A gdyby tak podejść do tego normalnie?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Re: A gdyby tak podejść do tego normalnie?

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

freakout pisze: mam może jeszcze wrzucić tutaj cały swój system .... wszystko tłumaczyć, udostępniać sygnały i to jeszcze za darmo? no sorry, ale ktoś tu chyba sobie żarty robi ;)
Nie skorzystałbym za darmo bez obrazy ale powodzenia :)

W nawiązaniu do poprzednich postów Polacy są po prostu zawistni samolubni jeden drugiemu by oczy wydrapał
taka głupia mentalność spuścizna komuny trzeba się "dowartościować" pokazać jestem lepszy, ja się znam lepiej ja coś mam itd ... " ( zgoda nie wszyscy ale to powszechne na wyzwiskach kończąc ) Zamknięte fora z tajemną wiedzą :mrgreen: tylko dla zaproszonych gdzie i tak nikt nie zarabia ? :) gdzie to było chyba gdzieś na comparic o ile pamiętam albo jeszcze gdzieś indziej ? mniejsza ...

klonmarcin - Droga do zwycięstwa - nie czytałem ale zwróciłem uwagę że dziennik dość długi za długi żeby się wgryzać i tak miałem zapytać czy już jesteś chociaż w połowie tej drogi ? :) Jeśli tak to można powiedzieć że się da jeśli to nie takie proste to te 40 % rocznie (tu bym polemizował widzę to jako 200- 300 % rocznie w sumie to rynek decyduje 40 czy 200 - ale dalej jako Inwestycja a nie hazardowa gra ) przy odpowiednim kapitale cierpliwości i odrobinie rozumu jest odpowiedziom której większość szuka ? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

ucichło w temacie ?
chyba już w pierwszym poście wszystko zostało powiedziane
Grzesiek jak byś miał wybrać to Efix czy TMS a może inny polski ?
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

EFIX DM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: EFIX DM »

Witam,

EFIX Dom Maklerski poleca oczywiście swoje usługi.
Jeśli masz dylemat, którego brokera wybrać, zgłoś się do nas, chętnie omówimy różnice i przedstawimy nasze możliwości.

Pozdrawiam

EFIX DM
506 203 191

Awatar użytkownika
xlusiv
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xlusiv »

freakout pisze:
Janek Trader pisze:
Panie Grzegorzu, ma Pan bardzo wąskie horyzonty jeśli chodzi o trading :) 40-50% rocznie? taki wynik jest do osiągnięcia spokojnie w tydzień :)
...
jak dla mnie liczenie na tak małe zyski to tylko i wyłącznie strata czasu - nikt tu nie mówi o ryzykowaniu całego depo na 1 trejd, ale o czymś co daje częste okazje do wejścia na rynek przy dobrym R:R i voila :) mając nawet 500-1000zł na koncie i robiąc te 10% dziennie (grając w oparciu o procent składany) już po około 3 miesiącach konto urośnie do naprawdę fajnych rozmiarów :)
...
Czytam i nie mogę uwierzyć w to co czytam.
10% w tydzień przez 52 tyg w roku inwestując 1 ZLOTÓWKE miałbyś 129 razy wiecej !!!
A gdyby udało Ci się 10% na dzień JAK PISZESZ! to przegonisz w majatku Gatsa po 253 dniach inwestycji
z wynikiem 269 mld złotych.
(wg Forbsa 76 mld $ x 3,354 = 254 mld złotych)

Jak można być tak naiwnym, żeby wierzyć w taką fatamorganę - chyba, że pisał to ktoś po spożyciu.

http://www.myfxbook.com/members/xlusiv/xlusiv/1090850
Nic na zewnątrz nie daje spełnienia. Co najwyżej może je aktywować.
Obrazek

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

xlusiv pisze:Czytam i nie mogę uwierzyć w to co czytam.
Zasadniczo nie ma w tym nic niezwykłego. To się często zdarza, że ludziom pod wpływem zysków z kilku tygodni, może miesięcy, bo lat to w tym wypadku na pewno nie, zaczyna się wydawać, że tak będzie zawsze. Pomijam fakt, że przy takich zyskach są otwierane pewnie duże pozycje, kontrola ryzyka prawdopodobnie nie istnieje, nic więcej jak kolejny gracz, który zarobi kilka tysięcy procent, a później straci 100%. Nie ma w tym nic niezwykłego, to się zdarza dość regularnie. Tylko ludzie się zmieniają.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

