Życie tylko z forexu
Re: Życie tylko z forexu
tzn to już koniec ? Bo ja dopiero ten temat znalazłem, właśnie szedłem po popcorn i cole i..... ;(
Bierz swoją cole i popcorn
a do tego sporo kawy i czytaj pierwszą część tej szopki 
http://forex-nawigator.biz/forum/stabil ... 24159.html

http://forex-nawigator.biz/forum/stabil ... 24159.html
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
Tak sobie czytam ten wątek. Drodzy koledzy, czy nie macie w większości zbyt nierealistycznych założeń? Jak chcecie żyć z FOREX mając 100k do spekulacji? Zarabiając 10% rocznie(wow!-moim zdaniem to rewelacyjny wynik) macie 10k zł. Jak chcecie za to żyć? Jeśli jednak ktoś myśli, że zrobi 40% rocznie to jest to niezwykle trudne i wymaga często zwyczajnie dużego ryzyka i dużego szczęścia... a w długim terminie istnieje duża szansa, że taka osoba poniesie straty.
Kolego Płoć to jest forex
dobry trader deko więcej wyciągnie niż nam podałeś.
Tylko kładę nacisk na słowo "dobry" bo tych jest naprawdę mało.
Pozdrawiam,
Leo

Tylko kładę nacisk na słowo "dobry" bo tych jest naprawdę mało.
Pozdrawiam,
Leo
Słyszałeś o szansy zarobku określonej kwoty/szansa straty określonej kwoty? Osoby, które więcej ryzykują mają potencjalnie dużą szansę zarobku/straty. Może ten "dobry trader" to zwyczajnie trader mający szczęście-co powoduje, że w długim okresie czasu liczba traderów zarabiających grubo ponad przeciętnie się zmniejsza, a główną pulę zgarniają spekulanci/inwestorzy nastawieni na przeciętne i niewiele ponad przeciętne zyski operujący dużym kapitałem.
Pomyśl jak ciężko jest zrobić margin call spekulantowi, który ryzykuje powiedzmy 0,1% portfela w danym momencie? Jakie są jego potencjalne straty? Jaki ma luz psychiczny jeśli coś pójdzie nie tak?
Pomyśl jak ciężko jest zrobić margin call spekulantowi, który ryzykuje powiedzmy 0,1% portfela w danym momencie? Jakie są jego potencjalne straty? Jaki ma luz psychiczny jeśli coś pójdzie nie tak?
Wszystko się zgadza, tylko nie dla wszystkich luz psychiczny jest priorytetem, przynajmniej nie na każdym etapie 
Tutaj powinni zabierać głos Ci naprawdę zarabiający
ja póki co się nie zaliczam, ale to zmienię 
Pozdrawiam,
Leo

Tutaj powinni zabierać głos Ci naprawdę zarabiający

Pozdrawiam,
Leo
Płoć, widać nie bardzo masz pojęcie w temacie:) Jeżeli dla Ciebie 10% w skali roku to dużo to z chęcią mogę Ci zaproponować te 10% w skali roku, a cała reszta dla mnie;) Możemy to zrealizować w postaci pożyczki prywatnej. Minimalny wkład to 200 tys;) Inwestycja tylko na rynku nieruchomości!! Forex daje dużo większe możliwości;)
Jeżeli jesteś zainteresowany to PW;)
A jaką miałbym gwarancję, że oddasz mi pieniądze? Przekonaj mnie, że jesteś wiarygodny... . Ile wcześniej takich transakcji zrobiłeś? Myślę, że nie jeden na forum by się skusił na bezpieczne 10% rocznie. Dodatkowo powiedz jak dokonasz dywersyfikacji portfela i ile trwa wyjście z inwestycji.
200k zł to nie jest gigantyczna kwota. Nie wiem co z takimi pieniędzmi można zrobić..., mieszkanie/biuro na wynajem chcesz kupić?:)
200k zł to nie jest gigantyczna kwota. Nie wiem co z takimi pieniędzmi można zrobić..., mieszkanie/biuro na wynajem chcesz kupić?:)
A co jak nie zrobisz tych 10%? Dopłacasz ze swoich 20 kawałków? Bo zdaję się, że np. w takich latach 2008 - 2009 nie miałbyś 10% stopy zwrotu na nieruchomościach...rafkapsa pisze:Płoć, widać nie bardzo masz pojęcie w temacie:) Jeżeli dla Ciebie 10% w skali roku to dużo to z chęcią mogę Ci zaproponować te 10% w skali roku, a cała reszta dla mnie;) Możemy to zrealizować w postaci pożyczki prywatnej. Minimalny wkład to 200 tys;) Inwestycja tylko na rynku nieruchomości!! Forex daje dużo większe możliwości;)
Płoć, mam udokumentowane transakcję. Na prywatnym spotkaniu mogę okazać dokumenty potwierdzające zrealizowane transakcję;) Jeżeli ktoś zdecyduje się przyjechać teraz to mogę pokazać kilka inwestycji w trakcie realizacji.
Pablo90, 10% jest moim ryzykiem, ale uwierz mi że mogę spokojnie tyle zaproponować inwestorowi bez żadnych problemów;)
Ps: Nie jestem człowiekiem widmem. W wieku 17 lat mój team wygrał ogólnopolski konkurs zarządzania komercyjnym bankiem. Link poniżej:
http://www.citibank.com/poland/kronenbe ... 9_6846.htm
Zainteresowanych zapraszam do Sopotu!
Pablo90, 10% jest moim ryzykiem, ale uwierz mi że mogę spokojnie tyle zaproponować inwestorowi bez żadnych problemów;)
Ps: Nie jestem człowiekiem widmem. W wieku 17 lat mój team wygrał ogólnopolski konkurs zarządzania komercyjnym bankiem. Link poniżej:
http://www.citibank.com/poland/kronenbe ... 9_6846.htm
Zainteresowanych zapraszam do Sopotu!