BO & FBO
Re: BO & FBO
Ładnie to wygląda. Problem tylko w tym kiedy możemy uznac, że to już jest FBO a nie chwilowe zatrzymanie i zaraz poleci dalej. Grałeś coś z tego?
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
To już kwestia tego jak i kto co widzi. Ja pokazałem ogólnie wg mnie jak to działa. Z tego tam tylko kilka wejśc było takich przejrzystych. Natomiast chciałem pokazać że rynek po prostu tak chodzi. Na te krótsze ruchy nie ma szans raczej się załapać z H4 ale z M15 czy M5 można już coś próbować. Ja grałem coś z tego zwłaszcza w ostatnim tygodniu na tym ostatnim odcinku ale bez większych rewelacji, zbyt często uciekam z rynku a potem jak dojdą gdzie chciałem to widzę jakie to przejrzyste było. Ale to nic.
Aktualnie siedzę w EUR/CAD sam jestem ciekawy co zrobią i czy dojdą do TP, tutaj jest bardziej taki przykład długo dystanosowy bo myślałem że w tamtym tygodniu już to zrobią ale zrobili korektę do góry. Aktualnie dzisiaj ponowiłem wejście. Co bedzie z tego zobaczymy. Wg mnie dojdą do TP ale pytanie czy ja będe w tym ruchu jak tam dojdą (o ile dojdą bo pewnego nic nie ma).
Aktualnie siedzę w EUR/CAD sam jestem ciekawy co zrobią i czy dojdą do TP, tutaj jest bardziej taki przykład długo dystanosowy bo myślałem że w tamtym tygodniu już to zrobią ale zrobili korektę do góry. Aktualnie dzisiaj ponowiłem wejście. Co bedzie z tego zobaczymy. Wg mnie dojdą do TP ale pytanie czy ja będe w tym ruchu jak tam dojdą (o ile dojdą bo pewnego nic nie ma).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Ładnie. Na moje oko będzie TP. A tu przykład z przed chwili gdzie było FBO ale się zmyło, czyli go nie było 

Otóż to jest dobry przykład....Często widać FBO, ale dla mnie samo FBO to za mało, musi być kilka czynników by można było je uznać za właściwe...bfx pisze:Ładnie. Na moje oko będzie TP. A tu przykład z przed chwili gdzie było FBO ale się zmyło, czyli go nie było
Dla tego do ZL dołączyłem SD i taka konfiguracja najlepiej mi się sprawdza

W euro/yen również wszedłem Lke przy 140,95 i trzymam dalej na BE, może zbyt pazernie bo 50 pips mnie nie zadowoliło, ale wierze w moc BO i czekam aż tam dotrzemy, najwyżej beze mnie

