Rozumiem, czekam zatem na oficjalne stanowisko.
Podrawiam
-- 12 gru 2013, 10:19 --
Dostałem oficjalną odpowiedź z Alior Banku, niestety na resztę pytań od dwóch dni nie dostałem odpowiedzi. Sprawa wygląda tak, że w piątek wystąpił Stop Out na zamknięciu rynku - wszystko zgodnie z zasadami. Wtedy też została wygenerowane zlecenie zamykające. Natomiast do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi, dlaczego przez 9 godz. moja pozycja wciąż była wyświetlana na platformie (mogłem ją zamknąć, modyfikować). Z tego wynika, że to co pokazuje ProTrader nie ma pokrycie z tym, co się dzieje na moim rachunku. Także sam fakt, że platforma pokazuje jakieś otwarte zlecenie nie oznacza automatycznie, że rzeczywiście jest otwarte
Zastanawiam się teraz (o co też zapytałem), jak wyglądałaby sytuacja, gdybym tę wirtualną pozycję zamknął wcześniej? Gdybym przy okazji otworzył inne zlecenia to o 8.00 wszystko by mi wywaliło z powodu braku depozytu i poniósłbym jeszcze większą stratę. Dla mnie byłoby naturalne, gdyby zaraz po otwarciu rynku o godz. 23 w niedzielę moja pozycja została zlikwidowana na Stop Out. Niestety błędnie założyłem, że platforma pokazuje to, co rzeczywiście dzieje się na moim rachunku i doszedłem do wniosku, że pozycja nie zostanie zamknięta (rynek otworzył się wyżej) - a tu niespodzianka - pozycji nie ma od 3 dni
-- 14 gru 2013, 19:12 --
Jako, że Alior Bank nabrał wody w usta (widocznie ich dział obsługi klienta nie ma nic do powiedzenia, postanowiłem przeprowadzić małe badania).
To ich wyniki, a raczej wykresy:
Alior Trader:
alior.png
LMAX:
lmax.png
FxPro ECN:
fxproecn.png
TradingView:
https://www.tradingview.com/x/rcMLZGZ3/
Co łączy wszystkie te wykresy, a także wiele innych (przykłady mogę wrzucać w nieskończoność): na każdym cena zamknęła się na poziom ~0.89100, w Alior Banku było to 0.88987. Jak widać Alior Bank był prawdopodobnie jedyną instytucją na świecie, która miała taką cenę.
Patrząc na podejrzane zachowanie Aliora nie mogę już wykluczyć celowego działania. Z jedynej odpowiedzi, jaką dostałem od Aliora dowiedziałem się, że zostało wygenerowane w Piątek (automatyczne) zlecenie Stop Out. Niestety do tej pory nie wiem, dlaczego to zlecenie nie zostało wykonane w niedzielę wieczorem (zaraz po otwarciu rynku) a dopiero po 9 godz. Skoro to zlecenie zostało już wygenerowane w Piątek (po cenie zamknięcia), dlaczego było wciąż dostępne na platformie przez 9 godz. (mogłem je modyfikować a także zamknąć). Co się stało o godz. 8.00, że (automatyczne!) zlecenie zostało wykonane?
W tym poście wrzuciłem, jak wygląda wykres D1 na parze USD/CHF:
http://forex-nawigator.biz/forum/aliort ... ml#p636205
Jaką mam gwarancję, że w tym wypadku także nie był to jakiś błąd datafeed? Alior błyskawicznie odrzucił reklamacje w żaden sposób nie tłumacząc moich wątpliwości. Może tutaj ktoś na to odpowie, a jeśli nie, to niech inni klienci (także potencjalni) widzą, jak funkcjonuje Alior Bank. Ja nie będę czekał kolejnych 5 dni na odpowiedź z BOK Aliora.
-- 14 gru 2013, 19:12 --
FXCM.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.