Czy linie trendu istnieją?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Indeks Random 25
The random walk is a stock index whose price is simulated using random numbers. Unlike real market stock indices whose prices depend on the prices of the individual stocks listed on the Exchange, the random stock index only relies on factors like volatility, previous index price (previous simulated price) and a random number to determine the price of the index. Due to the use of random numbers, the price (or direction) of the index cannot be predicted with certainty and thus behaves like a real market index. When the index is appended with a number, the number is the percentage volatility which would be used in the calculation of the index price. For instance, for the Random Index 25 we use a volatility of 25% in the calculation of the index price. The index started at 1000 on 16-May-2004.
https://merlin2.betonmarkets.com/d/trad ... ymbol=R_25
Obrazek

Kto się podejmie zrobienie AT? :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

daromanchester pisze:Indeks Random 25

Kto się podejmie zrobienie AT? :D
wyglada jak diesel ten random
korekta drugiego impulsu wzrostowego w trendzie wzr

Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 mar 2012, 18:32 przez zeuss, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

To ja pozwolę sobie wtrącić moje 3 pipsy... :)

Twierdzenie, że LT nie istnieją jest trochę przewrotne, chociaż chyba wiem o co Ci chodzi zeuss. Warto zauważyć, że zasadniczo wszystko co nanosimy na wykres ceny jest w 100% uznaniowe i jako takie "nie istnieje" tzn. nie wynika autonomicznie z wykresu ceny. Można iść w takim kierunku dalej, są tacy dla których wszystko poza wykresem tickowym to fikcja (arbitralnie dobrane przedziały czasowe) a idąc jeszcze dalej... nawet sam wykres ceny może nie mieć znaczenia, bo jest to przeszłość (a przeszłość nie "istnieje", "istnieje" tylko tu i teraz), która wg niektórych jest w całości zdyskontowana w rzeczywistości, czyli w aktualnej cenie.

Dla mnie znajduje tutaj zastosowanie implikacja, czyli prosta operacja logiczna "jeżeli, to". Warto zauważyć, że dla 0 => 1 zdanie jest prawdziwe. Tzn. jeżeli rozumując z fałszywej przesłanki otrzymujemy prawdziwy wniosek to wszystko jest w porządku:) Oczywiście u nas wszystko okraszone jest prawdopodobieństwem stąd takie rozważania.

PS. Ciągle nie wiem czy nie dałem się podpuścić 8)

pzdr!

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zeuss rzeczywiście masz rację !
To by tłumaczyło mechanizmy wyceny ropy :)
Rzucają kośćmi pewnie.....

Dodano po 1 minutach:

A widzisz te S/R na 1615? :D
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

To czy coś jest zrobione dobrze czy złe czy brzydko nie znaczy ze nie istnieje, jesli namaluje kreskę na wykresie, ta kreska bedzie albo po wierzcholkach albo po dolkach i gdzies w literaturze przeczytam ze taka o to wlasnie kreska nazywa sie LT a kreska idealnie pozioma nazywa sie SR to tak je będę nazywał, a istnieć musi bo sie na nie patrzę, nie jestem ani ślepy ani nie mam halucynacji, więc jesli coś widzę i to coś istnieje, a jesli dodatkowo ma swoją własna nazwę to jeszcze lepiej :)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zeuss normalnie można by zaznaczyć gdzie grubasy stopy wycinały leszczom gdyby nie......... no właśnie losowość tego wykresu :)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Random Chart ;)

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

LOL :D

Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

AT przypomina trochę deszyfratorów Biblii którzy raz na czas coś tam znajdą wspak lub pod skosem.
I nie ma się co z nich śmiać bo jak im się lepiej dzięki temu żyje to niech sobie tak robią.
W końcu oni się z nas nie śmieją...... :)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Rand 25 - 50%

Obrazek

ODPOWIEDZ