Rachunek real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
4expage
Gaduła
Gaduła

Rachunek real

Nieprzeczytany post autor: 4expage »

Witam,
Będę tu umieszczał informacje jak mi idzie gra na walutach.

4expage
Gaduła
Gaduła

Re: Rachunek real

Dziś już po wejściu a dokładnie dwóch. Razem 1% do przodu od kapitału z dnia 31.10. Na dziś nie wchodzę

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

A to będzie taki super journal gdzie będzie tylko wpis : dziś +x. Kończę ? A co później ? Szkolenia ?
Jak ma być w takiej formie to za długo tu nie zagości.

4expage
Gaduła
Gaduła

Chyba chodzi o skuteczność? Chyba to mój dziennik nie Twój? A co mam ci pisać? że wykres idzie w prawo? Dane które podaje są wiarygodnie a jak masz pytania to pytaj.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Mnie nie interesuje czy dane są wiarygodne czy są wyssane z palca. Interesuje mnie to, czy wątek wogóle coś wnosi. A ten póki co -nic. Dodatkowo spamujesz całe forum wpisami o swoich 20% jakby to kogoś tutaj obchodziło. Takie spamowanie prowadzi tylko w jednym kierunku.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Chodzi o to, że napisać +1% to możesz sobie w zeszycie, a jak już prowadzisz dziennik to minimum czyli cokolwiek na temat systemu i może jakiś screen od czasu do czasu, albo kiedy wejście kiedy wyjście mógłbyś chociaż napisać. To nie wymaga jakoś wiele od autora dziennika a powoduje, że ma on jakiś sens i ludzie do niego zaglądają ciekawi nowych odkryć czy pokonanej drogi autora..

Pozdrawiam, Midas

4expage
Gaduła
Gaduła

Rozumiem. Postaram się. Ale co do wejść i wyjść lepiej poczekać. Najpierw chciałbym pokazać, że się na tym znam...stąd dziennik.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Kiedyś dostałem Trader's Book za udział w pewnym konkursie, to taki "zeszyt" gdzie można zapisywać/opisywać każdą swoją transakcję. Do każdej transakcji można zapisać: datę, instrument, interwał czasowy, nominał, sl, tp, kurs otwarcia i zamknięcia, uzasadnienie swojej decyzji, dlaczego tak a nie inaczej zrobiliśmy, dlaczego o tej godzinie i po tej cenie sprzedaliśmy/kupiliśmy itd. Jak widać można dużo napisać do każdej swojej pozycji. Wrzucaj screeny swoich wejść, uzasadniaj dlaczego, może dawaj jakieś analizy, przemyślenia co do sytuacji na rynku. Wtedy twój dziennik będzie nie tylko prezentacją stopy zwrotu jaką osiągasz, ale będzie mieć również wartość dla innych userów forum, będzie jakąś inspiracją dla innych, no i z pewnością będzie o wiele ciekawszy.
W ten sposób każdy kto będzie zaglądać do twojego dziennika będzie mógł poznać twoją filozofię tradowania, a nie tylko suche wyniki. :564:

4expage
Gaduła
Gaduła

Według mojej opinii największą przeszkodą do zarabiania na forex jest możliwość wejścia o każdej godzinie. Wszedłem dziś na rynek ponownie mimo, iż nie miałem tego robić. Ogólnie jestem na 5% plus do kwoty z wczoraj. Na dziś już mi starczy.

4expage
Gaduła
Gaduła

A jednak. Cały dzień siedziałem dziś na rynku do godziny 15:48 miałem ugrane 50% kapitału a potem w dół. Aktualnie mam kwotę z którą zaczynałem grać. Totalna porażka. Jestem na siebie zły, że nie trzymałem się zasad. Rynek uczy pokory

ODPOWIEDZ