7LS part 1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

Ja tez wylazlem z edka, zobaczymy czy za wczesnie. Jak sie odwroci to wejde na korekcie. Wazne ze odrobilem to co stracilem w nocy.
A ja klepię zdrowaśki, żeby do Jankesów starczyło :) Mniejszy minus i na korekcie jebut ... Ale kiepsko to widzę ... Taki trejd ... Nie powiem ... Deko boli :evil:

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

Edek pierwszą korektę ma taką marną ale jak by do niej cofnęło to wpakował bym sie w shorta :)

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj do tej pory: +78-43= +35 pipsiorów

Łącznie do tej pory: +2061-43= +2018 pipsiorów

Zamiast +190 pipsiorów, które były do wzięcia leciutko ...

Odrobimy! :mrgreen:

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

Eee juz bym mial tp ;/ Chyba jednak metoda ustawiania transakcji i nie rycia jest najlepsza. Ostatnio z tych ktore recznie zamknalem z 80% wyladowaloby na tp i tak.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Jeśli bym to zostawił i zamknął MT4 i gdzieś se pojechał i czekam aż mi komóra zawyje, to bym se tera siedział jak jamerykaniec z nogami na biurku ... Ale nie, musiałem przecież śledzić ... Normalna strata i na razie na plus ale jakoś tak kiepsko psychicznie po tym ... Chyba się sam zaczynam wkręcać ... A fuj ... :mrgreen:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Wszystko przez Maxa ... Bo se walnął tą Skę na 1.3720 i poleciało ... :mrgreen:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

http://biznes.onet.pl/pomoc-dla-irlandi ... news-detal

Pomoc Unii Europejskiej dla Irlandii może dać rynkom krótką chwilę wytchnienia, ale wbrew nadziejom krajów strefy euro, może nie zapobiec konieczności udzielenia wsparcia Portugalii. Jedynym wyjściem z tej sytuacji jest opracowanie bardziej ogólnego i trwałego rozwiązania.

W niedzielę Irlandia zwróciła się do Unii Europejskiej oraz Międzynarodowego Funduszu Walutowego o pomoc finansową na pokrycie swoich potrzeb fiskalnych oraz przyszłych potrzeb kapitałowych swojego systemu bankowego.

Ministrowie finansów UE poparli ten wniosek. Według źródeł, Unia wyłoży ok. 80-90 mld euro, aby przekonać rynki, że kryzys dłużny Irlandii nie przeleje się na inne kraje z dużymi deficytami, m.in. Hiszpanię i Portugalię, grożąc problemami natury systemowej.

- W krótkim terminie powinno się to odbić pozytywnie, jeśli chodzi o apetyt na ryzyko – mówi Peter Chatwell, strateg w londyńskim Credit Agricole CIB. – Ale nie wydaje mi się, aby umożliwiło to Hiszpanii i Portugalii zejście z linii ognia – kwituje.

Niemiecki minister finansów Wolfgang Schaeuble powiedział w niedzielę telewizji ZDF, że jego opinia jest zgoła odmienna.

- Jeśli teraz podejmiemy właściwe kroki w stosunku do problemu Irlandii, to są duże szanse na uniknięcie efektu zarazy – stwierdził.

Efekt może być jednak krótkotrwały.

- Czy uda się zapobiec zarazie? W krótkim terminie tak, ale w średnim już nie. Rynki się uspokoją i dadzą innym krajom chwilę wytchnienia. Na cenzurowanym jest zwłaszcza Portugalia – mówi Carsten Brzeski, ekonomista ING.

Źródła problemów Irlandii oraz Portugalii z poziomem zadłużenia nie są takie same. Irlandia wpadła w tarapaty, ponieważ musiała pomóc swojego sektorowi bankowemu, który został spustoszony przez kryzys na rynku nieruchomości. Portugalia cierpi z powodu braku wzrostu gospodarczego i niskiej konkurencyjności.

Ostateczny rezultat jest jednak taki sam – ciężar długu, który zdaniem rynków będzie trudno udźwignąć.

- Uważam, że następna w kolejce jest Portugalia – mówi Filipe Garcia, ekonomista w Informacao de Mercados Financeiros Consultants z siedzibą w portugalskim Porto.

- Nie wydaje mi się, aby nastąpiło to przed końcem roku albo na początku przyszłego, ale wydaje się uniknione – twierdzi. – Prawdopodobnie przekroczyliśmy już linię, za którą spłata odsetek od długu jest w dłuższym okresie niemożliwa.

Jeśli rynki uderzą w Portugalię, kolejna na liście może być Hiszpania.

- Jeśli Portugalia będzie zmuszona skorzystać z pomocy, to inwestorzy zaczną zerkać na Hiszpanię i nie mam pojęcia, co zrobi w takiej sytuacji rząd – mówi Edro Schwarz, ekonomista z madryckiego Uniwersytetu San Pablo.

Zdaniem ekonomistów, u źródeł wszystkich problemów tkwi brak zaufania do zadłużenia niektórych krajów strefy euro i kłopot ten rozwiązać można tylko poprzez zastosowanie pojedynczego i szczegółowo dopracowanego mechanizmu, a nie na zasadzie "gaszenia pożarów".

Sęk w tym, że strefa euro od samego początku źle się do tego zabrała.

Wielu ekonomistów i decydentów wierzy, że obecny kryzys wziął się ze stanowiska Niemiec, które nawoływały do stworzenia mechanizmu, który w przypadku niewypłacalności któregokolwiek z krajów strefy euro, dużą część kosztów przerzucałby na inwestorów prywatnych. Apel przestraszył inwestorów i spowodował wzrost spreadów portugalskich i hiszpańskich obligacji w relacji do papierów niemieckich do niezrównoważonych poziomów.

- Niezmiennie uważam, że główną przyczyną zarazy jest niemiecka propozycja uwzględnienia procesów zarządzania niewypłacalnością w przyszłych mechanizmach rozwiązywania kryzysów – dodaje Brzeski.

- Dopóki sprawa się ostatecznie nie wyjaśni, dopóty spekulacja i potencjalne rozszerzanie się kryzysu nie zostaną zażegnane – twierdzi. – Europejscy politycy powinni teraz szybko wykorzystać tę krótkotrwałą chwilę oddechu na wypracowanie szczegółowych i permanentnych mechanizmów rozwiązywania sytuacji kryzysowych.

W połowie grudnia unijni przywódcy mają dyskutować o potencjalnym kształcie takich mechanizmów autorstwa Komisji Europejskiej.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

<kerimb> pisze:Wszystko przez Maxa ... Bo se walnął tą Skę na 1.3720 i poleciało ...
Wypraszam sobie :mrgreen: Jeszcze jedna taka uwaga i odbiorę Ci tytuł "miszcza" :) :P

Ps. Mirek 1000 postów Ci strzeliło!!! :)

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

Spamer :P

Ja szorce na uchf 25/50 sl/tp

edit: No moze troche za wczesnie bo max to widze 9925

edit2: jednak trend wzial gore, ok juz nie smiece ;)

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

Pokusił sie ktoś na kabelka?? wyglada mi to na schorta.

Zablokowany