A gdyby tak podejść do tego normalnie?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
cc500
Uczestnik
Uczestnik

Re: A gdyby tak podejść do tego normalnie?

Nieprzeczytany post autor: cc500 »

Mój pierwszy post (chociaż kiedyś miałem chyba konto, ale dość dawno)
Poruszony temat jest dokładnie tym o czym myślę od jakiegoś czasu
Różnica jest taka że zadowolony byłbym przy 3% zysku miesięcznie - wspomniane 10% mogłoby skończyć się sodówką w głowie.
Mogę zaakceptować niewielkie ryzyko i brak lewara,
Moje obawy są następujące: czy można zaufać brokerowi w 100%? - chodzi o późniejszą wypłatę kapitału

Czy jest taka możliwość żeby poświęcać powiedzmy 60 minut dziennie i zrobić średnio te 3% miesięcznie? (to daje 36%brutto rocznie! - bez procentu składanego ale przy takim krótkim czasie chyba można go pominąć)
Ktoś z forumowiczów działał w ten sposób? czy skończyło się tylko na wpisach ?

Czytając ten wątek widzę że najwięcej mają do powiedzenia Ci, którzy nawet prostego równania z procentami nie mogą obliczyć

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

Bardzo ciężko jest utrzymać stały miesięczny przyrost. Faktem jednak jest to,że im bardziej racjonalnie podejdziemy do tej kwestii tym lepiej.

Zależy jaki broker i jakie stoją za nim gwarancje. Jeden ma fundusz gwarancyjny do 20.000EUR drugi do 10.000. myślę,że te kwoty są wystarczające ;)
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

Kuba Brzeziński pisze:Bardzo ciężko jest utrzymać stały miesięczny przyrost. Faktem jednak jest to,że im bardziej racjonalnie podejdziemy do tej kwestii tym lepiej.

Zależy jaki broker i jakie stoją za nim gwarancje. Jeden ma fundusz gwarancyjny do 20.000EUR drugi do 10.000. myślę,że te kwoty są wystarczające ;)
Czy wiesz coś o REFCO? po wpisie sądzę, że nie.
Upadli ok.2008 roku. (nie pamiętam dokładnie).
Mieli wszystkie "regulacje" i "gwarancje" itp.itd.
To był największy broker na świecie w tamtych czasach.
Od 2008 roku upadło wielu brokerów. Ja znam ok. 5 sztuk.
W tym przypadku gwarancje można wsadzić sobie w...buty.

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

Właśnie, jest to pytanie które bardzo mnie nurtuje.
Czy w przypadku bankructwa brokera te gwarancje naprawdę coś dają? Był kiedyś taki przypadek, że po spektakularnym upadku gwarantowane pieniądze były wypłacane, czy właściciele raz na zawsze musieli się z nimi pożegnać?
Jakie instytucje są najbardziej wiarygodne, te największe, te z konkretnych krajów a może trzeba patrzeć na co innego?

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Patryś pisze:Właśnie, jest to pytanie które bardzo mnie nurtuje.
Czy w przypadku bankructwa brokera te gwarancje naprawdę coś dają? Był kiedyś taki przypadek, że po spektakularnym upadku gwarantowane pieniądze były wypłacane, czy właściciele raz na zawsze musieli się z nimi pożegnać?
Jakie instytucje są najbardziej wiarygodne, te największe, te z konkretnych krajów a może trzeba patrzeć na co innego?
graj na brokerze krajowym bankowym jak bzwbk czy pko wtedy mozesz byc pewny ze kasa nie zniknie
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

jeżeli jechali bez trzymanki to nie dali rady ;)
nie sugeruj się jednym refco... to tak jakby nie trzymać nigdy w banku pieniędzy bo Lehmann upadł....ja nie bede sobie takich klapek na oczy zarzucał.

nie dopowiedzialem być może... jednak również zalecam współprace z Polskim brokerem.... mało tego... hmm

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Odświeżę temat bo tak pomyślałem czy nie warto by otworzyć tematu dla osób którzy podchodzą do sprawy realnie ? Nazwijmy temat: 100 % - rocznie. Szukamy okazji inwestycyjnych rokujących realnym zyskiem.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Otwórz własny journal.

-- Dodano: ndz 14-06-2015, 19:24 --

Otwórz własny journal.

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Już gdzieś prowadziłem własny journal przynajmniej taki był zamiar brak czasu praca jakaś tam seria wtop i demo które wygasło . Mój real sprowadza się do niecałych 4 * 100 % na przestrzeni ost 3 lat i wszystko w temacie ( hobby ).
Może coś z tego będzie i temat nie zdechnie Realne zyski mile widziane wasze typy http://forex-nawigator.biz/forum/50-rocznie-t26926.html

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

zbierzmy się w zespół i popracujmy razem nad wejściami i wyjściami... rozmawiajmy... w ten sposób szybciej i myślę efektywniej poopracujemy nad sobą samym ;)

ODPOWIEDZ