ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

raptorcom pisze:Teraz już dla mnie nie ma znaczenia czy ACTA coś da czy nie, teraz jestem przeciw dla zasady, premier zignorował głos narodu powiem więcej, zrobił wbrew woli wyborców, to już jest bez znaczenia czy to dobre czy złe bo ja i tak mówię NIE I H*J
Ostatnio widziałem sondaż już po wybuchu całej tej histerii.
Rządzący stracili 2% :lol: Taka jest siła tych oburzonych.
Widać to po manifestacjach. Sami młodzi którzy na co dzień mają w d... co się dzieje w okół nich.
Bo poza netem świata nie widzą a wybory mają gdzieś.
Generalnie to co widzisz w necie to jest wąski kawałek świata.
Zobacz na ten wątek, jest zarejestrowanych blisko 8000 userów na forum.
A w miarę regularnie wypowiada się tutaj góra 10 osób.
Po prostu Ty i ja robimy tutaj sztuczny tłok i można odnieść wrażenie że cały kraj jest oburzony.
Zapewniam Cię że jest to naprawdę garstka ludzi w skali całego kraju.
A te ataki na strony rządowe dały więcej szkody niż pożytku tej sprawie.
Chciałbym zobaczyć za kilka dni filmiki jak policja wyciąga tych "hakerów" za uszy z gimnazjów :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

hehe sondaż sondażem , poczta pantoflowa zadziała :P

raptorcom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: raptorcom »

daromanchester pisze:Po prostu Ty i ja robimy tutaj sztuczny tłok i można odnieść wrażenie że cały kraj jest oburzony.
Zapewniam Cię że jest to naprawdę garstka ludzi
masz rację ale akurat mnie ten problem dotyczy i to bardzo bo pracuję w branży IT
wierz ma gdzieś podrabiane skarpety i modyfikowaną żywność a czy garsta to nie wiem ja widziałem sporo fotek z manifestacji w tej sprawie chyba ze były to fotomontarze
"nie dyskutuj z głupcem bo sprowadzi Ciebie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

sonny
Gaduła
Gaduła

Obrazek

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

raptorcomLowcaG
prosze was wezcie przeniescie dalsza czesc swojej rozmowy na GG albo PW i nie zasmiecajcie tematu :)

==================================================================
wogole co za hipokryzja w tym panstwie panuje:

obronca jaroslaw (ktory pewnie nawet nie ma prywatnego maila) wkracza do akcji z referendum...
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/prote ... omosc.html

ciekawe ze jakis czas temu sami chcieli powolac "zespol do kontroli internetu"...teraz nagle sie odwrocilo o 180 stopni
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/4 ... rnetu.html

i na kogo tu glosowac w tym kraju :/
swoja droga jezeli PiS by rzadzil to tez by pewnie podpisali ACTA, a takie wnioski skladala by PO...jakby palikot czy SLD rzadzilo tez by pewnie ACTE podpisali, a wnioski skladaliby razem PO i PiS....

HOLDYS nastepny hipokryta
tutaj wyzywa internautow:
http://wiadomosci.wp.pl/title,Holdys-os ... omosc.html

a tutaj juz sam uzywa piratow:
http://di.com.pl/news/13245,0,Pirackie_ ... ldysa.html

co za glupi kraj....naprawde trzeba szybko zarobic milion na forexie i wyprowadzic sie do bulgarii nad morze i jak to sie mowi "wylozyc na wszystko lache" :)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

raptorcom pisze:a czy garsta to nie wiem ja widziałem sporo fotek z manifestacji w tej sprawie chyba ze były to fotomontarze
Garstka jeśli patrzeć na to jaki mają wpływ na naszą politykę.
Sporo z tych ludzi nie ma jeszcze praw do głosowania, a za kilka tygodni zapomną że w ogóle w czymś uczestniczyli.
Emocje opadną, wrócą do życia w cyberprzestrzeni i zostaną tylko wspomnienia.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

sonny
Gaduła
Gaduła

raptorcom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: raptorcom »

seba pisze:raptorcomLowcaG
prosze was wezcie przeniescie dalsza czesc swojej rozmowy na GG albo PW i nie zasmiecajcie tematu
powiedział co wiedział
"nie dyskutuj z głupcem bo sprowadzi Ciebie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Słyszałem gościa w telewizji który mówił, że nie życzy sobie inwigilacji i że to wszystko się do tego sprowadza... Wg. mnie bardzo przesadzają Ci ludzie robiący sensację. Rzeczywistość przedstawia się tak, że w obecnych czasach szum informacyjny jest tak duży, że aby to ogarnąć trzeba by było chyba stworzyć komputer wielkości średniego miasta w Polsce ! (może trochę przesadzam) Inaczej ma się sprawa jeśli ktoś Cię podkabluje, ale równie dobrze sąsiad mógłby donieść policji, że masz zjechane opony i policja mogłaby się zaczaić gdzieś za rogiem. Pośród szarej rzeczywistości wiele razy łamiemy prawo i jest to dla nas OK i dzieje się to na tyle często, że staje się normą, przykład: ograniczenia prędkości :D ... Także taki hałas o tę całą inwigilację i zatykanie ust jest mocno przesadzony.

Poza tym wydaje mi się, że to jest takie globalne odciąganie publiki od spraw gospodarczych. Wg. mnie są ważniejsze rzeczy nad którymi warto się pochylić, a to, że za jakiś czas nie ściągnę nic z torrentów to trudno... zacznę kupować, czy też wykupię sobie kanał filmowy za 20pln. Nie ma sprawy.

Pewnie i tak utworzy się tu i tam jakaś undergroundowa sieć do wymiany plików itp itd... lub też wróci wymiana plików poprzez nośniki danych na większą skalę... Ciężko powiedzieć, ale jak ktoś się zastanowi i będzie mu zależało to znajdzie sposób...

Może warto by było pomyśleć jak wykorzystać ACTA do jakiejś własnej działalności bo w końcu bezrobocie i podobno tylu mądrych i wykształconych wokół ;)

Może też w końcu będzie mniejszy strach o podrabiany towar na rynku wątpliwej jakości ! ...

ODPOWIEDZ