AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

ANGAWE
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: ANGAWE »

Czy ktos może opisać jak należy skonfigurować serwer poczty? Po ustawieniu alarmu email "wychodzi" ale nie dochodzi do skrzynki odbiorczej.

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

wynalazek przestał działać, ehhh. Wczoraj notowania w NOLu, dziś Trader...

msq
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: msq »

08.2013 - blokada rachunku
12.2013 - blokada rachunku
01.2014 - blokada rachunku

Średnio, co 2 miesiące występuje blokada platformy z powodu rzekomej trzykrotnej próby wpisania złego hasła (rzekomej, bo hasło jest u mnie zapamiętywane podczas sesji i nie ma możliwości, by platforma sama podała złe przy próbie automatycznego odnowienia połączenia).
O "zamrożeniach" kwotowań nie wspominam, bo wyszłoby na to, że awarię macie przynajmniej raz w miesiącu. Inna sprawa, że w tym przypadku może to być wina dostarczyciela kwotowań.
Swapy oczywiście kosmos, ale jak widać, znajdują się zadowoleni z tego faktu klienci, którzy jeszcze próbują Was bronić (zapewne inwestują pico/femto-lotami).

Wnioski potencjalni nowi klienci niech wyciągną sami...
Pozdrawiam

PS
Dodam tylko, że informacja o blokadzie wysyłana jest na powiązane z platformą konto e-mail. Oczywiście, by blokadę ściągnąć należy skontaktować się z obsługą telefonicznie.
Wymusza to na mnie obowiązek posiadania telefonu (dodatkowo tracenia pieniędzy na kontakt z Aliorem, jeśli takowy posiadam), by odblokować platformę (a nie, np. zmienić hasło) zablokowaną z Waszej winy, mimo że sami poprzez podany e-mail się kontaktujecie.

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Taa, też mi przyszło, że zablokowane z powodu złego hasła tylko hasło dobre, na infolinii wszyscy zajęci.

no dodzwoniłem się ale trwa restart praformy i nic nie można zrobić, restart ma trwać do kilkudziesięciu minut i może będzie działało, a nie działa już około 1,5h! Warto zauważyć, że to kolejna większa awaria po kolejnej aktualizacji...

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

U mnie też nie działa. Wiadomo kiedy ruszy ? Mam pozycje otwarte...
The only way is up

soru
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: soru »

Panowie - juz dziala.

Chcialem zglosic 2 problemy dotyczace wykresu price range.

1) Dane historyczne dostepne sa jedynie dla 10 ostatnich dni? - dlaczego? Czy bedzie jakas zmiana w tym temacie? (przy wyborze 'precyzyjnej daty i wpisaniu np stycznia 2007 nic sie nie laduje)
2) Rysowanie linii graniczy z cudem przy wykresie price range. Prosze sprobowac narysowac linie trendu (co jest trudne bo punkt poczatkowy jak i koncowy nie porusza sie za kursorem myszy. Ten sam problem pojawia sie przy przesuwaniu takiej lini lub poprawie punktu poczatkowego/koncowego lini.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)

Z informacji jakie otrzymałem z BM Alior Banku usterka została już naprawiona i platforma działa poprawnie.
Ja przynajmniej mogę się już zalogować. Jeżeli ktoś jeszcze ma problemy i ma zablokowane konto to niech zadzwoni na infolinię BM Alior Banku pod numerem: 19 503.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ANGAWE
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ANGAWE »

Jak widać na ponizszym skanie Dukascopy nie wstydzi się informować swoich klientów o potencjalnych problemach.
Czyżby wyższa kultura od Aliora?

Obrazek

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Najlepszy jest ten tekst konsultantów o restarcie platformy, jak dzwoniłem o 19 już niby trwał, a zakończył się po 20....
Oni restartują ten niestabilny wynalazek aliora czy prom kosmiczny przed startem!? :lol:

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Największa wada Aliora, to rozszerzenie spreadu na ułamek sekundy, aby klient miał stratę.
Od samego początku tak mam i dzisiaj po raz kolejny. Zawsze jest tak, że jedna z zamykanych pozycji dostaje spread większy o kilkadziesiąt pipsów, chociaż sam kurs jest ciągle poniżej naszego zamknięcia i platforma pokazuje niski spread.
Oczywiście tłumaczenie jest jedno: niska płynność i GFT (czy ktokolwiek inny) dyma klientów jak chce.
Dzisiaj niskiej płynności nie było na EURTRY i przy interwencji banku centralnego 2 pozycje zamknięte prawidłowo (+/- 2p), a 3 dostała spread na 60 punktów. Oczywiście kurs był poniżej mojego TP cały czas po zamknięciu. Miałem wyjść bez straty, a zostałem z -20 USD.

To samo dzieje się na HUF czy PLN i wiele razy zostałem tak oszukany.

ODPOWIEDZ