reptile pisze:Jesteś IB ? To samo pytanie do Eurodolar
Ja nie jestem IB. Póki co podoba mi sie ich oferta. Trzeba dobrze ją sprawdzić. Mam nadzieję, że się nie rozczarujemy. Ale jak to mowią nie chwal dnia przed ........... A są tutaj w ogóle jacyś ich IB?
Jest przedstawicielstwo w Polsce, więc chyba IB by się nie utrzymał?
Witam,
Jestem przedstawicilem firmy Alpari Poland. Nasza obecność na forum służy odpowiadaniu na pytania użytkowników, ewntualnej pomocy w rejestracji, późniejszej obsłudze oraz zamieszczaniu informacji o promocjach i innowacji w ofercie firmy.
Jeśli macie jakieś pytania możecie je zadać tutaj (wtedy mogą być one przydatne dla innych użytkowników) lub na kontakt@alpari.pl
Fajnie, że Alpari Poland decyduje się wyjść do klienta również przez udział w tym forum.
Jeśli chodzi o pytania, to myślę, że dobrze byłoby zacząć od wyjaśnienia kwestii związanych z kontami Direct i Direct Pro oraz ich odpowiednikami classic.direct i classic.directpro, bo da się zauważyć, że już w paru wątkach na tym forum pojawiły się pewne wątpliwości dotyczące tych kont. Myślę, że na forum może być wiele osób zainteresowanych tymi właśnie kontami (z oczywistych względów zwłaszcza w wersji classic).
Po pierwsze zaciekawia mnie fakt czym tak właściwie oprócz wysokości minimalnego depozytu różnią się konta classic.direct i classic.directpro od kont Direct i Direct Pro? Czy przykładowo konto classic.direct stanie się automatycznie "normalnym" kontem Direct w momencie, gdy depozyt na koncie przekroczy 20 000 USD/EUR?
Na forum trochę kontrowersji wzbudził fakt, że w tabeli dotyczącej kont Classic przy kontach classic.direct i classic.directpro nie ma podanej prowizji - są "krzyżyki", tak jakby tej prowizji nie było, a jeśli konto faktycznie jest ECN, to jest raczej oczywiste, że powinna być. Czy brak informacji o prowizjach wynika z tej promocji zwalniającej z prowizji trwającej do bodajże 20 stycznia, czy jest to po prostu niedopatrzenie na stronie internetowej Alpari RU?
Na koniec jeszcze chciałbym poruszyć kwestię, która mnie interesuje. Mianowicie w ostatnim czasie pojawiło się na rynku trochę brokerów ECN/STP, u których platformą transakcyjną jest MT4. Czy jest szansa, że Alpari będzie w przyszłości oferowało podobne konta, czy też może np. uważacie, że ze względów technicznych nie da się skonfigurować ECN z MetaTraderem na tyle dobrze, żeby zapewnić wysoką jakość usługi i będziemy musieli jednak zadowolić się platformą transakcyjną Alpari Direct lub bezpośrednim logowaniem się na Currenex w ramach Direct Pro i przeprowadzaniem analizy na oddzielnej platformie?
Konto classic.direct oraz classic.directpro róźnią się od siebie platformą.
Pomiędzy kontami classic.direct, a kontami pro różnica jest w depozycie oraz osoby posiadające konta pro dostają swojego personalnego doradce, do pomocy technicznej, z którym moźe się kontaktować o każdej porze.
Przenosiny z konta nie będą odbywać się automatycznie, a będą tylko i wyłącznie na indywidualną prośbę klienta.
Prowizje po okresie promocyjnym na kontach classic.direct i classic.directpro będą kształtować się na tym samym poziomie co prowizje na kontach direct oraz direct pro.
Firma Alpari nie planuje podpięcia MT do kont classic.direct, pro.direct, z naszych informacji wynika, iź Currenex nie daje takiej możliwości.
W ciągu najbliższych miesięcy firma Alpari planuje wprowadzić konsole Meta Trader 5 (nadal będzie oferowana konsola MT4, przejście na nową konsole będzie opcjonalne).
Do końca grudnia nie są pobierane żadne prowizje za wpłacanie środków.
Alpari Poland pisze:
W ciągu najbliższych miesięcy firma Alpari planuje wprowadzić konsole Meta Trader 5 (nadal będzie oferowana konsola MT4, przejście na nową konsole będzie opcjonalne).
Ciekawa rzecz, nie wiedziałem o tym...a dokładniej można wiedzieć kiedy to zostanie zrealizowane?
Środki są przechowywane w dwóch bankach:
Rietumu Banka(Łotwa) lub
ASB Bank (Nowa Zelandja)
Przelew zagraniczny.
Klient sam wybiera bank, w którym przechowywany jest jego depozyt.
Oprócz przelewu bankwowego jest możliwość przelania środków np. przez MoneyBookers.
Możliwa jest teź wpłata kartą(visa lub mastercard).