/CAD jeżeli dojdą tam gdzie strzałkę dałem i odwrócą, dzisiaj dane dla cad więc mogą faktycznie ostro iść w jedną jak i drugą stronę.
Swoja drogą zobaczcie jakie ładne FBO zrobili w kierunku BO i cały czas dążą do tego BO na nzd/cad
ja widzę S na AUD/CAD jeżeli dojdą tam gdzie strzałkę dałem i odwrócą, dzisiaj dane dla cad więc mogą faktycznie ostro iść w jedną jak i drugą stronę.
Swoja drogą zobaczcie jakie ładne FBO zrobili w kierunku BO i cały czas dążą do tego BO na nzd/cad