gram na:bufi pisze:Ale na jakiej parze? bo chyba nie na złociebtbftr pisze: [...]
sl to 20 pips
P.
euro/usd
gbp/usd
euro/jpy
usd/jpy
usd/chf
usd/cad
aud/usd
zalezy na jaka walute ida dane

Ciekawe podejściebtbftr pisze:nie gram juz lot'em 0,1, a 1-3.
jak napisalem powyzej, wyplaty robie praktycznie kazdego dnia, nie zbieram juz kapitalu, na chwile obecna zbieram doswiadczenieklonmarcin pisze:Podstawowa sprawa to limit straty - np. 5% na dzień - i nie ważne czy stracisz to w jednym wejściu czy w 20 - ważne żeby nie przekraczać limitu.
nie, bo gram na danychpersonov pisze:A może lepiej supić się na jednej lub dwóch parach ?
Wtedy grając tylko na nich możesz je bardziej poznać, możesz wiedzieć na co je stać, jak się zachowują itd.
Moim zdaniem lepiej poznać bardzo dobrzej dwie pary, niż po trochę każdą z 8 par.
graj na danych wiekszym lotem, zawsze 10 pips ugrasz. przy lot 1 to srednio 300zltemal pisze:Ciekawe podejściebtbftr pisze:nie gram juz lot'em 0,1, a 1-3.![]()
Początek tematu to jak moje lustrzane odbicie z przed kilku tygodniteraz jest już jepiej nie jestem az tak zachłanny jak kiedyś ale potrafię jeszcze wieczorem zniweczyć cały dzień dzień pracy... Mam nadzieję że również będę kiedys tu zarabiał...
pisalem, ze gram na korektach, bo zazywczaj zanim pojawia sie dane na stronach, na ktorych je sprawdzam juz jest 20-40 pips, w ktoryms z kierunkow. Czasami po malej korekcie idzie idzie w druga strone, wtedy mam te 20 pips sl...Songo89K pisze:Pewnie,gorzej jak wystrzelą na 50 pips w przeciwną stronę w ułamku sekundy,to 1500zł nie Twoje.
Poza tym stwierdzenie "zawsze ugrasz" jakoś mi do fx nie pasuje.
Gdyby było takie proste to by nie było tego -25% depo.btbftr pisze:proste jak drut Smile