1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
eMisiek
Gaduła
Gaduła

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

1MilionDolars pisze:Witam, nie było mnie tutaj trochę czasu, niestety sprawy prywatne, które nie pozwoliły mi na zajmowanie się forexem.
Robot zakończył pracę na saldzie 2900 USD, niestety dalej nie mógł ruszyć z miejsca, trochę w górę i znów w dół. Ale mam ukończonego nowego, który wydaje mi się lepszy od poprzedniego, na razie jest w fazie testów. Jeszcze z miesiąc dwa i powinien ruszyć na reala. Jak tak się stanie to oczywiście będę dokonywał wpisów w dzienniku.
pozdrawiam wszystkich
No bardzo dobrze, że się nie poddałeś.

Brawo. :564:
Badania traderów

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

eMisiek pisze:
1MilionDolars pisze:Witam, nie było mnie tutaj trochę czasu, niestety sprawy prywatne, które nie pozwoliły mi na zajmowanie się forexem.
Robot zakończył pracę na saldzie 2900 USD, niestety dalej nie mógł ruszyć z miejsca, trochę w górę i znów w dół. Ale mam ukończonego nowego, który wydaje mi się lepszy od poprzedniego, na razie jest w fazie testów. Jeszcze z miesiąc dwa i powinien ruszyć na reala. Jak tak się stanie to oczywiście będę dokonywał wpisów w dzienniku.
pozdrawiam wszystkich
No bardzo dobrze, że się nie poddałeś.

Brawo. :564:
Dzisiaj robot odpalony testowo na realu, sprawdzam czy wszystko działa. Ostatnia pozycja była stratna więc ta powinna być zyskowna, odpalił dzisiaj longa na kablu po 1,6038 tp 80 pipsów, na razie pozycja zabezpieczona na +10, więc straty na pewno nie będzie. Pozdrawiam.
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

1MilionDolars pisze:
green7 pisze:
1MilionDolars pisze:Witam, mam pytanie do bardziej doświadczonych. Nie robiłem wcześniej testów EA w Testerze StrategiMT4, aż dzisiaj wreszcie to uczyniłem, jednak mam problem, robi mi tylko testy od 23 maja 2013 do dzisiaj. Jak zaznaczam wcześniejsze daty to i tak robi tylko ten okres, nie chce za cholerkę zrobić testów z wcześniejszego okresu. Może powiecie mi co robię nie tak, w załączniku raport z tego co mi wychodzi. Z góry dzięki
Po pierwsze jakość Twoich testów jest taka jakby jej nie było :) Patrz na forum testowanie 99%.

Po drugie zapewne problem masz bo mt4 nie zasysa samo danych do testów. Musisz albo je zaimportować do centrum historii albo otworzyć wykres symbolu który testujesz i przez ctrl pg-up przesunąć się do daty od której chcesz zacząć testy - mt4 zassa wtedy dane (o ile broker je udostępnia).
Tyle, że te dane zassane od brokera, albo pobrane w centrum historii są mało wiarygodne. Najlepiej zaimportować dane tickowe z Dukascopy.
Dziękuję bardzo, już zassałem dane:) Zrobiłem testy od początku tego roku. Modelowanie wynosi teraz 90% nie jak wcześniej 54%, muszę teraz poczytać o tym 99%. Ale wielkie dzięki, w załączniku raport.
Ściągnąłem dane tickowe i minutowe z dukascopy, ale niestety nie wiem jak je zassać do mojego mt4, w żaden sposób mi się nie udaje, może ktoś mi powie co robię nie tak.
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

najłatwiej będzie chyba przez program Tickstory: http://www.tickstory.com/
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

marcinx64 pisze:najłatwiej będzie chyba przez program Tickstory: http://www.tickstory.com/
Dzięki, zainstalowałem, ściągnąłem i wyeksportowałem do MT4 i mam teraz masakrę, modelowanie 1,5% i kilkadziesiąt tysięcy błędów - he he. Chyba muszę zadowolić się modelowaniem 90%, nie jest to EA bazujące na skalpie tylko długoterminowe więc różnice nie powinny być jakieś wielkie. W załączeniu najnowszy test, po zoptymalizowaniu parametrów tak aby była tylko jedna stratna pozycja z rzędu. Wyniki są obiecujące, ale jak będzie to zobaczymy. Robota nazwałem MietekProfit :) Jeszcze muszę tylko popracować nad funkcją odkładania części zarobionych pieniędzy, tak aby w przypadku gdy przestanie działać pozostała mu przynajmniej połowa zarobionej kasy.
Mietka dzisiaj odpaliłem na realu po raz pierwszy, zajął pozycję, jest już zabezpieczona i czekamy co dalej, TP 1.6118.
Pozrdawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2013, 23:00 przez 1MilionDolars, łącznie zmieniany 1 raz.

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

1MilionDolars pisze:
marcinx64 pisze:najłatwiej będzie chyba przez program Tickstory: http://www.tickstory.com/
Dzięki, zainstalowałem, ściągnąłem i wyeksportowałem do MT4 i mam teraz masakrę, modelowanie 1,5% i kilkadziesiąt tysięcy błędów - he he. Chyba muszę zadowolić się modelowaniem 90%, nie jest to EA bazujące na skalpie tylko długoterminowe więc różnice nie powinny być jakieś wielkie. W załączeniu najnowszy test, po zoptymalizowaniu parametrów tak aby była tylko jedna stratna pozycja z rzędu. Wyniki są obiecujące, ale jak będzie to zobaczymy. Robota nazwałem MietekProfit :) Jeszcze muszę tylko popracować nad funkcją odkładania części zarobionych pieniędzy, tak aby w przypadku gdy przestanie działać pozostała mu przynajmniej połowa zarobionej kasy.
Mietka dzisiaj odpaliłem na realu po raz pierwszy, zajął pozycję, jest już zabezpieczona i czekamy co dalej, TP 1.6118.
Pozrdawiam
A odpaliłeś MT4 z poziomu tickstory? Jeżeli tak to spróbuj ponownie wyeksportować dane do MT4, miałem podobnie przez pomyłkę odpaliłem MT4 bezpośrednio i nadpisało mi pliki history i też miałem 1.54% jakości modelowania :D
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

marcinx64 pisze:
1MilionDolars pisze:
Pozrdawiam
A odpaliłeś MT4 z poziomu tickstory? Jeżeli tak to spróbuj ponownie wyeksportować dane do MT4, miałem podobnie przez pomyłkę odpaliłem MT4 bezpośrednio i nadpisało mi pliki history i też miałem 1.54% jakości modelowania :D
No i pewnie to ten problem będzie :D, znalazłem na forum lina do instrukcji jak to wszystko wykonać, zaraz się tym zajmę, link: http://www.youtube.com/watch?v=R-rMOen4UHg

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

No i uporałem się z tym modelowaniem w testerze, teraz mam 99,9%. W załączeniu wynik.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Patrząc na wzrost wielkości lot chciałem zaznaczyć czego strategy tester nie bierze pod uwagę tj:
- zmiana lewaru po zamykaniu depo na określonym poziomie, większość przekodzi na 1:100 czasem 1:50 przy większej kasie i jeśli robot będzie trzymał się założeń swoich wyzeruje Ci konto w moment robiąc zysk. Lekarstwo to wybierać przy określonym balance.
- istnieją też ograniczenia w ilości pozycji i wielkości sumowanej otwartych lot np 20lot u niektórych.
Zerknij tam sobie co Twój broker oferuje.
- przy graniu pozycją rzędu 10 lot, a w robocie jest ona ciągle zwiększana, weź pod uwagę zapisek o nie odpowiadaniu za przeskok SL podczas danych i przez weekendy co przy nagłym ruchu może Ci zrobić 50pkt na olbrzymiej pozycji i doprowadzić do dużego długu wobec brokera. Jeśli inwestujesz już długo dużymi pozycjami masz szanse na umorzenie go dla lepszej relacji klient-broker. Jeśli jesteś nowy u broka to możesz mieć problem przy minusie.
- coś mi się przypomina, że są brokerzy albo firmy, zajmujące się tym by Twojego EA nie rozłączało i oni przejmują odpowiedzialność w razie przeciążenia serwera na MT4 bo EA działa z poziomu od nich. Nie pamiętam dokładnie bo już zamknąłem moje badanie robotów.
- co do skoków na to czy się da czy się nie da, jak będziesz miał szczęście i otworzysz niektóre roboty w dobrym momencie to natłuczesz 2000%, tylko to bardzo drogi toto lotek. Ale też uważam, że jak próbować to na realu i sam tak robiłem.
- modelowanie i przekłamania Strategy testera są po prostu okropne. Na plus, że nie miałeś błędów na wykresie. Roboty używające dużej ilości wskaźników lubią się wywalać przy długich przestojach na rynku - flat wykres i pozycje bez sensu bo krzywa ceny stoi, a wskaźniki biją od bandy do bandy będąc poza trendami np. stochastic.

W każdym razie oby dobrze poszło. Pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Cos cicho sie zrobilo. Pusciles Mietka na real?
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

ODPOWIEDZ