7LS part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Mike_Scofield pisze:Powiem więcej - nigdy się nie spodziewałem, że na forum dotyczącym FX spotkam tak wielu ludzi o podobnym do mnie światopoglądzie ...
A ja powiem,że jak czytam to co pisze Kerimb to wydaje mi się jak bym czytał swoje słowa.Nieprawdopodobna zbieżność poglądów :D Strasznie mnie to cieszy,że są tacy ludzie w Polsce. Nie należę do sceptyków bo w końcu gram na giełdzie ale CYB miał racje,że jest nas za mało aby walczyć z władzą, która ma pod sobą wszystkie najważniejsze media w Polsce.
Sam czytam wyłącznie Niezależną.pl i nie chodzi tu o to,że oni są za Jarkiem tylko tam są informacje o których żadna stacja nie mówi a są to istotne informacje.
Mój Ojciec powiedział mi że źle jest w tedy gdy nawet kabarety nie żartują sobie z rządu.U nas mamy jeszcze takie 2 "Ani mrumru" i "Moralnego niepokoju" Dopiero jak oni znikną będzie przerąbane Choć i teraz w trakcie ich występów gdzie ja płaczę ze śmiechu widownia patrzy na nich z niezrozumieniem....Nie rozumiem dlaczego tak trudne jest stworzenie władzy która będzie służyła dla narodu..swojego narodu..I nie rozumiem dlaczego w Polsce ludzie nie wyszli jeszcze na ulice..Może w czasie Euro 2012 przeprowadzenie takiej akcji będzie łatwiejsze biorąc pod uwagę fakt że sporo"kibiców" z bojowym osprzętem skupi się w Warszawie.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

IMHO rozwiązanie części problemów jest proste - jednym z nich jest np. odpowiedzialność karna za "składanie obietnic bez pokrycia" - brzmi to trywialnie ale politycy w żaden sposób nie odpowiadają za to co mówią/obiecują. Z tego co wiem podobno istnieją narzędzia które w demokratycznym kraju pozwalają obywatelom na wymuszenie pewnych ustaw - m.in. takich właśnie zw. z odpowiedzialnością karną osób będących u władzy.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

MaxRipper pisze: odpowiedzialność karna za "składanie obietnic bez pokrycia"
To jest właśnie to co doprowadza nasz kraj do ruiny. Brak odpowiedzialności. Zaczyna się już w dzieciństwie. Brak konsekwencji rodziców. Z dzieci wyrastają dorośli ludzie, którzy nie mają poczucia odpowiedzialności za swoje czyny. Niestety niektórzy zostają politykami.
ech...

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

:roll:
Ostatnio zmieniony 28 gru 2010, 10:05 przez anea, łącznie zmieniany 1 raz.
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

<kerimb> pisze: I nie ważne jest to z jakiej opcji jest ekipa ... Ważne jest to, że jeśli robi smród, to my musimy mówić, że ten smród czujemy ... Szkoda, że część tego nie rozumie i dalej gra w grę zwaną ...

A Ty jesteś z PiS, a Ty jesteś z PO ...
1.reforma emerytalna zaczeta nieskonczona
2.reforma sluzby zdrowia zaczeta nieskonczona
3.reforma wydatkow publicznych skrobnieta lekko po stronie przychodow, po stronie wydatkow nawet nie tknieta
4.reforma sadownicza wcale nie tknieta

Polska to dziki kraj ktos kiedys powiedzial, dziwie sie ze to wszystko jeszcze funkcjonuje i kupy sie trzyma, a smrod juz czuć.
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Moim zdaniem rząd powinien zacząć od cięcia wydatków w takich dziedzinach jak:
- emerytury dla służb mundurowych, nauczycieli i innych grup zawodowych które po 15 latach mogą z tego korzystać
- emerytury dla rolników (zlikwidować patologiczny KRUS)
- zmniejszyć wygórowane przywileje dla pracowników budżetówki (np 13stki)
- wprowadzić po części płatne studia wyższe, żeby ludzie nie studiowali na kilku kierunkach a później odwdzięczali się wyjazdem za granicę na zmywak, w ten sposób może poczują bardziej wartość swojego wykształcenia
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

qba3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qba3 »

a spróbujcie to wszystko zrobić w 4 lata. niemożliwe. Narzekać trzeba bo inaczej sie do roboty nie wezmą, ale naturalna kolej rzeczy ze w końcu na stołki trafia ludzie odpowiedni a nie znajomi znajomych tylko ta ''naturalna selekcja'' musi trochę potrwać, a społeczeństwo musi wybierać tych co maja za sobą doświadczenie i dowody na to ze coś potrafią a nie tylko głośno krzyczą, chodź i to robić powinni. Ulubione słowo reforma a co to w ogóle jest? reformować to reformować tamto, a pytanie co zrobić konkretnie i ile czasu trzeba żeby zobaczyć efekty pada tak rzadko. Podniesiemy płace tu podniesiemy tam wszyscy hura ale nikt nie zapytał gdzie obniża i na co zabiorą żeby dać tu. Ale potem wielkie pretensje ze obietnice nie spełnione skoro one już u samego założenia są często niemożliwe.
Big wheels keep on turning

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Damian_GTK pisze:- zmniejszyć wygórowane przywileje dla pracowników budżetówki (np 13stki)
Albo wolny dzień za święto wypadające w sobotę. Tego to już na prawdę nie pojmuję.
ech...

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Fesiek pisze:
Damian_GTK pisze:- zmniejszyć wygórowane przywileje dla pracowników budżetówki (np 13stki)
Albo wolny dzień za święto wypadające w sobotę. Tego to już na prawdę nie pojmuję.
tak i wolne w trzech króli - co to w ogóle ma być za święto, chociaż jestem katolikiem to nie kumam tego zupełnie?
można wymieniać setki takich przykładów, jedno jest pewne, coś należy z tym zrobić

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Damian_GTK pisze:tak i wolne w trzech króli
Jednak zabrali te dni wolne za święta w soboty.
http://www.money.pl/gospodarka/raporty/ ... 81341.html
Trzech Króli było zniesione za komuny. To dla Kościoła ważne święto. To Święto Objawienia Pańskiego. Odwiedziny noworodka przez mędrców ze wschodu to symbol pokazania się Jezusa całemu światu za pośrednictwem tych mędrców. Kościół uznał to za ważne więc dla niego takie jest a ponieważ katolicy są częścią kościoła to też powinni to święto uznać za ważne. Nic nie stoi na przeszkodzie byś spytał swojego proboszcza dlaczego to święto jest takie ważne. Zbliża się kolęda - masz okazję.
http://ekai.pl/wydarzenia/swiat/x24659/ ... -od-pracy/
Proszę nie wyciągajmy tu wywodów religijnych.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2010, 10:55 przez Fesiek, łącznie zmieniany 1 raz.
ech...

Zablokowany