2 tygodnie na Forex i -25% depo

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
mskruczek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mskruczek »

Problem mam ze stop losami. Nie wiadomo o ile pipsów ustawić 20 mało jedni grają na 15 zamknie się i znowu się wróci więc traci się, ale zauważyłem że lepiej jest otworzyć drugą pozycje i już straty nie mamy a później i tak się wróci , gram na mikro lotach więc 4285 pipsów jest nie możliwością żeby stracić cały depozyt, zauważyłem pewną kwestie jak grałem na demo to olewałem wszystko z góry i szło mi bardzo dobrze , na real zacząłem kombinować i zacząłem tracić, więc olewam i gram jak na demo

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ustal sobie 1% dziennie. Po dwóch tygodniach miałbyś -14%.

Nic więcej doradzić nie można. Nauka kosztuje, więc przygotuj się, że za nią zapłacisz.

PS. SL jest zawsze za mały. Nie ma na to rady.

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

mskruczek pisze:więc olewam
myślę że tu jest twój problem :P
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

ArcherWWY
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ArcherWWY »

mskruczek pisze:Problem mam ze stop losami. Nie wiadomo o ile pipsów ustawić 20 mało jedni grają na 15 zamknie się i znowu się wróci

Jeśli mogę tak na szybko coś doradzić. Nie wchodź od razu na rynek, tylko składaj zlecenia oczekujące.

Przy długich pozycjach: BUY STOP 1 pips powyżej HIGH danego bara (lub świeczki) + spread dla danego waloru.
Stop-loss = LOW tego samego bara - 1 pips.

Przy krótkiej pozycji: SELL STOP 1 pips poniżej LOW danego bara.
Stop-loss = 1 pips powyżej tego samego bara + spread dla danego waloru.

SPREAD znajdziesz w Tabeli Różnic Kursowych, którą jest dostępna u każdego brokera. (tak się nazywa w XTB (wrrr), ale nazwa może się różnić u różnych brokerów)

To tylko techniczne gadanie o sposobie wejścia w rynek, ale za pewne będzie dużo lepsze niż to co teraz odstawiasz. Na pewno mniej będziesz tracił.

Macunaima
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: 2 tygodnie na Forex i -25% depo

Nieprzeczytany post autor: Macunaima »

moim problemem było otwieranie zbyt wielu pozycji i to pod wpływem chwilowego impulsu, zero SL i czekanie aż straty same się odrobią - prosta recepta na błyskawiczne wyzerowanie konta
teraz zaczynam od nowa tylko na edku, tnę straty od razu jak tylko rynek nie idzie po mojej myśli i czekam jak surfer na dużą falę która poniesie mnie do $$$$$$$$$$$$$

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Macunaima pisze:moim problemem było otwieranie zbyt wielu pozycji i to pod wpływem chwilowego impulsu, zero SL i czekanie aż straty same się odrobią - prosta recepta na błyskawiczne wyzerowanie konta
Plus bo wiesz co zrobiłeś źle, teraz nie powtarzać tych błędów.

Macunaima pisze: teraz zaczynam od nowa tylko na edku, tnę straty od razu jak tylko rynek nie idzie po mojej myśli i czekam jak surfer na dużą falę która poniesie mnie do $$$$$$$$$$$$$
Drobna rada, nie licz ze jednej pozycji zrobisz niewiadomo ile, coś takiego można najwyżej traktować jako bonus, a nie że czekamy na to. Twoim zdaniem jest mieć konkretne założenie i się go trzymać.
musisz mieć dokładny plan gry i nie pisze tu tylko o założeniach wejscia/wyjścia w pozycje, ale tez o czasie gry, ilości pipsów, ilości pozycji, zasad MM, konkretny cel oraz organizacja pracy.
To wszystko w kupie jeśli jest dopracowane w niemal 100% pozwala dopiero zarabiać.

Tak samo nie pchaj niewiadomo jakiego depozytu. Pograj przez kilka miesięcy na 0.01 lota, tak długo jak będziesz potrzebował żeby się nauczyć zarówno samej strategi, jak i trzymana się zasad, dyscypliny i całej reszty w/w
Dopiero po tym okresie możesz pograć na większe kwoty. Nic odrazu, tu potrzeba sporo czasu, doświadczenia i terminacji.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

btbftr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: btbftr »

Ostatnio zacząłem pogrywać long term :) Oczywiście moje założenia będą dla wszystkich absurdalne :)

Broker 1:500 MM z "gwarancja" SL
Wpłacam kasy na 100 pips SL
ustawiam zlecenie oczekujące-sprawdzam czy weszło, TP, TS i nie odwiedzam przez tydzień danej pary walutowej, oczywiście nie gram w ten sposób na moich głównych parach, aby nie zgłupieć.

Od jakiegoś czasu testuje również grę między 12, a 14 na płynniejszych parach i polecam, da się z tego żyć :)

ODPOWIEDZ