Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

bibila pisze:Ktoś ze zgromadzonych tu wie może, dlaczego Armada nalicza od kilku dni swap w wysokości 1-go grosza (chodzi o dodatni swap) na wszystkich pozycjach, niezależnie od pary walutowej? Konto real. To jest jakaś bardziej nowa jakość na rynku forex? Może nie podoba im się, że pozycja jest długo trzymana?
raposo pisze:Witaj,

U mnie naliczyło normalnie więc sugeruję zgłosić się z problemem bezpośrednio do brokera, gdzie podasz swój numer konta, a oni będą mogli się przyjrzeć transakcjom. Prawdopodobnie może to być zwyczajny błąd więc nie trzeba od razu szukać teorii spiskowych ;).
To nie teoria spiskowa. U mnie tez dziwnie naliczany jest swap. Za wczoraj na jednej z pozycji doliczono 1 grosz, a na innej 5 groszy . Są to pozycje testowe o wielkości 0.01 lota. Swap powinien być wyższy.
Jeśli się to nie wyprostuje przez weekend to w poniedziałek alarmuję u brokera.

Napisałem na gg do przedstawiciela Armady, ale po godzinie brak odpowiedzi. Pewnie ten kontakt jest już nieaktualny.
Na platformie pojawił się news :
"Please consider that overnight financing rates (rollover rates) fluctuate constantly on the inter-bank market. Our up-to-date financing rates can always be viewed on our website or inside the trading platform. We continue to support our clients by having one of the best financing rates on the market."
Najwyraźniej obcięli dodatnie swapy. W takim razie ja wkrótce obetnę liczbę aktywnych kont.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
bibila
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bibila »

Tak Raposo, otóż za Twoją poradą zwróciłam się do pomoc@armadamarkets.pl i ktoś po drugiej stronie odpowiedział mi nie bardziej czule niż suchy badyl drgający na wietrze, że aktualne stawki swapowe znajdę na ich stronie i że ponoć wysyłali wiadomość na platformie o tym, że zmieniają, a zmieniły się 11-go czerwca. Dziwne, bo ja odpalam MT4 codziennie i nic takiego tu nie miałam, inaczej bym nie alarmowała. Mój numer rachunku ich nie zainteresował zbytnio, cóż.

A wygląda to tak - pozycja 0,01, GBP/PLN było 37 groszy do 7 maja, potem zmniejszyli na 15, teraz jest już tylko 1 grosz!
EUR/MXN - było 26 groszy, teraz jest 1! I to nie jest pomyłka, tylko akcja zamierzona.

Przed chwilą zalogowałam się do platformy i mam też newsa, którego podaje MarioDM, dopiero teraz jest coś o tym. I piszą, że starają się zapewnić najlepsze swapy na rynku - no proszę mnie nie rozśmieszać, bo to jakaś tragedia się zrobiła. Może na majorsach się nic nie zmieniło w tej kwestii, nie wiem, ale exoticsy odpadają i przeżywam szok ze stresem.
Też zastanawiam się nad możliwą zmianą broka.
Happy weekend.
Świadomość - kluczem do wszystkiego.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Jestem na rynku forex juz dobre 8 lat i od kiedy pamiętam stawki swap były czyms, co zmieniało i może zmienić się z dnia na dzień. Wiec nie rozumiem waszego zaskoczenia. Tymbardziej ze mt4 podaje aktualne stawki swap we właściwościach symbolu. Sprawdzenie obecnych stawek zajmuje 1 sekundę. Tak samo argument ze nikt nie pytał cie o numer konta. A po co miał pytać skoro do niczego nie było to potrzebne. Stawki swap masz takie same dla wszystkich kont. Ja akurat ze zmian jestem zadowolony bo stawki negatywne bardzo zmalały. Gdyby ktoś zmieniał stawki dla zysku, to nie obcialby ujemnych swapow. Z resztą swap jest groszowa sprawa w porównaniu do wartości pipsa.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Cyb pisze:Stawki swap masz takie same dla wszystkich kont. Ja akurat ze zmian jestem zadowolony bo stawki negatywne bardzo zmalały. Gdyby ktoś zmieniał stawki dla zysku, to nie obcialby ujemnych swapow. Z resztą swap jest groszowa sprawa w porównaniu do wartości pipsa.
Otóż nie. Mam konta u kilku brokerów i NIGDZIE nie doszło do zmiany swapów. A przynajmniej do zmiany zauważalnej.
Poza tym swap to nie jest groszowa sprawa. Kiedyś przez 2 miesiące trzymałem krótką pozycję na Nzd/Usd. Po tym okresie zamknąłem ją z niemałym zyskiem, ale ten zysk wyzerował swap. Grając intraday swap może nie ma znaczenia, lecz grając w średnim terminie należy wybierać te pary i te kierunki z dodatnim swapem, gdyż inaczej nawet pozornie zyskowna pozycja przyniesie stratę.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
bibila
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bibila »

