bibila pisze:Ktoś ze zgromadzonych tu wie może, dlaczego Armada nalicza od kilku dni swap w wysokości 1-go grosza (chodzi o dodatni swap) na wszystkich pozycjach, niezależnie od pary walutowej? Konto real. To jest jakaś bardziej nowa jakość na rynku forex? Może nie podoba im się, że pozycja jest długo trzymana?
To nie teoria spiskowa. U mnie tez dziwnie naliczany jest swap. Za wczoraj na jednej z pozycji doliczono 1 grosz, a na innej 5 groszy . Są to pozycje testowe o wielkości 0.01 lota. Swap powinien być wyższy.raposo pisze:Witaj,
U mnie naliczyło normalnie więc sugeruję zgłosić się z problemem bezpośrednio do brokera, gdzie podasz swój numer konta, a oni będą mogli się przyjrzeć transakcjom. Prawdopodobnie może to być zwyczajny błąd więc nie trzeba od razu szukać teorii spiskowych.
Jeśli się to nie wyprostuje przez weekend to w poniedziałek alarmuję u brokera.
Napisałem na gg do przedstawiciela Armady, ale po godzinie brak odpowiedzi. Pewnie ten kontakt jest już nieaktualny.
Na platformie pojawił się news :
"Please consider that overnight financing rates (rollover rates) fluctuate constantly on the inter-bank market. Our up-to-date financing rates can always be viewed on our website or inside the trading platform. We continue to support our clients by having one of the best financing rates on the market."
Najwyraźniej obcięli dodatnie swapy. W takim razie ja wkrótce obetnę liczbę aktywnych kont.