Potrafisz podać źródło tej informacji, czy tak sobie pleciesz bzdury bo gdzieś coś kiedyś przeczytałeś ?zz pisze:To jest następny przykład w jakim kabarecie żyjemy.Przypominam Wam że Balcerowicz parę lat temu sprzedał prawie całe złoto NBP po 250$ za uncję twierdząc że złoto nie ma przyszłości.Następny dowód na to że musimy liczyć tylko na siebie.Olać autorytety.Pozdro.
Ehh.. Balcerek dla mnie autorytetem nigdy nie był. Zawsze uważałem go za sztucznie wykreowanego, przepłacanego teoretyka. Problem jednak w tym że to on tworzył podwaliny naszego systemu bankowego, tego samego który teraz w czasie kryzysu sprawdza się całkiem nieźle na tle naszych sąsiadów. I uważam że za to należy mu się odrobina szacunku i zwalczanie tej urban legend o złocie jaką mu się usilnie przypisuje. Do przeczytania:zz pisze:sprawa jest oczywista i głośna.Ja to czytałem w Rzeczpospolitej,od kolegi wiem że Parkiet też o tym pisał na 1 stronie.Oczywiście w Onet też to było.Pozdro.
winny kryzysuthereisnocowlevel pisze:Problem jednak w tym że to on tworzył podwaliny naszego systemu bankowego, tego samego który teraz w czasie kryzysu sprawdza się całkiem nieźle na tle naszych sąsiadów
Narazie się sprawdza, nie wiem czy sie sprawdza, o tym jak stoi nasz system bankowy zz już pisał i trochę podzielam jego opinię. To tak jakby wysłać nas do walki o swoje w świecie z grabiamikonsultacyjną – przez usługi konsultacyjne i współpracę krajów członkowskich oraz jako forum wymiany doświadczeń między krajami w radzeniu sobie z problemami natury gospodarczej, m.in. plan Balcerowicza był napisany przez ekspertów MFW