Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

Rafi13 pisze:Witam wszystkich. Mma problem. Już bardzo dawno się nie logowałem do platformy D.S., w międzyczasie zmieniłem komputer i windowsa (wcześniej był XP, a teraz jest 7 Home Premium). Mam róniez Javę 6 upgrade 24 i jak wszedłem na stronę dukasa i chciałem się zalogować do paltformy poprzez login w prawym górnym rogu, to ani demo, ani live nie startuje. Komputer chwilę myśli i się na tym kończy. Wyczyściłem ewentualne loginy z Javy i nic. Możecie coś podpowiedzieć? Z góy wielkie dzięki.
Otwórz konsole (uruchom->cmd) i wpisz: javaws adres_do_pliku_platformy
dla Dukascopy EU: javaws https://eu-live.dukascopy.com/fo/platfo ... 1316763502
i zobaczysz wtedy czy java normalnie startuje, czy wyrzuca jakiś błąd (na co osobiście stawiam).

Próbował ktoś współdzielić plik workspace na kilka komputerów? W ustawieniach można podać ścieżkę dostępu, może jakby ją zamontować w systemie to można byłoby zsynchronizować wygląd wykresu? Byłoby to super rozwiązanie żeby mieć podgląd identyczny jak na głównym kompie np. z lapka.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Rafi13
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rafi13 »

Ja mam Dukascopy Swiss, nie Europe, więc ten akurat adres mi chyba nie pomoże. Wysłałem zapytanie do supportu, to mi polecili abym zainstalował javę 7. Ale wczoraj na spotkaniu z Przemysłąwem Wojtyna z Duka, on uruchamiał na 6. Więc nie wiem o co chodzi.

-- Dodano: pt 05-10-2012, 10:55 --

Pomogło zainstalowanie javy 7. Wielkie dzięki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

To może być kwestia współpracy Javy z wersją Windowsa...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Camaro69 pisze:
reptile pisze: Ogólnie na FX płynność spadła i poszukuje się płynności wszelkimi kanałami.
http://www.docstoc.com/docs/121482822/J ... rmally-low
Zrezgygnowano z wielu produktów FX ale w dukascopy jest odwrotnie..HossaFxowa na PLN hehe..
Ja z kolei nie jestem specjalista od FX za to znam się na kasowych i terminowych-i możesz wierzyć że jeśli na forexie (szeroko pojętym)płynność siadła to na rynkach giełdowych się załamała- wszystko się trzyma jeszcze tylko na HF który robi już grubo ponad połowe obrotu.Jeśli tego zabronia jak w Niemczech to po rynkach jakie znamy nie będzie już sladu.
Forex jest trochę do tyłu za terminowymi rynkami,jego poziom rozwoju jest podobny jak terminówek w połowie poprzedniej dekaty.Rozwój jego się już konczy i bedziemy świadkami powoli bankructw -tyle biur ile się namnozylo nie ma szans sie utrzymać tak jak sie to dzieje z gieldowymi.Dukat nie ma nic do tego
Camaro69 ,to nie jest problem.
Przedsiębiorcy likwidują biznesy we Francji i Niemczech i przenoszą się do Azji,Szwajcarii itp ,aby było śmieszniej dalej handlują na tych samych instrumentach.Przypominam Koledze że na rynku pierwotnym nie ma od tego podatku...,wystarczy że Azjatyckie banki lub Europejskie banki posiadające tam filie kupią papiery i tam nimi ..handlują...
Camaro69,aby uniknąć ryzyka o którym Kolega pisze wystarczy trzymać się biur bankowych lub bardzo dobrych brokerów...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Czy ktoś jeszcze ma problem z wykresami Dukascopy Europe? To nie jest przykład jednostkowy, tego jest mnóstwo. Cache czyściłem.

Obrazek

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Też mam ten sam problem od bodaj zeszłej środy-same się psują i same się pozniej (następnego dnia)naprawiają.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Przepraszam za długi czas oczekiwania na jakąkolwiek informację jednak sami czekaliśmy na odpowiedź od Dukascopy. Błędnie wyświetlające się wykresy powinny zostać naprawione najpóźniej w przyszłym tygodniu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Trochę się zdziwiłem, gdy dostałem odpowiedź, że jeśli to przeszkadza, to proszę
zaprzestać handlu do rozwiązania problemu.
Ale chyba chodzi o to, że Dukas dba o moją kieszeń; dziękuję ;)

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

hej, czy można w jForex zmienić ustawienia w przesuwaniu lini TP i SL tak aby było to płynniejsze tzn był mniejszy skok ceny(aktualnie mogę przesuwać te linie co ok 0,5p)?
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

A nie możesz przesuwać jak jest i doprecyzować w okienku z wartościami?

ODPOWIEDZ