AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
raposo pisze:Dodatkowo, w BRE i Aliorze spread zaczyna się od 0.0 pips, czyli te 50%, które oszczędzasz w Admiralu na prowizji to dokładasz w spreadzie i wychodzi na to samo ;).
Alior ma także spread minusowy, w przeciwieństwie do BRE ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ok, ok, ale jest trochę jak Wielka Stopa, ktoś kilka razy widział ale jakoś specjalnie nic z tego nie wynika :). Wypadałoby bazować na średnich wartościach i fajnie by było, gdyby Alior takie coś udostępnił chociaż raz na jakiś czas, bo wątpię, aby średnia dzięki tym minusowym spreadom wyszła poniżej 0.0 czy 0.1 pipsa ;). W BRE na EUR/USD jest to poniżej 0.16 pipsa, a Dukas ma na głównej moduł, gdzie możemy sobie zobaczyć jak się kształtowały średnie wartości o danej porze dnia z różnych okresów...

Myślę, że Alior nie odstaje ale średnie publikowane raz na jakiś czas dałyby większą pewność.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Dlaczego w Aliorze koniec dnia to godzina 22?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Jak to nic nie wynika z ujemnego spreadu :?: Ja parę razy widziałem i parę razy nawet złapałem. I mam poczucie, że promocja jakaś była 8) . A gdzie w tych realnych kwotowaniach z ECN BRE podziewają się ujemne pipsiki? Czyżby MT4 zjadało? :wink:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W takim razie gratuluję i mam nadzieję, że wpłynęło to na podwojenie przez Ciebie depozytu początkowego... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ja nie taki kozak, ale u jakiegoś skalpera może by się uzbierało :wink:

daytrademillionaire
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: daytrademillionaire »

Witam,

Swoje pytanie kieruję do oficjalnego przedstawiciela BM Alior Banku.

Chciałbym dowiedzieć się czy dozwolone i legalne jest zamieszczanie screenów wykonanych za pomocą platformy Alior Trader (w oryginalnej formie z logiem banku) na forach/ blogach dostępnych publicznie.

Z góry dziękuję za poświęcony czas.

granda
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: granda »

Witam,

Mam pytanie a zarazem prośbę.

Czy jest możliwość włączenia wykresu ciągłego dla Wig20/30 w Alior Trader? Obecnie widziałem tylko opcje wykresu dla konkretnej serii a czasem przydaję się dłuższa historia (z starszych serii kontraktów).

Czy mógłby ktoś wreszcie zrobić porządek z świecą z 22 września 2011 roku na USD/CHF? Chodzi mi o ten strzał do góry na 23,000 pipsów. Przeszkadza on o tyle, że korzystam z automatycznej skali i wykres skaluje się do tej świecy.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
1. Naturalnie może Pan publikować wykresy z platformy Alior Trader na swoim blogu/stronie wraz ze standardowym logiem, które podstawia się przy robieniu screena. Prosimy jedynie o dodanie standardowego przypisu, że Alior Bank nie autoryzuje Pana wpisów/strategii inwestycyjnej, tak aby nie było wątpliwości, że wszystkie analizy są wykonywane jedynie przez Pana i nie mają na celu podejmowania decyzji inwestycyjnych przez innych Inwestorów.
2. W tym momencie nasz partner GFT nie posiada w ofercie ciągłego indeksu na WIG20, dlatego dodanie takiego CFD nie jest możliwe.
3. Postaramy się usunąć problem świecy dla USD/CHF w weekend (ze względu na ciągłość handlu w tygodniu nie jest to możliwe).

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

daytrademillionaire
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: daytrademillionaire »

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

ODPOWIEDZ