Zysk jako srednia z najlepszych traderów czyli konta PAMM
Re: Zysk jako srednia z najlepszych traderów czyli konta PAM
Witam. Niezły pomysł. Ludzie mają super efekty i są na rynku dosyć długo, więc popieram pomysł i życzę powodzenia.
Z foruma Alpari. Apropos, Alfonsofont ma jeszcze PAMM-rachunki pod innym nickem: Asmodeux.vicki pisze: gdzie zdobywasz info o traderach PAMM?
http://pammin.com/portfolio/9279
Oto wynik z demo z mojego portfolio po miesiacu tradingu.
Zysko netto 8,65%
Max DD tylko 2,32%
Moje portfolio znalazlo sie na 7 miejscu w rankingu "New Portfolios"
Zauwazylem, ciekawa zaleznosc, ktora spisuje sie bardzo dobrze. Glowna sila napedowa jest avp555 a pozostali traderzy sa najczesciej odwrotnie z nim skorelowani. Dzieki temu nawet przy sporych dziennych stratach avp555 jestem w stanie uniknac duzego drawdowna.
Oto wynik z demo z mojego portfolio po miesiacu tradingu.
Zysko netto 8,65%
Max DD tylko 2,32%
Moje portfolio znalazlo sie na 7 miejscu w rankingu "New Portfolios"

Zauwazylem, ciekawa zaleznosc, ktora spisuje sie bardzo dobrze. Glowna sila napedowa jest avp555 a pozostali traderzy sa najczesciej odwrotnie z nim skorelowani. Dzieki temu nawet przy sporych dziennych stratach avp555 jestem w stanie uniknac duzego drawdowna.
avp z pewnoscią obstawia spadki na goldzie , ale jak kazde aktywo bedzie sie bujać góra dół wtedy ta korelacja moze sie zachwiać bo sam avp też bedzie szukał okazji do zajecia pozycji w 2 strony.
Gratulacje za wynik - zobaczymy jak te pammy sie sprawują w dłuzszym terminie , przygladam sie tez mozliwosci zarabiania na kopiowaniu na zulutrade , etoro i myfxbook - pozyjemy zobaczymy
Gratulacje za wynik - zobaczymy jak te pammy sie sprawują w dłuzszym terminie , przygladam sie tez mozliwosci zarabiania na kopiowaniu na zulutrade , etoro i myfxbook - pozyjemy zobaczymy
Patrzac na backtest tez wyglada to bardzo rozsadnie. Wynik z ostatnich 16 miesiecy:
Zysk netto 125%
Max DD 13,41%
Max DD wypada moim zdaniem wrecz fantastycznie. 13% przy calym kapitale na przestrzeni 16 miesiecy. Warto zwrocic uwage, ze max DD pojedynczych traderow waha sie w przedziale 40-60%, wiec widac, ze calosc bardzo ladnie sie balansuje.
Zysk netto 125%
Max DD 13,41%
Max DD wypada moim zdaniem wrecz fantastycznie. 13% przy calym kapitale na przestrzeni 16 miesiecy. Warto zwrocic uwage, ze max DD pojedynczych traderow waha sie w przedziale 40-60%, wiec widac, ze calosc bardzo ladnie sie balansuje.
Aż tak dobrze nie bedzie , w dłuższym okresie trzeba odpiac danego tradera jak bedzie mial duze dd bo wtedy czesto wkrada sie nerwowosc i cheć "dostosowania strategii" po silnym dd wole nie miec go juz w portwelu bo czesto jest to poczatkiem konca tradera.
Ja po prostu licze na mechanizm ze zyski z pozostalych traderow beda wieksze niz dd pojedynczegio tradera ktorego juz bede musial odlaczyc od portwela.
Ja po prostu licze na mechanizm ze zyski z pozostalych traderow beda wieksze niz dd pojedynczegio tradera ktorego juz bede musial odlaczyc od portwela.
vicki pisze:Aż tak dobrze nie bedzie , w dłuższym okresie trzeba odpiac danego tradera jak bedzie mial duze dd bo wtedy czesto wkrada sie nerwowosc i cheć "dostosowania strategii" po silnym dd wole nie miec go juz w portwelu bo czesto jest to poczatkiem konca tradera.
Witam. Mogę zapytac o efekty?
Pozdrawiam
http://pammin.com/portfolio/9458
-4% narazie , Tche Rich ma mocny dd w najblizszym czasie zdecyduje czy go odpinam [skończył sie jego czas] czy przetrzymuje dd i czekam , narazie nie robi kompulsywnych ruchów zajrze tez na forum alpari czy cos sa pisze.
Inwestycja z natury rzeczy musi być dlugoterminowa.
-4% narazie , Tche Rich ma mocny dd w najblizszym czasie zdecyduje czy go odpinam [skończył sie jego czas] czy przetrzymuje dd i czekam , narazie nie robi kompulsywnych ruchów zajrze tez na forum alpari czy cos sa pisze.
Inwestycja z natury rzeczy musi być dlugoterminowa.
Witam. Miło patrzeć, jak odbijasz się z dołka. Z perspektywy czasu kompletowałbyś w ten sam sposób portfel?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
avp555 wczoraj wiecej +30%, 5 dni temu mial obsunecie na 882K $, ale obecnie juz niemal wszystko odbudowal, naprawde jaja zelazny ma
(i inwestoram go tez takie miec nalezy).
vicki, niezly masz portfel, przypatryj sie jeszcze do tych: Gimmyhat 220966 i Indiana 150033, moze to ci bedzie zainteresowal.

vicki, niezly masz portfel, przypatryj sie jeszcze do tych: Gimmyhat 220966 i Indiana 150033, moze to ci bedzie zainteresowal.