xlusiv pisze:
freakout pisze:
Janek Trader pisze:
Panie Grzegorzu, ma Pan bardzo wąskie horyzonty jeśli chodzi o trading :) 40-50% rocznie? taki wynik jest do osiągnięcia spokojnie w tydzień :)
...
jak dla mnie liczenie na tak małe zyski to tylko i wyłącznie strata czasu - nikt tu nie mówi o ryzykowaniu całego depo na 1 trejd, ale o czymś co daje częste okazje do wejścia na rynek przy dobrym R:R i voila :) mając nawet 500-1000zł na koncie i robiąc te 10% dziennie (grając w oparciu o procent składany) już po około 3 miesiącach konto urośnie do naprawdę fajnych rozmiarów :)
...
Czytam i nie mogę uwierzyć w to co czytam.
10% w tydzień przez 52 tyg w roku inwestując 1 ZLOTÓWKE miałbyś 129 razy wiecej !!!
A gdyby udało Ci się 10% na dzień JAK PISZESZ! to przegonisz w majatku Gatsa po 253 dniach inwestycji

Jak można być tak naiwnym, żeby wierzyć w taką fatamorganę - chyba, że pisał to ktoś po spożyciu.

błędne cytowanie, nigdzie tak nie napisałem !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Janek Trader pisze:
xlusiv pisze:Czytam i nie mogę uwierzyć w to co czytam.

dostało się Tobie za mojego posta :d natomiast ja komentować wypowiedzi "exclusiva" nie zamierzam - zbyt wąskie horyzonty myślowe jak dla mnie ;)

Awatar użytkownika
xlusiv
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xlusiv »

Janek Trader pisze:
xlusiv pisze:
freakout pisze:[quote="Janek Trader"
Sorki JT
Czytałem cały wątek i źle zacytowałem posta z 2-giej zakładki:
http://forex-nawigator.biz/forum/a-gdyb ... ml#p705661

Nic na zewnątrz nie daje spełnienia. Co najwyżej może je aktywować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

freakout pisze:
Janek Trader pisze:40% powiadasz ?
odjąć 19% podatku
=
32,4%
chyba 21% :d

jak dla mnie liczenie na tak małe zyski to tylko i wyłącznie strata czasu - nikt tu nie mówi o ryzykowaniu całego depo na 1 trejd, ale o czymś co daje częste okazje do wejścia na rynek przy dobrym R:R i voila :) mając nawet 500-1000zł na koncie i robiąc te 10% dziennie (grając w oparciu o procent składany) już po około 3 miesiącach konto urośnie do naprawdę fajnych rozmiarów :) no ale i tak znajdą się tacy którzy uznają to za herezję, że jest to nieosiągalne, itd. :d wmawiajcie sobie dalej te bzdury, ale gdyby to było naprawdę nierealne to nikt nigdy nie doszedłby do majątku, bo osobiście znam ludzi którzy zaczynali niemalże od zera i też spotykali się z tego typu opiniami, a teraz ci drudzy przychodzą do nich z prośbą o pomoc ;)

pozdrawiam serdecznie :)
poza trafieniem w fazę intensywnego zarobku, najważniejsze to zdążyć wycofać się z rynku w porę, nie tracąc tego konta i potem można już spokojnie zarabiać te 40% minus 19% podatku rocznie :564:
Nauczyłeś się już odejmować procenty, czy wciąż jesteś w fazie ich sumowania ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

Przeczytałem cały temat i oczywiście subiektywnym okiem bo moim :) dochodzę do wniosku iż połowa nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Sądząc po tonie rozmowy i wartości przedstawianych argumentów nie doceniamy siebie jako potencjalnych przeciwników..
Grzegorz ja jestem pewnie dużo młodszy od Ciebie aczkolwiek podążać (tak myślę) w tym samym kierunku mając podobne refleksje na temat stopy zwrotu. Logiki związanej z całym tematem jakim jest Spekulacja... Mam 25 lat. Pierwsze kroki stawiałem na GPW w wieku lat 17 i powiem tylko tyle, że to co zmienia się szybciej niż rynki czy systemy jesteśmy my sami nasza ewolucja jako człowieka i inne spojrzenie na świat. Po co tracić czas na jakieś progi procentowe jakie chce osiągnąć? Jeżeli zamknąłem miesiąc na plus oznacza to tylko tyle, że zamknales miesiąc na plus.
Walczymy ze sobą dalej (na rynku)
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

ODPOWIEDZ