2 tygodnie na Forex i -25% depo
Problem mam ze stop losami. Nie wiadomo o ile pipsów ustawić 20 mało jedni grają na 15 zamknie się i znowu się wróci więc traci się, ale zauważyłem że lepiej jest otworzyć drugą pozycje i już straty nie mamy a później i tak się wróci , gram na mikro lotach więc 4285 pipsów jest nie możliwością żeby stracić cały depozyt, zauważyłem pewną kwestie jak grałem na demo to olewałem wszystko z góry i szło mi bardzo dobrze , na real zacząłem kombinować i zacząłem tracić, więc olewam i gram jak na demo
mskruczek pisze:Problem mam ze stop losami. Nie wiadomo o ile pipsów ustawić 20 mało jedni grają na 15 zamknie się i znowu się wróci
Jeśli mogę tak na szybko coś doradzić. Nie wchodź od razu na rynek, tylko składaj zlecenia oczekujące.
Przy długich pozycjach: BUY STOP 1 pips powyżej HIGH danego bara (lub świeczki) + spread dla danego waloru.
Stop-loss = LOW tego samego bara - 1 pips.
Przy krótkiej pozycji: SELL STOP 1 pips poniżej LOW danego bara.
Stop-loss = 1 pips powyżej tego samego bara + spread dla danego waloru.
SPREAD znajdziesz w Tabeli Różnic Kursowych, którą jest dostępna u każdego brokera. (tak się nazywa w XTB (wrrr), ale nazwa może się różnić u różnych brokerów)
To tylko techniczne gadanie o sposobie wejścia w rynek, ale za pewne będzie dużo lepsze niż to co teraz odstawiasz. Na pewno mniej będziesz tracił.
Re: 2 tygodnie na Forex i -25% depo
moim problemem było otwieranie zbyt wielu pozycji i to pod wpływem chwilowego impulsu, zero SL i czekanie aż straty same się odrobią - prosta recepta na błyskawiczne wyzerowanie konta
teraz zaczynam od nowa tylko na edku, tnę straty od razu jak tylko rynek nie idzie po mojej myśli i czekam jak surfer na dużą falę która poniesie mnie do $$$$$$$$$$$$$
teraz zaczynam od nowa tylko na edku, tnę straty od razu jak tylko rynek nie idzie po mojej myśli i czekam jak surfer na dużą falę która poniesie mnie do $$$$$$$$$$$$$
Plus bo wiesz co zrobiłeś źle, teraz nie powtarzać tych błędów.Macunaima pisze:moim problemem było otwieranie zbyt wielu pozycji i to pod wpływem chwilowego impulsu, zero SL i czekanie aż straty same się odrobią - prosta recepta na błyskawiczne wyzerowanie konta
Drobna rada, nie licz ze jednej pozycji zrobisz niewiadomo ile, coś takiego można najwyżej traktować jako bonus, a nie że czekamy na to. Twoim zdaniem jest mieć konkretne założenie i się go trzymać.Macunaima pisze: teraz zaczynam od nowa tylko na edku, tnę straty od razu jak tylko rynek nie idzie po mojej myśli i czekam jak surfer na dużą falę która poniesie mnie do $$$$$$$$$$$$$
musisz mieć dokładny plan gry i nie pisze tu tylko o założeniach wejscia/wyjścia w pozycje, ale tez o czasie gry, ilości pipsów, ilości pozycji, zasad MM, konkretny cel oraz organizacja pracy.
To wszystko w kupie jeśli jest dopracowane w niemal 100% pozwala dopiero zarabiać.
Tak samo nie pchaj niewiadomo jakiego depozytu. Pograj przez kilka miesięcy na 0.01 lota, tak długo jak będziesz potrzebował żeby się nauczyć zarówno samej strategi, jak i trzymana się zasad, dyscypliny i całej reszty w/w
Dopiero po tym okresie możesz pograć na większe kwoty. Nic odrazu, tu potrzeba sporo czasu, doświadczenia i terminacji.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Ostatnio zacząłem pogrywać long term
Oczywiście moje założenia będą dla wszystkich absurdalne 
Broker 1:500 MM z "gwarancja" SL
Wpłacam kasy na 100 pips SL
ustawiam zlecenie oczekujące-sprawdzam czy weszło, TP, TS i nie odwiedzam przez tydzień danej pary walutowej, oczywiście nie gram w ten sposób na moich głównych parach, aby nie zgłupieć.
Od jakiegoś czasu testuje również grę między 12, a 14 na płynniejszych parach i polecam, da się z tego żyć

Broker 1:500 MM z "gwarancja" SL
Wpłacam kasy na 100 pips SL
ustawiam zlecenie oczekujące-sprawdzam czy weszło, TP, TS i nie odwiedzam przez tydzień danej pary walutowej, oczywiście nie gram w ten sposób na moich głównych parach, aby nie zgłupieć.
Od jakiegoś czasu testuje również grę między 12, a 14 na płynniejszych parach i polecam, da się z tego żyć