Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Witam, ogólnie wszystko fajnie się rozwijało ale niestety zaprzeczyć nie możecie że transakcji wam nie obrabia plugin albo jakiś inny desk center...

Proszę o wyjaśnienie tej sprawy.

Sytuacja na gorąco;)
Na drugim rysunku widać dokładnie, że żadnych gapów nie ma + cena bid dwa razy brała ten poziom.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chciałbym zobaczyć jak się odnosicie do takich sytuacji i czym jest to spowodowane.
Proszę napisać jakie informacje i gdzie miałbym wam oprócz tego wysłać.

-- Dodano: wt 23-10-2012, 9:29 --

że tak powiem: LOL ;d

Obrazek

-- Dodano: wt 23-10-2012, 9:32 --

hipoteza?

desk center z klopa wrócił...
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

DigitalSmoke pisze:Ja widziałem jakieś 16 pipsów jak Ben ogłaszał QE3.

Edit: na Edku oczywiście.
Dla mnie miazga,zostaje przy MM.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

admkowal raczej jest to blad kominukacji terminal-serwer
nie raz takie cos mi sie zdazylo u innych brokerow przy zbytnim pzeciazeniu przez duza ilosc zapytan :D
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

admkowal - prosimy o dokładny opis przebiegu transakcji na adres pomoc@armadamarkets.pl . Z wpisu typu LOL ciężko jest dokładnie wywnioskować na czym polega problem. Ze screenu widzę jedynie że było to zlecenie sell stop - czyli w momencie składania zlecenia cena musiała być POWYŻEJ.
Proszę o dokładny opis - co, o której, co jest nie tak, a jak według Pana być powinno. Przekażemy to do PrimeXM celem sprawdzenia i w ciągu 24h powinniśmy dać odpowiedź.
Jednak takie zgłoszenie potrzebuje mieć na maila - aby przesłać i do naszego działu technicznego.

-- Dodano: wt 23-10-2012, 10:19 --

Poza tym z tego co widzę to reklamuje Pan fakt że zlecenie nie zostało zrealizowane, mimo przejścia przez zlecenie stop. Nie zwróciłem uwagi na to na screenie, gdyż najpierw sprawdziłem to zlecenie i dobrze Pan wie że zostało ono zrealizowane. Być może powstał jakiś błąd w komunikacji server - terminal. Sprawdzimy to. Jednak zlecenie zostało zrealizowane - mimo że na screenie widać inaczej.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

ArmadaMarkets pisze:Z wpisu typu LOL ciężko jest dokładnie wywnioskować na czym polega problem.
A co tu można więcej powiedzieć ;)? Sell Stop złożone na platformie, więc tak jak Pan napisał, cena musiała być powyżej. Cena przeszła sell stop dwukrotnie i nie aktywowało go. Dopiero po 10-15 minutach uruchomiło się ze wsteczną ceną. To trochę zabawne, prawda? W dodatku żółty kolor na zlecenie oczekującym z tego co pamiętam to oznacza oczekiwanie na akceptację przez Dealing Desk a to przeczy modelowi ECN i wysyłania zleceń od razu na rynek, prawda?

I jeszcze jedno pytanie: Co by się stało gdyby cena poszła w drugą stronę i musiałbym ją zamykać na giga (jak na skalp) stracie?

Na szczęście poszła w moją i swoje wziąłem - nie będę wysyłał reklamacji bo co mi po niej teraz? Transakcje weszła i swoje mam ale większa gotówkę obawiałbym się do Was włożyć po takim czymś.
Pierz Andrzej pisze:admkowal raczej jest to blad kominukacji terminal-serwer
nie raz takie cos mi sie zdazylo u innych brokerow przy zbytnim pzeciazeniu przez duza ilosc zapytan :D
Dzięki Andrzej za odpowiedź - Twoja wydaje się rozsądna ;)

-- Dodano: wt 23-10-2012, 10:32 --
ArmadaMarkets pisze: Poza tym z tego co widzę to reklamuje Pan fakt że zlecenie nie zostało zrealizowane, mimo przejścia przez zlecenie stop. Nie zwróciłem uwagi na to na screenie, gdyż najpierw sprawdziłem to zlecenie i dobrze Pan wie że zostało ono zrealizowane. Być może powstał jakiś błąd w komunikacji server - terminal. Sprawdzimy to. Jednak zlecenie zostało zrealizowane - mimo że na screenie widać inaczej.
Niczego nie reklamuję, przedstawiam tylko suche fakty i moje przypuszczenia. Jedyne co mogę to pokazać co się stało i postawić tezy. Nie wiem co się dzieje po drugiej stronie terminalu więc co ja mogę powiedzieć... Wszystko jest na screenach. I tak zlecenie zostało zrealizowane tak jak pisałem po kilkunastu minutach po starej cenie. To bardzo w porządku z waszej strony. Mam nadzieję, że to faktycznie błąd server-terminal.
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Skoro nie chce Pan wysłać szczegółów zapytam tutaj :

O której zlecenie zostało wyświetlone w terminalu poprawnie ?