O numer konta chodziło tylko w przypadku gdyby to był jakiś błąd, co zasugerował Raposo, a że nie jest i zmiana dotyczy ogółu, to nie ma sprawy. Skoro więc mnie nie zapytali, to wcale się z tego powodu nie puszę, stwierdziłam tylko fakt.

Może jak będę na rynku 8 lat, to przestanę się dziwić, pewnie tak będzie. Póki co pierwszy raz spotykam się z aż tak drastycznymi zmianami, ale widać jeszcze dużo przede mną.
MarioDM pisze:Grając intraday swap może nie ma znaczenia, lecz grając w średnim terminie należy wybierać te pary i te kierunki z dodatnim swapem, gdyż inaczej nawet pozornie zyskowna pozycja przyniesie stratę.
Dokładnie, inaczej bym tego nie ujęła.
Cyb pisze:Ja akurat ze zmian jestem zadowolony bo stawki negatywne bardzo zmalały.
Ja akurat nie jestem zadowolona, bo stawki pozytywne bardzo zmalały - różni ludzie, różne potrzeby.
Cyb pisze:Gdyby ktoś zmieniał stawki dla zysku, to nie obcialby ujemnych swapow.
A dodatnie może obcinać i nie jest to dla zysku? Trochę tego nie rozumiem, ale może tu nie chodzi o logikę, ale o brak wiedzy, jak tak, to niech mnie ktoś oświeci.
Świadomość - kluczem do wszystkiego.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Na rynku forex nie ma czegoś takiego jak gwarancja spreadu*, gwarancja stałych swapow czy gwarancja stałego commission. I nie ma co tu się dziwić. Wielu brokerów posiada ujemne swapy w każdą ze stron i nie jest to nic nadzwyczajnego. Oczywiście, afera jest zawsze gdy komuś dana zmiana nie pasuje. Mam dla was proste rozwiązanie, zmieńcie brokera. Zajmuje to dosłownie 1 dzień roboczy i będziecie mieli problem z głowy. Na świecie dostępnych jest kilkadziesiat ofert, a gdyby wyszukać wszystkich brokerów to i kilkaset. Tak naprawdę nikogo nie interesuje takie narzekanie czy straszenie. Wystarczy zerknąć na wątek admirala. U tamtego broka mam wręcz zakaz handlu a jakiekolwiek negatywne wpisy nic nie wnoszą do sprawy. Zmieniłem broka i mam święty spokój. Co też polecam i wam.

* pomijam konta fixed, na których de facto tez może zmienić się spread.

danders
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: danders »

Mam rachunek w armadzie i problem z zalogowaniem się do platformy mt4, wyskakuje mi "zły rachunek" pomimo tego że login i hasło jest prawidłowe, powiedzcie mi proszę może gdzieś w ustawieniach coś przez przypadek coś zmieniłem, choć nie wydaje mi się. Myślałem też że coś zmieniłem w ustawieniach routera, ale na tym się kompletnie nie znam. Proszę o jakieś wskazówki Panowie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Problem może być w haśle, loginie lub serwerze. Lub może konto zostało usunięte/zablokowane ale to najmniej prawdopodobne.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ajot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajot »

Jakiś czas temu armada zmieniała serwery na własne, nie wiem kiedy się logowałeś ostatnio jeżeli dawno to możne o to biega.
Pobierz nowa instalke z i ich strony i wszystko będzie grało.

danders
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: danders »

zrobiłem tak jak pisaliście i dalej to samo, powiedzcie mi czy jest z nimi kontakt języku polskim czy trzeba pisać do nich po amerykańsku?

ODPOWIEDZ