Jeśli mogę dać wskazówkę....
Popatrzcie na tą technikę tak... Jeżeli było kiedyś FBO skuteczne na historii.... co się stało i jak to wyglądało, abym ja teraz inwestując mógł powielić ten schemat...
bfx, nie jest to łatwa sytuacja. Możesz powiedzieć że wymyslam ale ja to widziałem i widzę mniej więcej tak. Zrobili na H1 ładne BO, sam bym chciał ten profit zeżreć ale zżarli beze mnie wchodziłbym w to bo jeżeli zrobili by coś takiego jak nrysowałem przerywanymi kreskami. tutaj sytuacja była odwrotna. Korekcicli i szli do BO i ram zrobili FBO ładne które zaznaczyłem i wg mnie dalsza jazda w dół na D1 mniej więcej widać cel. Może się mylę ale ja widziałem tutaj dalszą jazdę w dół więc nie wchodziłbym bo tym PB z H1, po drugie nie było BO do którego bysmy dążyli bo korekta zżarła juz ten profit. Nie jest to łatwe ja też się wykładam.
Ale ogólna zasada jest taka musisz mieć BO (profit) do którego chcemy wejść po FBO. W tym przykładzie brakło profitu. Jeżeli rynek zrobili FBO i zobaczymy że idzie w kierunku BO to staramy się wejść, kto jak woli, na korkecie od razu, itd. Ale cały czas mimo wszystko trzba uważać jeżeli widzisz na mniejszych intwrwałach że coś kombinują zawsze możesz wyjść z trejdu w którym się nie czujesz dobrze. Czasami te drugi FBO jest już takie pewniejsze. Najlepiej wydaje mi się cierpliwe czasami poczekać a rynek sam w końcu zrobili FBO i zawróci i pokazuje gdzie chce iść wtedy musimy my próbować się dołączyć.
Ale fajnie że zrzuty dajecie. Dawjcie co was męczy i czego nie rozumiecie może uda się jakoś sensownie zobaczyć jakie błędy popełniamy i czego jeszcze nie widzimy
Ale ogólna zasada jest taka musisz mieć BO (profit) do którego chcemy wejść po FBO. W tym przykładzie brakło profitu. Jeżeli rynek zrobili FBO i zobaczymy że idzie w kierunku BO to staramy się wejść, kto jak woli, na korkecie od razu, itd. Ale cały czas mimo wszystko trzba uważać jeżeli widzisz na mniejszych intwrwałach że coś kombinują zawsze możesz wyjść z trejdu w którym się nie czujesz dobrze. Czasami te drugi FBO jest już takie pewniejsze. Najlepiej wydaje mi się cierpliwe czasami poczekać a rynek sam w końcu zrobili FBO i zawróci i pokazuje gdzie chce iść wtedy musimy my próbować się dołączyć.
Ale fajnie że zrzuty dajecie. Dawjcie co was męczy i czego nie rozumiecie może uda się jakoś sensownie zobaczyć jakie błędy popełniamy i czego jeszcze nie widzimy

Macie racje, ten przykład nie był do grania. Jak znajdę jakiś który wygląda dobrze a nie poszło tak jak powinno to wtedy pomyślimy jak to rozwiązac. A teraz do pracy 

No i tak to jest z tym FX, ja powychodziłem z eur/cad. Ale w tym też jest cały urok jeżeli widzisz że robią to czego sobie nie życzysz to starasz się wyjść z jak njamniejszą stratą.
Ja nadal będę próbował wejścia na sell, ale na tę chwilę obserwuję.
bfx, ładnie te eur/jpy strzeliło chyba będzie tp2
Ja nadal będę próbował wejścia na sell, ale na tę chwilę obserwuję.
bfx, ładnie te eur/jpy strzeliło chyba będzie tp2
bfx a zobacz tutaj jest wydaje mi się dobry przykład. Ja nie siedzę bo nie da się wszystkich par śledzić na raz a teraz już za poźno na wejście ale zobacz jak cena teraz zasuwa do TP1 a podejrzewam że i TP2 tutaj złapie.
dobra spadam już dzisiaj.
bfx zobacz jeszcze jak Twój gbp/aud się zachowuje nie wykluczone że jednak up pojadą. A swoją drogą jak widzicie dużo moich przewidywań się nie sprawdza, dlatego najwazniejsza zasada to starać się widzieć co rynek robi i w którą stronę idzie i dostosować się do tego i potrafić wyjść z pozycji jeżeli coś jest nie tak.
dobra spadam już dzisiaj.
bfx zobacz jeszcze jak Twój gbp/aud się zachowuje nie wykluczone że jednak up pojadą. A swoją drogą jak widzicie dużo moich przewidywań się nie sprawdza, dlatego najwazniejsza zasada to starać się widzieć co rynek robi i w którą stronę idzie i dostosować się do tego i potrafić wyjść z pozycji jeżeli coś jest nie tak.
Gbpaud teraz zrobiło ładne FBO ale tak jak napisałeś wczoraj, nie widac wyraźnego BO. Audusd lepiej wygląda tylko jeszcze muszą dac dobrą cenę do wejścia.
Ja tak próbnie dałem L z rana na gbp/aud ale właśnie teraz trochę inaczej to wygląda niż wczoraj z tego H1, teoretycznie można się ZL doszukać na D1. Ale naprawdę to nic pewnego.
EDIT: już uciekłem szybko po ostatnich świecach
EDIT: już uciekłem szybko po ostatnich świecach