Biznes brokera MM od środka

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Re: Biznes brokera MM od środka

Nieprzeczytany post autor: reptile »

daromanchester pisze:BTW dowiedziałem się ostatnio że A/B Books prowadzą nawet ECNy :mrgreen:
:D
Byś wiedział jak działa taki swfx to byś spadł z krzesła :lol: :mrgreen: Jak widzisz nie ma sensu nazywać ECN nie ECN.. a pamietam boje.. i reklamopapki..
http://forex-nawigator.biz/forum/platfo ... ml#p381835

Zresztą sama kwestia tych currenexów sporo mówi.. zaczeły się mnozyć jak nie wiem te WL.. po czasie zaczeli ich kroić na tym i tak samo zaczeły znikać.. podobno są.. ale się nie opłaca z nich korzystać.. prawie tylko meczyc sie trzeba z kitowata platforma.. a to samo co w mt4..ba nieraz gorzej..
Do całego wciąż brakuje wam obrazu hedgowania ryzyka.

Co dalej z tego wszystkiego.. wciąż to samo.. nie masz 100k$ nie jesteś na CME, nie masz firmy,fudnuszu inwestycyjnego..itp jesteś krojony, obrabiany itd.. troche to smutne.. bo reklama przewodnia fx było, że z małych $ można zrobić dużo.. ale to była reklama dla banków hehehe... :twisted:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

zz pisze:Daro,nie każdy zna angielski,a na tłumacza nie idzie tego wrzucić,opisz to paroma słowami.
Pozdrawiam
Jak ktoś nie zna angielskiego w tych czasach to nie ma dla niego ratunku chyba...

Daro robi to dobrowolnie, wrzuca b.ciekawe materiały.

Jak nie znasz angielskiego to możesz przepisać do Google Translate i sobie tłumaczyć, a nie jeszcze wymagać od Daro, żeby opisał.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Obecnie nauka języka angielskiego nie jest przywilejem tylko zasranym obowiązkiem. Nieważne ile masz lat Zzz, do roboty! :wink:

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Before we try to understand what is meant by "last look" let's see what is an ECN. ECN is a trading platform that connects the buyers and the sellers, thus eliminating the need for middleman. There is total transparency and the traders get to view the Bid and the Ask rates in real time.

Practically anyone can trade on ECN. This means that big financial institutions and banks also trade on ECN along with the individual traders.

Now, most of the standard ECNs have fixed liquidity providers. These could be trading firms or even banks. It is but natural that the liquidity providers enjoy deep relationships with the ECNs, and therefore it is more than business as usual.

These firms and banks reserve the last look provision to see your trades before they are filled in.

So what exactly is "last look"?

Last look means your ECN broker gets a chance to see your trade before accepting it.

Let's see how this happens. When you place an order on a standard ECN, your broker will try to match the order. Mostly he will try to match your order within his clients to earn commission from both the parties. This is like a win-win situation for both the traders and the broker.

But what happens when the broker is unable to fill your trade?

Well, if your order is big and cannot be filled by existing traders on the ECN, the broker asks the liquidity providers to fill in the order. These liquidity providers, which are the banks, may take a last look at your trades.

Although ECN brokers have a repute of not trading on the other side of your trade, the fact remains that many ECN platforms comprise of a feature which allows them to look at your trade and reject it. This happens because the bank is a counter party to your trade.

Although the bank has just a few seconds to reject your order, last look can still rob you of your profits. The slippage would be as high as 100 pips at times.

Thus, too many rejections and wide slippages could be because of the "last look" provision.

Not all Slippages are a result of the "last look."
http://voices.yahoo.com/understanding-l ... 76494.html
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dobry artykuł Darek. Warto przeczytać cały, bo pada też odpowiedź na pytania, które często zadają początkujący.
Are ECN Forex Brokers a better option?

It must be mentioned that an ECN broker is indeed a better option than a normal Forex dealer with a dealing desk. One of the biggest advantages of trading with an ECN broker is that you will not find crazy spreads of 20 to 50 pips. Again, the commission charged by an ECN broker is generally in the range of 1 or 2 pips per transaction. Thus, with an ECN broker you can enjoy tight spreads and commissions.

