AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

Chciałbym dowiedzieć się jak i gdzie można tworzyć, uruchamiać własne indicatory w PT2 oferowanym przez AliorBank, jakoś takich funkcjonalności trudno się dopatrzeć.

Inna sprawa, czy ktoś wie, czemu ludzie z banku pozwalają na takie niedoróbki w platformie? czy nie lepiej dla nich byłoby wykorzystanie MT4?
Najczęściej to chyba zrywa połączenie podczas handlu (zawierania czy zamykania pozycji)

Kolejna sprawa, mając Alior Tradera mamy wersje 2.3.12 z dnia 25.6.2012, natomiast pt2 oryginalny jest wersją 2.0.31 z dnia 13.7.2012.
Czyli pt2 od producenta bardziej poprawiony powinien być, niż sam AliorTrader2
Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 21:26 przez devport, łącznie zmieniany 1 raz.

tompil
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tompil »

MaRCHeW pisze:Witam.
Ostatniego sprawdziłem w MT4 od BZ WBK i choć kompiluje się nie chce się uruchomić.

W Protrader 2 się skompilował i uruchomił się jednak jest w nim jakiś błąd, dlatego wysłałem go do PFSoftu.
Dam znać jak błąd będzie usunięty.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dzieki wielkie :)

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

epoxer pisze:Inna sprawa, czy ktoś wie, czemu ludzie z banku pozwalają na takie niedoróbki w platformie?

Oni sami pewnie tego nie wiedzą :!:
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
epoxer pisze:Chciałbym dowiedzieć się jak i gdzie można tworzyć, uruchamiać własne indicatory w PT2 oferowanym przez AliorBank, jakoś takich funkcjonalności trudno się dopatrzeć.

Inna sprawa, czy ktoś wie, czemu ludzie z banku pozwalają na takie niedoróbki w platformie? czy nie lepiej dla nich byłoby wykorzystanie MT4?
Najczęściej to chyba zrywa połączenie podczas handlu (zawierania czy zamykania pozycji)

Kolejna sprawa, mając Alior Tradera mamy wersje 2.3.12 z dnia 25.6.2012, natomiast pt2 oryginalny jest wersją 2.0.31 z dnia 13.7.2012.
Czyli pt2 od producenta bardziej poprawiony powinien być, niż sam AliorTrader2
Alior Trader nie oferuje modułu autotradingu w tej chwili. Także jak masz jakieś wskaźniki, które chciałbyś skompilować by działały na Alior Trader to zamieść je tutaj lub podeslij mi na karol.marchewka@hoga.pl
Postaram się Ci je udostępnić.

Co do wersji PT2 i AT2 to wynikają one z wersjonowania jaką przyjął PFSoft.
Wersja Protrader 2 dostępna na stronie PFSoftu jest najnowszą wersją przeznaczoną do testów.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

esperer34
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: esperer34 »

jakim cudem mozna az tak spieprzyc platforme, ktora i tak byla zdrowo uposledzona? to jakis absurd. cala ekipa odpowiedzialna za aktualizacje powinna wyleciec na bruk. Otwarcie wiecej niz jednego wykresu bez zawieszenia calego programu graniczy z cudem. A i ten jeden ma w zwyczaju sie blokowac. testowane na dwoch mocnych komputerach z roznymi systemami.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Ehh prosze o dokładne wyjaśnienie, bo albo nie rozumiem ECNu Aliora albo Alior oszukuje....

Ustawilem wczoraj zlecenie kupna z limitem na 1,20087 na EUR/CHF, kurs oczywiscie byl powyzej tej wartosci. Jak rozumiem i wiem z doswiadczenia, zlecenie powinno zostac aktywowane gdy cena ASK znizy sie do tego poziomu. Jakim więc cudem moje zlecenie zostało otwarte po 1,20091 ?? Czy moze w Aliorze dziala to tak ze moje zlecenie kupna z limitem jest aktywowane gdy cena BID osiagnie wpisany przeze mnie poziom? i np wtedy gdy osiagnela 1,20087 to ASK = 1,20091 ?? W raporcie widzę cos takiego Above ask foreground color.
Rozumiem ze zlecenie z reki moze wejsc z poslizgiem ale limit ?? przeciez po to je ustawiam zeby weszlo dokladnie za tyle ile wpisalem. Nadaje sie to na reklamacje czy to ja czegos nie rozumiem ??
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Jarpen
Zlecenia limit w Aliorze wchodzą często po gorszej cenie, a jest tak dlatego,
że jak cena Ask osiągnęła ten twój ustawiony poziom 1.20087, to twoje zlecenie wchodzi na następnym ticku, ktory zapewne był na 1.20091.
W Dukasie np. zlecenia limit wchodzą po ustawionej cenie albo cenie lepszej, ale w tym przypadku np. w Dukasie to zlecenie by Ci nie weszło w ogóle, bo następny tick był w przeciwną stronę.
Więc ciężko powiedzieć, która sytuacja jest lepsza.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Ale potem było jeszcze nizej wiec nawet w dukasie by weszlo. Jak alior realizuje takie zlecenie po gorszej cenie to ja moglem przez pol dnia z reki taka cene dostac, nie po to ustawiam zlecenie z limitem zeby taki wał wyszedl.

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

MaRCHeW to jeżeli można to prosiłbym o kompilację tego wskaźnika...

Dalej... skoro posiadasz narzędzie do tego, czy jesteś w stanie je nam przekazać ?

Dodano po 5 minutach:

Jarpen załącznik pewnego dokumentu...

Ps. czasem mi się wydaje, że Alior Trader 2 nadaje się jedynie dla Naked Traderów :D w sumie u mnie na net booku czy stacjonarnym działa z podobną prędkością... cyrki się dzieją dopiero po władowaniu paru wskaźników...
Czyli najlepiej to średnie i czysty wykres...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

To ja dziekuję, nie chcę wogole realizowac zlecenia jesli wolumen na to nie pozwala. Co za idiotyzm.

ODPOWIEDZ