ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

raptorcom pisze:ACTA podpisane mam nadzieję że premier będzie jadł teraz to gó^^^wno bez popitki naród mówił NIE
Takimi słowami ludzie sami sobie szkodzą i doprowadza do coraz większych represji.

Wolność słowa to jedno a odpowiedzialność za słowo drugie.
Powiedziałbyś to premierowi prosto w twarz?

W firmie w której obecnie pracuje część rządu jest członkami partii / niektórzy zajmowali stanowiska w samorządzie/ dużych instytucjach państwowych.

Jakiś czas temu na forum lokalnej gazety pojawiły się oskarżenie o korupcje i marnotrawstwo na duża skalę przedstawione w taki sposób że każdy rozumiał opisywany mechanizm (powstrzymam się od komentarze nt. autentyczności tych zarzutów).

Wywołay one dosłownie wściekłość u tych "lokalnych kacyków". Przez jakiś czas kazali mi monitorować cały ruch w sieci firmy i zdawać okresowe raporty z tego kto wchodzi na strony gdzie padły te komentarze. Później dostałem polecenie zablokowania internetu na większości komputerów.

Sprawa miała iść do prokuratury jednak ostatecznie z tego co wiem usunięto komentarze (po rozmowach z administracją forum) i sprawa ucichła.

Teraz sobie wyobraźcie jak czuje się premier/prezydent/minister/poseł 40 milionowego kraju gdy każdy może pisać o nim co tylko chce.

Gdyby te same oskarżenie bez dowodów zostały wypowiedziane publicznie pewnie zakończyło by się to procesem o zniesławienie i wysokimi karami.

PaDo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PaDo »

ACTA jest bardzo dobre, popieram, i będę głosował za ACTA natychmiast, jak tylko pojawi się w parlamencie. Ci młodzi ludzie nic nie rozumieją. Demonstrują z symbolami polski podziemnej. Ludzie ginęli na gestapo, w Oświęcimiu ginęli pod tymi symbolami! Jeśli ktoś w takiej sprawie wynosi symbole polski podziemnej to jest idiotą i nie należy z nim w ogóle dyskutować

- Stefan Niesiołowski w Radiu ZET
Szczyt impulsu nie jest szczytem fali
Nie widzisz z bliska spójrz z daleka
Strach jest zabójcą umysłu

raptorcom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: raptorcom »

skco pisze:Powiedziałbyś to premierowi prosto w twarz?
oczywiście że bym powiedział tylko inaczej sformułował stwierdzenie w tej wersji ma się to nijak

Dodano po 1 minutach:
skco pisze:Gdyby te same oskarżenie bez dowodów zostały wypowiedziane publicznie pewnie zakończyło by się to procesem o zniesławienie i wysokimi karami.
to nie oskarżenie tylko stwierdzenie coś w stylu nawarzyłeś piwa to je sam wypij bez podtekstów

Dodano po 59 sekundach:
egon pisze:ACTA jest bardzo dobre, popieram, i będę głosował za ACTA
nikt nie broni

Dodano po 1 minutach:
egon pisze:Jeśli ktoś w takiej sprawie wynosi symbole polski podziemnej to jest idiotą
i tu się zgodzę chociaż poniekąd ludzie walczą o jakiś tam rodzaj inny ale mimo wszystko wolności

PaDo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PaDo »

ROPTOCOM zle to zrozumiałes te słowa powiedział Niesiołowski w Radiu ZET

jeszcze jeden cytat

W internecie jest dżungla pod tym względem, można łamać prawa autorskie i kraść cudzą własność. To o to chodzi w ACTA, a nie żeby wolność ograniczyć. Wolności jest aż za dużo, jest jej w nadmiarze i w najmniejszym stopniu wolność nie jest zagrożona
Szczyt impulsu nie jest szczytem fali
Nie widzisz z bliska spójrz z daleka
Strach jest zabójcą umysłu

raptorcom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: raptorcom »

egon pisze:ROPTOCOM zle to zrozumiałes te słowa powiedział Niesiołowski w Radiu ZET
Stefan Niesiołowski w Radiu ZET
no tak sorki co nie zmienia faktu jak chce niech głosuje a i z symbolami trochę racji miał

Dodano po 2 minutach:
egon pisze: To o to chodzi w ACTA, a nie żeby wolność ograniczyć
no właśnie o to chodzi że pod byle pretekstem można będzie robić nagonki na szaraczków a co do interesów dużych korporacji to ich akurat stać na prawników coby stali na straży interesu

Dodano po 3 minutach:
egon pisze:W internecie jest dżungla pod tym względem, można łamać prawa autorskie i kraść cudzą własność

zauważ że już od kilku stron wzrosła świadomość że tu nie chodzi o Kowalskiego który słucha muzyki za free tylko chodzi o to że ACTA daje zbyt wiele narzędzi nieprecyzyjnych może trochę głupie porównanie ale ma to się tak do tego jak operacja pacjenta młotem pneumatycznym bo chirurg tak zdefiniował swoje narzedzie

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Nie sledzę w oglóle wątku ACTA (jak i ogólnie tego tematu).
Byłby ktoś tak miły i nakreślił zagrożenia związane z ACTA, w skrócie, jakiś punkt z ACTA i co on może spowodować w prawie polskim (to czego oczywiście jeszcze nie ma w tym prawie).

W punktach było by najlepiej ;)

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Podaję CI filmik ,które najlepiej to obrazuje :
http://www.youtube.com/watch?v=h1fJYlQ9iJY
Pozdrawiam

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Cadermo pisze:Podaję CI filmik ,które najlepiej to obrazuje :
Pozdrawiam
Zobaczyłem, pierwsze 1:06 i już stwierdzam, że materiał jest zajebiscie kiepski... bzdety o kopiowaniu, że to nie kradzież bo go nie ubyło i jest taki sam jak orginał jest dla motłochu (bez obrazy)...ale zobacze dalej..a co tam..
Nie nie dałem rady... jednak wołał bym w punktach :D , konkretne zapisy (nie chodzi mi oczywiście o dokładne cytowanie...a jak by to było w nawiązaniu do polskiego prawa to było by juz super...(na razie poczytam wikipedie ;) )

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

LowcaG pisze:
Cadermo pisze:Podaję CI filmik ,które najlepiej to obrazuje :
Pozdrawiam
Zobaczyłem, pierwsze 1:06 i już stwierdzam, że materiał jest zajebiscie kiepski... bzdety o kopiowaniu, że to nie kradzież bo go nie ubyło i jest taki sam jak orginał jest dla motłochu (bez obrazy)...ale zobacze dalej..a co tam..
Nie nie dałem rady... jednak wołał bym w punktach :D , konkretne zapisy (nie chodzi mi oczywiście o dokładne cytowanie...a jak by to było w nawiązaniu do polskiego prawa to było by juz super...(na razie poczytam wikipedie ;) )
Trzeba było obejrzeć do końca..dalej jest wytłumaczone.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Bo studenci to złodzieje, kserujemy książki na potęge i dalejmy zarobić tym PRZESTĘPCOM w kserze, chodzimy do bibliotek czytamy kserujemy.
Wersja "ebook" jest po prostu prostsza. Ale nie to jest nawet problemem.
Poczytaj sobie wpisy i tyle.

ODPOWIEDZ