However, it should be remembered that the spreads are based on the volume being traded in that particular trading session.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Cytowałem tylko fragment dotyczący last look
Ale możemy też zacytować ostatnie zdanie:
Although ECNs are not the holy cow, they are at least far better than your traditional retailer.
O tym trzeba bardzo mocno pamiętać. :mrgreen:
Dla mnie zawsze istniały dwie rzeczy które powodowały żebym się trzymał od jakiegoś broka z daleka.
Są to bonusy i reklamacje poślizgów.
Obydwie rzeczy zawsze mnie przekonywały do tego że prawdopodobnie mamy w bardzo dużym stopniu do czynienia z brokerem który swoimi lub cudzymi rękami w białych rękawiczkach robi za MM.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

No tak, tylko wskaż mi brokera ECN, gdzie nie ma poślizgów ;). Ba, nawet u jednego polskiego MM często miewałem (i nie tylko ja) [sl gap] przy transakcji, a tam nasze zlecenia raczej nie wychodzą na rynek.
Każde rozwiązanie ma swoje wady. I każdy ocenia sam, które są dla niego poważniejsze. Zawsze można iść na futy tylko ta dźwignia i wolumen... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ja nie mam nic do poślizgów, chodzi mi o ich reklamacje która nie powinna mieć miejsca jeśli broker nie prowadzi A/B-book.
Nawet upierałbym się że przy jakiejś awarii po stronie brokera czy LP nie powinno to mieć miejsca.
Dla przejrzystości powinna być zewnętrzna firma ubezpieczająca brokera od zdarzeń losowych i ona powinna wypłacać i rozpatrywać skargi klientów.
Są to oczywiście moje czysto teoretyczne rozważania a ja nie szukam uczciwości w tej branży tylko okazji do zarobku. :mrgreen:
Próbuję tylko ogarnąć tę kuwetę....

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Apropo [sl/gap] u brokerów :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

raposo pisze:No tak, tylko wskaż mi brokera ECN, gdzie nie ma poślizgów ;). Ba, nawet u jednego polskiego MM często miewałem (i nie tylko ja) [sl gap] przy transakcji, a tam nasze zlecenia raczej nie wychodzą na rynek.
Każde rozwiązanie ma swoje wady. I każdy ocenia sam, które są dla niego poważniejsze. Zawsze można iść na futy tylko ta dźwignia i wolumen... ;)
Raposo Ty długo tak możesz?
http://forex-nawigator.biz/forum/hft-ha ... ml#p618490
No bo jeśli macie u brokerów ECN którzy nie są ECN.. to później takie brednie są. Chciałbym widzieć.. na interbanku poślizg bez kontroli na ileś tam pips przy pewnych volumenach..
Jak każdy ma oceniać.. skoro bazuje na takich opiniach jak Twoje.. z arkuszy reklamowych brokerów?
Oszukują no to są gap.. a rynek taki płynny..
Może zechce ktoś dokonać komparacji CME vs CFD.. od 50k lub 100k ? Bo chyba się tu nie rozumie fundamentów.
No i przecież są E-mini z o 50% mniejszą wielkością.

http://forex-nawigator.biz/forum/regula ... ml#p634286
http://www.tvpparlament.pl/aktualnosci/ ... e=20120706
Nie wiem.. czy ktoś w ogóle ogarnia..
Ustawa o obrocie instrumentami finansowymi

Senatorowie zarekomendowali również poprawki do noweli ustawy o obrocie instrumentami finansowymi. Za głosowało 63 senatorów, żaden nie był przeciw, 29 wstrzymało się od głosu.

Zmiany mają dostosować polskie przepisy do unijnego projektu rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie transakcji na instrumentach pochodnych będących przedmiotem obrotu poza rynkiem regulowanym, partnerów centralnych i repozytoriów transakcji (tzw. EMIR).

Rozporządzenie, które wkrótce ma wejść w życie we wszystkich krajach UE, wprowadza wymóg dokonywania rozliczeń transakcji zawieranych na rynku finansowym w oparciu o wykorzystanie funkcji partnera centralnego i tzw. nowacji rozliczeniowej.

Jest to mechanizm polegający na tym, że podmiot rozliczający transakcje staje się kupującym dla każdego sprzedającego i sprzedającym dla każdego kupującego – tym samym wstępuje w prawa i obowiązki pierwotnych stron transakcji.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