Bezuczuciowe badanie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

W niebieskim polu jest sygnał na Długą ale nie wchodzę, Nie piramiduję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Fesiek pisze: Jak nie chciało spadać to może wzrośnie.
Nie wzrosło. BE.

Podsumowanie miesiąca:
Na rynku były długie płynne ruchy gdzie można było zarobić sporo przesuwając SL pod dołki czy też nad szczyty. Jednak mi nie udało się uchwycić tych ruchów z różnych powodów.
Wydaje mi się, choć mogę się mylić, że na TF 1m, 5m cena większość czasu jest w konsoli a zdecydowane ruchy są szybkie i często ciężko się na nie załapać (przynajmniej mi).
Bywało, że miałem duży zysk, rzędu 25 a nawet 40 pipsów a pozycja została zamknięta na zero. Czasami po prostu źle obrałem kierunek.
Spróbuję jeszcze raz ale zmienię jedną zasadę. SL w miarę możliwości 10 pipsów TP 15. Wiem, że to małe RR ale analizując moje poprzednie trady ciężko by mi było uzyskać RR=2. Wiem, wiem. Przy takim SL i TP spread to duży koszt transakcji. Tak, wiem o tym. Ale właśnie o to chodzi, że chcę umieć skalpować. Granie na tf H4 jakoś do mnie nie przemawia. Może kiedyś.
No to co... do roboty.
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

No to mamy pierwsze wejście na nowych zasadach. Cena zretestowała niebieski SR szybko spadła do dolnej linii klina robiąc LH
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Brakło jednego pipa do TP. Scr zrobiłem zanim zamknęło na BE
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Takie wieczorne pipsowanie.
Ale fuks. Następne odbicie od górnej bandy konsoli byłoby się skończyło SL. Lampa Cugana.
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Przyznam że te dwa SL mnie podłamały. Trend wzrostowy na wszystkich TF. Na 5Min MMO, świece powrotne z knotami w dół wskazującymi kierunek strat. Tyle, że te straty zostały zrealizowane. Postanowiłem więc wejść na wsparciu na dnie MMO gdzie wychodziło ZL z wykresu 1M i trzy sekundy później drugi SL.
Ja rozumiem, że to nie zawsze działa. Wiem, że po fakcie znajdzie się wytłumaczenie, że byliśmy na oporze z D1 albo coś podobnego.
Jak dla mnie to koniec, przynajmniej na razie.
Miało być trzy miesiące ale nie wytrzymałem. Spodziewałem się raczej sinusoidy na kapitale ale nie równi pochyłej.
Są tacy co mają 90% skuteczności (gratulacje Shadi) więc żeby była równowaga w przyrodzie to ja mam 90% nieskuteczności.
Na scr jest jeszcze trzeci SL ale nie watro go opisywać.
Dziękuję za uwagę.
ech...

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Widzę że macie dziwne akcje w głowie. Spokojnie okres szczęśliwego rynku się zakończył teraz wszystko wróciło do normy.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:Widzę że macie dziwne akcje w głowie. Spokojnie okres szczęśliwego rynku się zakończył teraz wszystko wróciło do normy.
Czemu dziwne? Chwilowa załamka to chyba norma u początkującego. Podejrzewam że mi przejdzie. To pewnie był taki zimny prysznic by się przenieść na inne TF.
ech...

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Ktoś kiedyś tam coś miał, a dla Was jest to że ma tak ciągle. Owszem zdarzają się dni że jest np 5 zagrań i 5x tp ale raczej jest to na zasadzie +,-,+,+,-,- przy czym + jest większy od minus więc jest ok

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:a dla Was
?? Sam siedzę przed lapkiem. Chyba, że masz na myśli więcej przegrywających:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=200
klonmarcin pisze:Po dzisiejszym dniu całkowicie straciłem zapał - nie mam siły już do tego - co bym nie zrobił i tak wychodzi na źle
Mariusz M. pisze:Marcin no to mamy podobnie
Zgadzam się Shadi z Tobą, że jest to na zasadzie trzy minusy trzy plusy. Mi chodzi o to, że moje dni były mniej więcej +,-,-,+,-,-,-. Od razu uprzedzę to o czym pisałeś już kiedyś, nie zwalam winy na rynek tylko na siebie. Jakoś nie mogę znaleźć metody dla siebie, Jak mi się jakaś spodoba to zaczyna się od serii strat i tracę zapał.
ech...

ODPOWIEDZ