AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Info dla tych którzy czekali na możliwość implementacji własnych wskaźników i możliwość uruchamiania strategii

Pracownik info linii stwierdza „ Nasi specjaliści pracują nad tym” a z informacji które posiada prowadzone są już testy i rozwiązanie to powinno pojawić się w pierwszym kwartale nowego roku

rozmowa z października 2011 r

Pracownik info linii stwierdza że platforma Protrader2 i tu ciekawe „nie została jeszcze udostępniona przez producenta” i nie ma żadnych informacji kiedy zostanie wdrożona w Alior Banku

rozmowa z dnia wczorajszego : )

banderas81
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: banderas81 »

dużo było tu ostatnio narzekania, więc dla równowagi powiem Wam, że od parunastu dni nie mam absolutnie żadnych problemów z platformą. nie zrywa połączeń, zlecenia wchodzą ślicznie. troszkę się ogarneli.

mj1974
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mj1974 »

Witajcie!

Jestem zielony i początkujący, od mniej więcej 3 tyg używam demo Tradera, chce zamknąć PLN/USD ale nie moge. Pokazuje komunikat "cena nieznana" podczas gdy cena zmienia się w czasie rzeczywistym.

Czy ktoś może doradzić jak zamknąć tą pozycję. 300 000 jednostek - pozycja krótka, chciałbym juz zrealizować ją.

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

troszkę się ogarneli
Chyba nie wiesz co mówisz ! ! !

Bo jak można to nazwać sytuację gdy dzwonię na info linię biur maklerskiego w sprawie ich ECN i jedne pracownik twierdzi zupełnie co innego niż inny w poprzedniej rozmowie.

Jeden zapewnia mnie że automatyczny handel pojawi się w pierwszym kwartale nowego roku i obecnie ich specjaliści już nad tym pracują a drugi 4 miesiące później zapewnia że producent nie wypuścił jeszcze nowej wersji platformy.

wkur... się to ich nagram i wrzucę tu linki pośmiejemy się

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

tarfue święta racja.

Nie dość, że się nie ogarnęli to mam wrażenie, że sobie odpuścili starania i poszli na urlop. Nikt się nie pojawia, nikt już nawet niczego nie chce pokrętnie tłumaczyć, nie chcą się starać.

Dobry plan w założeniu a spalił na każdym froncie i tyle. Nic dziwnego, że planowana w zeszłym roku konkurencja ze strony BZ WBK, Reiffaisen czy innych umilkła w kwestii foreksowych planów, ale widząc taką porażkę aliora na całej linii może sami się przestraszyli.

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

dużo było tu ostatnio narzekania, więc dla równowagi
nie mam naprawdę pretensji o awarie jakich tam doświadczają byle nie za często i nie w czasie lawiny na rynkach jak miało to miejsce ostatnim razem.

Ale powiedz sam:

Uruchamianie mniej lub bardziej rozbudowanych skryptów własnych wskaźników i EA - nie uważasz że to poważne niedociągnięcie ? Wszędzie indziej to standard !
Mija niemal rok i nic się w tym temacie nie zmienia w dodatku na info linii zaprzeczają sami sobie.

banderas81
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: banderas81 »

najważniejsza jest stabilna praca platformy. i od kilku tygodni Alior taką udostępnia. zdanie "troszkę się ogarneli" nie znaczy " wszystko jest doskonale, najlepsza platforma na całym swiecie!!!!111one one one". znaczy to tylko tyle, że troszkę się ogarneli -.- czytać ze zrozumieniem, pochwaliłem egzekucję zleceń i stabilność, na którą ostatnio wszyscy, łącznie ze mną, narzekali.
ja osobiście niczego więcej nie wymagam. EA ani wskaźników nie używam. Jeśli grasz jak ja, Alior będzie dobrym wyborem. Ale, tu się zgodzę, za niedotrzymanie słowa w kilku sprawach ich wiarygodność spadła.

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

Czy to taki standard na DEMO Aliora, że na parze EUR/USD spread jest ujemny?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
adapi pisze:Czy to taki standard na DEMO Aliora, że na parze EUR/USD spread jest ujemny?
To nie jest standard Alior'a tylko ECN'u. Spready są rynkowe, także mogą występować także ujemne spready, co jak ktoś jest szybki może wykorzystać.

Chyba, że na demo masz cały czas ujemny spread, to wtedy coś jest nie teges.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

MaRCHeW pisze: Chyba, że na demo masz cały czas ujemny spread, to wtedy coś jest nie teges.
Mam cały czas ujemny na EUR/USD. Na innych parach (wszystkich nie sprawdzałem) jest o.k. W sumie nie przeszkadza mi to zbytnio, ale trochę dziwi.

ODPOWIEDZ