Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Witam!
Zainstalowałem demo. Dodałem wszystkie symbole i niestety nie widzę nigdzie eurusd ani eurgbp. Czy to jakiś błąd czy demo poprostu posiada takie ograniczenie?
Zainstalowałem demo. Dodałem wszystkie symbole i niestety nie widzę nigdzie eurusd ani eurgbp. Czy to jakiś błąd czy demo poprostu posiada takie ograniczenie?
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Czy postępował Pan dokładnie według instrukcji podanych na stronie? Nazwy symboli mają sufix .arm, np EURUSD.arm? Wymienione pary są dostępne na naszych rachunkach demonstracyjnych, więc stawiam, że wystąpił błąd podczas tworzenia konta demo. Poniżej link do filmu instruktażowego:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VYTmhkbTUs
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VYTmhkbTUs
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
Faktycznie, u was robi się to troszkę inaczej.
Wszystko już działa, dziekuję i przep[raszam za kłopot
Wszystko już działa, dziekuję i przep[raszam za kłopot

Re:
Nie wiem gdzie popełniam błąd,ale nie daje mi to spokoju.ArmadaMarkets pisze:Na koncie Classic prowizja dołączona jest do spreadu i wynosi 0.6 pipsa. Na koncie Exchange klient ma do dyspozycji czysty spread + prowizje (w zależności od pary na której się handluje). Różnica spreadów między kontami to dokładnie 0.6 pipsa.1 Czym różni się konto classic od exchange ? Poza tym, że jest prowizja od zlecenia przy tym drugim typie konta. Porównywałem spready i jeśli są różnice (na korzyść exchange) to niewielkie.
Classic - 0,6-1,2 pips
Exchange - 0,0-0,6 + 0,5(prowizja) = 0,5-1,1 pips.
Dobrze rozumuje? bo jeżeli różnica jest prawie znikoma,to po co 2 różne konta? depozyty też prawie bez różnicy.
Może koszty podobne, ale przy wąskich SL (i nie tylko ) często dupe ratuje.
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Jedni wolą podział na spread + commission, drudzy wolą mieć całkowity koszt transakcji tylko i wyłącznie jako spread. Stąd podział na 2 konta.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
Wystarczy ustawić w classicu SL o 0,5 pips więcej i chyba wychodzi na to samo(?).Microbi pisze:Może koszty podobne, ale przy wąskich SL (i nie tylko ) często dupe ratuje.
W teorii tak, w praktyce nie do końca. Zresztą jak masz czas porównaj sobie jakimś kopierem pograj na dwóch rachunkach i porównaj wynik.
Ok,a niech mi ktoś powie,jaki może mnie spotkać spread podczas "nienormalnych" warunków handlu?
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Ja widziałem jakieś 16 pipsów jak Ben ogłaszał QE3.
Edit: na Edku oczywiście.
Edit: na Edku oczywiście.