7LS part 1
- inwestor86
- Pasjonat
nie przestawiaj tak szybko na b/e, zaczekaj na cofke i jak spadnie to dopiero wtedy..Shadi pisze:zarobić 3x cofke co do pipsa to jest na moje mistrzostwo samo w sobie albo sku....syństwo jakiegoś nie wiem czego
p.s. otworz sobie tf 5 czy 10 sek. o wiele lepszy podglad niz na m1 , fajnie widac breakouty

A co mówi metoda ZL?Mamy momentum ludzie wchodzą cofa się do przebicia(BE)po czym idzie w dobra stronę.Twoje transakcje potwierdzają że ZL działa cholernie dobrze....Shadi pisze:zarobić 3x cofke co do pipsa to jest na moje mistrzostwo samo w sobie albo sku....syństwo jakiegoś nie wiem czego
Pozdrawiam.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
Sorry, że tak rwę naszą wymianę zdań, ale obowiazki odrywają mnie od monitora.inwestor86 pisze:
zdobywanie wiedzy jest bardzo wazne w tym bs. i nie zniechecam, wrecz przeciwnie, zachecam do zdobywania wiedzy, ale w tym wlasciwym kierunku
Nie kłócę się z Tobą dla zasady, albo żeby udowodnić na siłę, ze mam rację. Nie chcę Cię też w żaden sposób urazić, nie kwestionuje Twoich umiejętności. Uważam jednak, że masz za małą wiedzę, by znać ten właściwy kierunek.
Widzisz na forum wielu jest "mentorów", którzy mówią innym co nie działa jednocześnie nie wskazując na to co działa. Gdyby np. Mirek uwierzył kiedyś takim ludziom, którzy byli przekonani że wskaźniki są do dupy, to może nie
opracował by nigdy świetnego systemu opartego na stochu? Gdyby Weronika posłuchała "fachowców" od fibbo, że fibbo jest przereklamowane i równie dobrze można grać na dowolnych ciągach, to może nie opracowała by doskonałego systemu opartego na fibbo? Może gdyby Nasredin posłuchał się "specjalistów" którzy przekonywali wszystkich, że tylko PA, a choinkowe systemy są równie słabe jak cudaczne, to nie spedzał by długich urlopów na egzotycznych wyspach. Co do newsów i fundamentów to może powinieneś z kolei zrobić wykład Croco o tym jak marnuje czas czytając wszelkie wiadomości.
Do czego zmierzam? Jest naprawdę wiele dróg do celu i nie sądze, żebyś znał wszystkie właściwe kierunki, a mówienie innym, żeby czegoś nie robili bo Ci sie wydaje, że jest to zbędne i niepotrzebne może być szkodliwe z punktu widzenia indywidualnego rozwoju każdego tradera. To nie jest konstruktywna forma nauki, w ten sposób nikomu nie pomagasz, a możesz zaszkodzić. No chyba, że nie chciałeś nikomu pomóc a jedynie pokazać, że ty już jesteś na wyższym poziomie od tych, co naiwnie próbują analizować newsy, bo przyznam szczerze, że tak to właśnie wygladało.
Pozdrawiam i proszę, żebyś nie odebrał tego jako atak na Twoją osobę, a jedynie mój pogląd na temat wygłaszania tego typu opini, z których jedna stała sie podstawą naszej dyskusji.
-Darek
Tak.<kerimb> pisze:Co to jest, to ZL?
P.S. O to http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=9032 chodzi?
- inwestor86
- Pasjonat
na jakiej podstawie to stwierdzenie?dargoth pisze:Uważam jednak, że masz za małą wiedzę, by znać ten właściwy kierunek
zasugerowalem tylko, ze da sie zarabiac prosciej patrzac tylko na wykres (bez potrzeby czytania o danych, spedzania godzin na analizie fundamentalnej itp) na moim przykladzie, po co komplikowac zycie?dargoth pisze:żeby czegoś nie robili bo Ci sie wydaje, że jest to zbędne i niepotrzebne
mysle, ze wystarczajaco pokazalem w moim journalu, nie szukam poklasku, chcialem pomoc, ale widac niektorzy to odrzucaja i chca kombinowac sami. Skonczymy juz ten temat, wiem ze jestem arogancki czasami..dargoth pisze:No chyba, że nie chciałeś nikomu pomóc a jedynie pokazać, że ty już jesteś na wyższym poziomie od tych, co naiwnie próbują analizować newsy, bo przyznam szczerze, że tak to właśnie wygladało.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Z tym się całkowicie zgadzam. Jest tyle metod ile traderów, jedne są bardziej skuteczne, inne mniej.dargoth pisze:Jest naprawdę wiele dróg do celu
Najważniejsze, aby każdy odnalazł swój styl, który pasuje do jego psychiki, stylu życia, temperamentu itd ...
Mówienie komuś rób tak, a nie tak, rzeczywiście nie ma większego sensu ..
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield