1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
overall

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Nieprzeczytany post autor: overall »

marol21 pisze:Dokladnie, ten dzinnik to ostatnia nadzieja I dowod dla wielu osob ktorzy walcza z rynkiem bez regularnych sukcesow. Dlatego rowniez zachecam autora do kontunyacji dziennika.

Wystarczyło nie szaleć i grać stałą wartoscią lota a zwiekszać co 100% bo pipsów zyskownych i tak bylo wiecej niz stratnych więc cóż...

ale walka i tak bylo zawzięta :)

ewentualnie zwiekszyc rr z 1:2 do 1:4 np albo 1:8...

albo dozuc progresje i zaczynac np od 0,10 i jak nie pojdzie do kolejne na 0,20 itd , rozplanowac to sobie co do kwoty bo robot i tak nie mial chyba wiece chybionych wejsc jak 5 z rzędu czy cos w ten desen i takie tam srele morele.

never give up ;)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

autor chyba jednak się poddał :) od samego początku mówiłem że to się nie uda, robot jest jeszcze mocno niedopracowany i to po prostu nie mogło się udać ;)

mam jednak nadzieję że autor dopracuje swoje dzieło, wróci tutaj i pochwali się tym milionem zielonych :P

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

marol21 pisze:Dokladnie, ten dzinnik to ostatnia nadzieja I dowod dla wielu osob ktorzy walcza z rynkiem bez regularnych sukcesow. Dlatego rowniez zachecam autora do kontunyacji dziennika.
Raczej w sensie zarobienia.dorobienia się na tym, w perspektywie DT, codziennych transakcji.
Bo z większym kapitałem na D1 jako inwestycja długoterminowa to nie sztuka, problem w tym, że trzeba codziennie przed tym siedzieć, nic nie robiąc przed zajęciem pozycji, potem to sajonara, albo się uda, albo nie :!:
freakout pisze:autor chyba jednak się poddał :) od samego początku mówiłem że to się nie uda, robot jest jeszcze mocno niedopracowany i to po prostu nie mogło się udać ;)
mam jednak nadzieję że autor dopracuje swoje dzieło, wróci tutaj i pochwali się tym milionem zielonych :P
To nie tak, autorowi się udało do pewnego momentu, ale potem zmiana taktyki była wymagana, czyli zmniejszenie wielkości pozycji + zmiana taktyki jako retest. Ew. jest poczekać, aż rynek się określi, tylko mogło być przerwanie, jak były 4 loty, proponuję po większym sukcesie przerwę miesięczną na obserwacje...
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 18:02 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 2 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

metro

Nieprzeczytany post autor: metro »

ForexTig3r pisze:To nie tak, autorowi się udało do pewnego momentu, ale potem zmiana taktyki była wymagana, czyli zmniejszenie wielkości pozycji + zmiana taktyki jako retest. Ew. jest poczekać, aż rynek się określi, tylko mogło być przerwanie, jak były 4 loty, proponuję po większym sukcesie przerwę miesięczną na obserwacje...
Jakbyś napisał to na początku dziennika, to miało by sens. Teraz to brzmi jak słowa piekarza: "mogłem wyciągnąć wcześniej chleb z pieca", ale nie zmienia to faktu, że dalej jest on przypalony.

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Wielki szacunek za podjęcie próby, jeżeli się jeszcze nie zakończyła to teraz będę na bieżąco.

Bardzo fajny cel ;-)

andrzejst80
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: andrzejst80 »

Komentarze jak zawsze są pełne krytycyzmu dla pomysłu kolegi jednak strategia jak każda inna może się udać albo nie. moim zdaniem nie należy krytykować bo jakby ktoś z krytykujących miał lepszą to by się nią podzielił a nie siadał na kolegę który pokazuje publicznie to co robi

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

andrzejst80 pisze:Komentarze jak zawsze są pełne krytycyzmu dla pomysłu kolegi jednak strategia jak każda inna może się udać albo nie. moim zdaniem nie należy krytykować bo jakby ktoś z krytykujących miał lepszą to by się nią podzielił a nie siadał na kolegę który pokazuje publicznie to co robi
Problem w tym, iż każdy automat bez wyjątku zarabia tylko do pewnego czasu, żaden automat nie jest w stanie zarabiać zawsze.
Choć tak naprawdę nie jest, jeśli automat mógłby być bardziej zaawansowany, a jakby miał element sztucznej inteligencji wtedy na pewno mogło by to ulec zmianie.
Dla autora szacun za ten dziennik, gdzie twardo trzymał się swoich reguł i nie zważał na krytykę.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
michosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michosz »

