ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

raptorcom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: raptorcom »

daromanchester pisze:Garstka jeśli patrzeć na to jaki mają wpływ na naszą politykę.
Sporo z tych ludzi nie ma jeszcze praw do głosowania, a za kilka tygodni zapomną że w ogóle w czymś uczestniczyli.
Emocje opadną, wrócą do życia w cyberprzestrzeni i zostaną tylko wspomnienia.

po głębszym zastanowieniu to chyba jednak jestem zmuszony przyznać rację wkurza mnie tylko że było robione wszystko w tajemnicy ot taka demokratyczna samowolka
"nie dyskutuj z głupcem bo sprowadzi Ciebie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

rayzeel

Komputer to może i nie koniecznie ale algorytm filtrujący z pewnością.

raptorcom
Stały bywalec
Stały bywalec

rayzeel pisze:Może warto by było pomyśleć jak wykorzystać ACTA do jakiejś własnej działalności bo w końcu bezrobocie i podobno tylu mądrych i wykształconych wokół Wink

po raz kolejny powiadam niech państwo coś da a nie zabiera niech zrówna dochody do zachodu a nie tylko ceny towarów a zobaczycie piractwo umrze śmiercią naturalną
"nie dyskutuj z głupcem bo sprowadzi Ciebie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

rayzeel

Komputer to może i nie koniecznie ale algorytm filtrujący z pewnością.
Czytałem kiedyś książkę o terroryzmie i było tam napisane tak, że kiedyś łatwiej było filtrować treści w mailach, rozmowy telefoniczne itd... Trzeba było posługiwać się szyframi, ale w obecnych czasach eter jest tak zawalony informacjami, że nie sądzę, aby było możliwe ogarnięcie tego wszystkiego!... Trzeba by było akcji na wielką skalę bo nawet jeśli filtr szukałby nazw plików z .mp3 czy też nazw konkretnych filmów itd, to nazwy zawsze można zmienić.

To takie moje logiczne rozumowanie, ale może nie znam się za bardzo na technice i nie wiem co w obecnych czasach można już osiągnąć.

Koniec końców jak postawisz kogoś przed zamkniętymi drzwiami i dasz mu nieograniczoną ilość czasu do działania to znajdzie on sposób na ich otwarcie./wyważenie... cokolwiek.

Pisałem o nośnikach pamięci bo jeśli internet będzie nafaszerowany pułapkami to pewnie po części wróci to co kiedyś było, czyli drukowana lista z plikami po kolegach i składanie zamówień na kartkach :D ... Oczywiście co jakiś czas dystrybutorzy pirackich kopii będą wpadać z tysiącami płyt i sticków - tak jak do tej pory.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 14:35 przez rayzeel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Może ktoś zna statystyki dziennego przepływu danych w internecie?
Niestety pomimo długich poszukiwań nie znalazłem.

raptorcom
Stały bywalec
Stały bywalec

skco pisze:Może ktoś zna statystyki dziennego przepływu danych w internecie?
w Internecie w ogóle? nie ma ta takich statystyk

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Można szacować z sumy ruchu na najważniejszych węzłach.

raptorcom
Stały bywalec
Stały bywalec

skco pisze:Możemy szacować z sumy ruchu na najważniejszych węzłach.
tylko szacować i to ostrożnie z dużym zapasem

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

raptorcom pisze:po raz kolejny powiadam niech państwo coś da a nie zabiera niech zrówna dochody do zachodu a nie tylko ceny towarów a zobaczycie piractwo umrze śmiercią naturalną
Państwo nie jest od zrównywania dochodów... komuna już mineła...

skco pisze:Może ktoś zna statystyki dziennego przepływu danych w internecie?
Niestety pomimo długich poszukiwań nie znalazłem.
Chyba jednak nie jest to takie trudne...
internet internetem, ale wystarczy skupić się na głównych węzłach "zła" ;)
Przykładem mogą być strony typu chomik, gdzie znajdą bez kłopotu coś "zakazanego" i powiedzia, albo usówacie albo zamykacie... i tak kroczek po kroczku..
interent wbrew pozorom nie jest tak bardzo zdecentralizowany.. (chodzi mi o treści)

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Największą szkodę ACTA przyniesie w transplantologi wiecie tantiemy za świńskie zastawki.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

ODPOWIEDZ