Składamy zapytanie do PrimeXM - potrzebne jest jak najwięcej szczegółów.

-- Dodano: wt 23-10-2012, 10:41 --

Widzę że edytował Pan post. Proszę nie odbierać tego wpisu jako ataku na Pana osobę. Dla nas każda taka skarga jest reklamacją. Zależy nam na jak najszybszym wyjaśnieniu całej sprawy, dlatego też pytałem o szczegóły. Na początku pomyślałem że reklamuje Pan fakt niezrealizowania transakcji. Bo tak wynikało ze screenu i z terminalu. Stąd wpis o tym, że realizacja zlecenia była. Natomiast informacje wyświetlane u Pana tego nie potwierdzały.
Napisałem już zapytanie do PrimeXM dlaczego tak się stało. Odpowiedź od prime zapewne dostane za kilkanaście godzin tak więc chwilowo musimy poczekać.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 10:42 przez ArmadaMarkets, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

ArmadaMarkets pisze: Składamy zapytanie do PrimeXM - potrzebne jest jak najwięcej szczegółów.
;) Miło z waszej strony
ArmadaMarkets pisze: O której zlecenie zostało wyświetlone w terminalu poprawnie ?
Trudno mi to dokładnie określić ale jak tylko się aktywowało to przestawiłem stopa więc jak patrzę na platformę to musiało być w okolicach 7:24 czasu serwera czyli 9:24 naszego czasu.
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Zlecenie zrealizowane? Zrzuć je proszę z historii na screen + oznaczenie momentu, w którym było złożone (np. pionowa kreska lub prostokącik). Niestety nie wszystko widać po Twoich screenach.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Już wszystko wiem na temat tego zlecenia. Otrzymałem szczegółowy log danej transakcji. Co prawda złożone zostało zlecenie sell stop o godzinie 6.54 GMT, jednak cena 104.116 wyświetlana na screenie, to cena z zupełnie innej godziny.
Modyfikacja zlecenia limit nie wypływa na godzinę jego złożenia.
Zlecenie zostało złożone dokładnie o godzinie 06:54:05 czasu GMT z ceną realizacji na 104.0700 ( czyli poniżej aktualnej ceny z danej sekundy ). Wraz ze zmianą ceny dokonywał Pan ( a raczej zakładam że robiło to EA - zmian było bardzo dużo ) zmianę ceny wejścia.
Zmiany wejścia następowały o
2012.10.23 06:54:09
2012.10.23 06:54:10
2012.10.23 06:54:10
2012.10.23 06:54:22
2012.10.23 06:54:24
2012.10.23 06:54:29
2012.10.23 06:54:30
2012.10.23 06:56:10
2012.10.23 06:56:11
2012.10.23 06:56:13
2012.10.23 06:56:14
2012.10.23 06:59:58
2012.10.23 06:59:58
2012.10.23 06:59:59
2012.10.23 07:00:00
2012.10.23 07:00:01

Aż w końcu o godzinie 2012.10.23 07:00:03 nastąpiła modyfikacja wejścia na cenę 104.11600.
Czyli wraz ze zmianą ceny, zmieniał Pan cenę wejścia dla zlecenia sell stop - dlatego też zlecenie nie zrealizowało się wcześniej.
O godzinie 07:00:03 Pańskie zlecenie zostało zrealizowane. Co ciekawe - z Pana terminala jakieś EA ( bo wątpię aby dał Pan radę ręcznie modyfikować zlecenie co sekundę ) próbowało dokonać zmiany zlecenia oczekującego jeszcze 173 razy.
Mimo że takie zlecenie oczekujące już nie istniało w terminalu.
Masowe próby modyfikacji nieistniejącego zlecenia praktycznie zapchały komunikację - dlatego też nie widział Pan że zlecenie te zostało zrealizowane. Dopiero godzina 07:27:12 przywraca prawidłową komunikację i zapewne wtedy pojawia się Panu informacja że takowe zlecenie jest zrealizowane.

Proszę sprawdzić ustawienia EA - być może coś się przestawiło. Natomiast po stronie serwera cała operacja przebiegła bez błędów.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Pisze z tel wiec tak na szybko odpowiem: To co sie rzuca w oczy to rzeczowy i dobry support z Waszej strony. Super. Co do sytuacji to bardzo ciekawe ze EA mi tak zwariowalo ale dla mnie wyjaśnienie wystarczające. Dzieki za pomoc i + dla was:)
trading is waiting
--

AK

ODPOWIEDZ