ForexTig3r pisze:
andrzejst80 pisze:Komentarze jak zawsze są pełne krytycyzmu dla pomysłu kolegi jednak strategia jak każda inna może się udać albo nie. moim zdaniem nie należy krytykować bo jakby ktoś z krytykujących miał lepszą to by się nią podzielił a nie siadał na kolegę który pokazuje publicznie to co robi
Problem w tym, iż każdy automat bez wyjątku zarabia tylko do pewnego czasu, żaden automat nie jest w stanie zarabiać zawsze.
Choć tak naprawdę nie jest, jeśli automat mógłby być bardziej zaawansowany, a jakby miał element sztucznej inteligencji wtedy na pewno mogło by to ulec zmianie.
Dla autora szacun za ten dziennik, gdzie twardo trzymał się swoich reguł i nie zważał na krytykę.
Dokładnie, bo rynek się zmienia. Cały czas to samo nie będzie działało. Trzeba modyfikacje wprowadzić.
Z mojej strony również szacunek.
pozdro

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

"Założenia robota:
stałe SL - 20 pipsów
stałe TP - 40 pipsów"

I to zalozenie wziete z pierwszego postu dyskwfalifikuje robota.
Przeciez to jest tak niski poziom, ze tu dziala tylko czyste prawdopodobienstwo 33/66.
2 trejdy na 3 statystycznie sa spalone minus spread wiec zawsze bedziemy w plecy. Fart kazdego robota polega na wejsciu w chwilowe odchylenie standardowe tego rozkladu statystycznego. Robot moze zarabiac na poczatku bo ma "farta", a pozniej tracic lub na odwrot.
Z tym, ze zawsze traci wiecej niz zarabia (spread).
Rynek na takim interwale nigdy sie nie zmienia, zawsze jest taki sam - gora lub dol (losowo).
Lapac trendy mozna ale tylko na wiekszym horyzoncie czasowym i/lub newsach.
Jak dla mnie strategia ktora moze przechylic szale na korzysc gracza to granie tylko long lub short przez dluzszy okres czasu, w zaleznosci od trendu na duzym interwale. W teorii latwe ale w praktyce trzeba wypracowac sobie wlasne mechanizmy obserwacji. Na ogol jak zauwazamy trend na wyzszym interwale to jest on juz w fazie zaawansowanej.

NerioLargo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: NerioLargo »

blesS pisze:"Założenia robota:
stałe SL - 20 pipsów
stałe TP - 40 pipsów"

I to zalozenie wziete z pierwszego postu dyskwfalifikuje robota.
Przeciez to jest tak niski poziom, ze tu dziala tylko czyste prawdopodobienstwo 33/66.
2 trejdy na 3 statystycznie sa spalone minus spread wiec zawsze bedziemy w plecy. Fart kazdego robota polega na wejsciu w chwilowe odchylenie standardowe tego rozkladu statystycznego. Robot moze zarabiac na poczatku bo ma "farta", a pozniej tracic lub na odwrot.
Z tym, ze zawsze traci wiecej niz zarabia (spread).
Rynek na takim interwale nigdy sie nie zmienia, zawsze jest taki sam - gora lub dol (losowo).
Lapac trendy mozna ale tylko na wiekszym horyzoncie czasowym i/lub newsach.
Jak dla mnie strategia ktora moze przechylic szale na korzysc gracza to granie tylko long lub short przez dluzszy okres czasu, w zaleznosci od trendu na duzym interwale. W teorii latwe ale w praktyce trzeba wypracowac sobie wlasne mechanizmy obserwacji. Na ogol jak zauwazamy trend na wyzszym interwale to jest on juz w fazie zaawansowanej.
Jak krytykowałem tego robota, ale z twoimi argumentami akurat się nie mogę zgodzić.... te założenia wcale nie dyskfalifikują tego robota. bo liczy się moment wejścia w rynek... i to na jakiej podstawie robot otwiera pozycję.
twoje prawdopodobieństwo 33/66 tyle by wynosiło w praktyce gdyby nie było wogóle jakichkolwiek zasad... czyli gdyby robot otwierał pozycję buy lub sell losowo w danym dniu. np. o danej godzinie albo nawet i bez tego. jeden tydzień codziennie buy a inny codziennie sell. albo wogóle rzucanie kostką parzyste buy, nieparzyste sell.

a tutaj mimo iż można się doczepiac do tego robota to jednak widać nawet gołym okiem że system stara się przechylić szalę na własną korzyść. i nawet dużo osiąga choć mimo to troszeczkę więcej skuteczności by mu sie przydało i wtedy byłby już naprawdę sukces.
gdyby było tak jak piszesz 33/66 to już dawno ten robot by splajtował. a on tak szybko napewno nie splajtuje. a do sukcesu brakuje mu tylko trochę szlifów.
ja krytykuję tego robota w obecnej formie ale jestem przekonany że po pewnych nawet niewielkich modyfikacjach dałby radę rynkowi

ODPOWIEDZ