Banki

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy pracowałeś, pracujesz w banku?

tak
23
15%
nie
130
85%

Liczba głosów: 153

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

:P To jest następny przykład w jakim kabarecie żyjemy.Przypominam Wam że Balcerowicz parę lat temu sprzedał prawie całe złoto NBP po 250$ za uncję twierdząc że złoto nie ma przyszłości.Następny dowód na to że musimy liczyć tylko na siebie.Olać autorytety.Pozdro. :P
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

zz no błagam Cie licz na to że sam nauczysz sie piec chleb, produkować kiełbaski itp to będzie jak w Afryce
Balcerowicz spodziewa się zamachu na NBP 2006-04-03 08:43:51

Awatar użytkownika
thereisnocowlevel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: thereisnocowlevel »

zz pisze::P To jest następny przykład w jakim kabarecie żyjemy.Przypominam Wam że Balcerowicz parę lat temu sprzedał prawie całe złoto NBP po 250$ za uncję twierdząc że złoto nie ma przyszłości.Następny dowód na to że musimy liczyć tylko na siebie.Olać autorytety.Pozdro. :P
Potrafisz podać źródło tej informacji, czy tak sobie pleciesz bzdury bo gdzieś coś kiedyś przeczytałeś ?
'Most people would rather die than think' Bertrand Russell

zz
Maniak
Maniak

reptile :P
niestety taka jest rzeczywistość.Jak opisałbym moje doświadczenia z bankami,OFE,TFI ,zarządzanie aktywami itp. to byłby kabaret na najwyższym poziomie. światowym.Zresztą jestem już po wstępnej rozmowie z menadżerem jednego z amatorskich kabaretów aby z moich doświadczeń z w/w instytucji zrobić dobry kabaret.Pozdrawiam. :P

Dodano po 2 minutach:

thereisnocowlevel sprawa jest oczywista i głośna.Ja to czytałem w Rzeczpospolitej,od kolegi wiem że Parkiet też o tym pisał na 1 stronie.Oczywiście w Onet też to było.Pozdro.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
thereisnocowlevel
Bywalec
Bywalec

zz pisze:sprawa jest oczywista i głośna.Ja to czytałem w Rzeczpospolitej,od kolegi wiem że Parkiet też o tym pisał na 1 stronie.Oczywiście w Onet też to było.Pozdro.
Ehh.. Balcerek dla mnie autorytetem nigdy nie był. Zawsze uważałem go za sztucznie wykreowanego, przepłacanego teoretyka. Problem jednak w tym że to on tworzył podwaliny naszego systemu bankowego, tego samego który teraz w czasie kryzysu sprawdza się całkiem nieźle na tle naszych sąsiadów. I uważam że za to należy mu się odrobina szacunku i zwalczanie tej urban legend o złocie jaką mu się usilnie przypisuje. Do przeczytania:

http://astromarket.blox.pl/2007/12/Czy- ... zloto.html

zz
Maniak
Maniak

thereisnocowlevel nacisłeś mi na odcisk.Jaki system bankowy w Polsce?jest taki?.Jakie podwaliny?.Chcę Tobie przypomnieć że rynek walutowy do 2004 roku był przestępstwem czyli 20 lat w dupie między innymi dzięki Balcerowiczowi.Balcerowicz był zwolennikiem opodatkowania zysków kapitałowych co prawda mówił to półgębkiem lecz mówił itp.Nie chce mi się rozwijać tematu lecz konsekwencje tego będą oczywiste np.praca do 70 lat za 1 zł miesięcznie,emerytury po 20-30 zł- może 300 zł.Brak podstawowej wiedzy menadżerów,polityków o produktach pochodnych to też jest tego konsekwencja.itp. itp i tak dalej.Pozdro. :P

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

thereisnocowlevel pisze:Problem jednak w tym że to on tworzył podwaliny naszego systemu bankowego, tego samego który teraz w czasie kryzysu sprawdza się całkiem nieźle na tle naszych sąsiadów
winny kryzysu
MFW - funkcje
konsultacyjną – przez usługi konsultacyjne i współpracę krajów członkowskich oraz jako forum wymiany doświadczeń między krajami w radzeniu sobie z problemami natury gospodarczej, m.in. plan Balcerowicza był napisany przez ekspertów MFW
Narazie się sprawdza, nie wiem czy sie sprawdza, o tym jak stoi nasz system bankowy zz już pisał i trochę podzielam jego opinię. To tak jakby wysłać nas do walki o swoje w świecie z grabiami :lol:
10-ta rocznica waluty euro. 20-tej już nie będzie. - ciekawe stwierdzenie z tą klatką ekonomiczną
Podobno Kononowicz startuje do EUparlamentu :wink:
KRZYSZTOF KONONOWICZ KANDYDAT NA EUROPOSŁA 2009!!!

zz
Maniak
Maniak

reptile tak sobie głośno myślę może to celowo chodziło o to aby wysłać nas do walki o swoje w świecie z grabiami ???????????????.Pozdro.

Awatar użytkownika
thereisnocowlevel
Bywalec
Bywalec

Dlatego odwołałem się do naszych sąsiadów - póki co nie grozi nam scenariusz węgierski, czy łotewski - nasze (a właściwie to "nasze") banki radzą sobie z płynnością. Nie było problemu niespłacanych kredytów. Ponoć nie zawodzą też zabezpieczenia przed wyprowadzaniem kasy do banków-matek. Oczywiście że KNF to pośmiewisko i banda pajaców, ale nie można ich obaczczyć odpowiedzialnością za "brak wiedzy", a raczej głupotę menedżerów i ich ciągoty do spekulacji na opcjach barierowych. Reasumując - nie jest różowo, ale mogło być dużo gorzej.

Czekam na linka do onetu gdzie poczytam o tym jak Balcerek opychał nasze złoto :wink:

zz
Maniak
Maniak

thereisnocowlevel nie pamiętam który to był numer lecz zerknołem do swoich notatek to było ok.2003 roku.Pozdro.

ODPOWIEDZ