Zysk jako srednia z najlepszych traderów czyli konta PAMM

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

Re: Zysk jako srednia z najlepszych traderów czyli konta PAM

Nieprzeczytany post autor: Foregin »

green7 pisze:
- system wpłat i wypłat jest zagmatwany i nie jasny. Sprawia on, że zarządzający może topić Twoją kasę a Ty będziesz mógł zrezygnować z jego usług dopiero po paru dniach. A wtedy to co mu dałeś w zarządzanie może już wyparować....
Jesli chodzi konkretne o Alpari to maksimalny czas w ciagu ktorego mozesz zrezygnowac z uslug zarzadzajacego - to 24 godzine. Nie moze byc mniejszy niz 1 rollover w doba. Wielu traderow ma (ustawia) kilka rolloverow w doba, nawet na kazdy godzine (i wtedy zabrac swoja kasa mozna przez kilka minut).

Oprosz tego, inwestory maja w swoj dyspozycji taki funkcja "ograniczenie strat", to taki "inwestorski stop loss", mozna ustawiac jakis znaczenie (w procentach) DD, wiecej ktorego inwestor nie chce stracic i po osiegneciu tego limitu rachunek inwestora zostanie awtomatyczne odlaczony od PAMM-rachunka i jego pieniadze wraca.

Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

vicki pisze:No w dłuzszym okresie bedzie zysk ale będzie Ci bujało portfelem , apv555 mocno doważony
avp555 handluje tylko i wylaczne zloto (XAUUSD). Mozliwe, Ty wlasnie to wiesz, ale na wszelki wypadek powiem.

Petrov_Ivan -- tylko GPBUSD.

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vicki »

Wszelkie sugestie i uwagi mile widziane bo moga tylko pozytywnie wpłynąć na projekt takze co kolwiek wiecie lub macie swoje sugestie dzielcie sie.

Nie boje sie ze idea PAMM czy Alpari padnie - nie mam złudzeń ze w dobie coraz lepszej technologi idea PAM-ów bedzie się rozwijać a nie zwijać.

Co do idei ze tylko własny trading a nie powierzyłbym kasy innym traderom . Kiedyś zajmowałem się bukmacherką [na poziomie profesjonalnym - co kolwiek to znaczy] aż 3 lata zajeła mi zmiana przekonania by nie grać tylko swoich typów ale również typy innych których uważam za dobrych w branzy [okazało się potem że przez te 3 lata sporo nie zarobiłem ufajac wyłacznie sobie]- jestem pewny ze wśród menagerów kont PAMM sa tacy na których zdecydowanie warto postawic kase - problem tylko jak ich rozpoznać.

Zgadzam się że jest ryzyko iż traderowi odbije palma i "postawi wszystko na jedna karte" dlatego ta dywersyfikacja + biore do projektu raczej tych co dbają o bezpieczeństwo srodków [niskie dd , nie za duze lewarowanie , ograniczony max % straty na transakcji].

Oczywiście ideałem było by dobrać portwel o niskiej korelacji strategii , po części to się napewno uda , bo mamy tam i skalperów i longtermowców , przyjrze się jeszcze blizej czy większe obsuwy kapitału nie odbywały sie u niektórych w tym samym czasie - ale ogólnie mam takie wrazenie jednak te wyniki strategii sie nie powtarzają.

Co do tego że nic z tego nie wyjdzie - moim celem jest 2 cyfrowa stopa zwrotu w kwartał przy niskim ryzyku - myślę że cel jak najbardziej realny.

Awatar użytkownika
muchacho_
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: muchacho_ »

Wczoraj moj portfel ladnie pojechal, 3,56% do gory :)
Tylko faktycznie avp555 jest chyba zbyt agresywny. Mysle, ze trzeba od niego przerzucic troche funduszy na innych traderow i moze dodac kilku nowych aby zwiekszyc dywersyfikacje.

http://pammin.com/portfolio/9279/monitor
There is no point in having a plan B because it distracts from plan A. - Will Smith
Obrazek

dawidek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: dawidek »

Polecam stronę http://projektzulu.blogspot.com/ autor już od 3 lat zmaga się z tematem. Zyski są ale pracy ma coraz więcej. Ja to się zastanawiam gdzie jest granica po której bardziej mu opłaci na własną rękę inwestować zamiast wybierać i kontrolować dostawców sygnałów.

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

W pewnym sensie korzystanie z dostawców sygnałow jest bezpiecznbiejsze niż gra samemu [silna dywersyfikacja].

Obenie też siedze nad zulu ale z tego co widze to tam naprawde trzeba monitorować dostawców , sa oni nagradzani za obrót a nie za wypracowany zysk jak w PAMMach a to daje pole do popisu róznym niezdrowym modyfikacjom fajnych strategii [byle wykrecić max obrót] ale mimo to widze pewien potencjał nawet w zulu.

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Dobra startujemy z socjal trading.

Fundamentalne pytanie jakie sobie zadaje to czy istnieje mechanizm w socjal tradingu który pozwala na pomnażanie aktywów ze stopą zwrotu kilkadziesiąt % w skali roku przy niskich obsunięciach kapitału czyli w miare bezpieczny sposób [forex i bezpieczna inawestycja :wink: ] ale jeśli bardzo zdywersyfikować portfel to czy napewno niewykonalne? A jeśli by rozszerzyć portfel o " najlepszych traderów" na innych platformach i zastosować szeroka dywersyfikacje?

Dobra od czegos trzeba zacząć narazie demo.
Platforma pozwala na dodawanie tylko 5 traderów - pozostałych liczy w zupelnie inny sposób .
Kryteria doboru;
- powtarzalne wyniki
- akceptowalne dd [do 40% - ale jeśli wszystkie inne parametry beda fajne to moge zaakceptować nieco wyzsze dd]
- nie za wysokie lewarowanie [wskaznik lavanger used]
- brak martingale [jeśli jestem w stanie uzyskac takie info]
- odpowiedni staż [ conajmniej pół roku prezentacji strategii]
- niskie obsunięcia w trakcie jednego dnia.

Najlepsza 5 wg moich kryterów z Alpari:

http://pammin.com/portfolio/9458

A niech mi kur.....a stracą choc 1 centa :)

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Oki mozna więcej traderow - jest komplet tyle ile chcialem .

Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

vicki pisze: Najlepsza 5 wg moich kryterów z Alpari:

http://pammin.com/portfolio/9458
portfel jednoczesnie laczy Alfonsofont 200400 i morozFX 212283

dla informacji: trader morozFX uzywa systemu (jedna z modifikacje) tradera Alfonsofont :) (oni sa znajomy, przyjaciole i morozFX pracuje pod jego "franszisa").. dlatego tu nie zupelnie diwersyfikacja (prawie tez sam system)

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

O to ważne - dzięki za informacje , w takim razie zmienie nieco alokacje %, gdzie zdobywasz info o traderach PAMM?
Ostatnio zmieniony 12 maja 2013, 20:20 przez vicki, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