Zmiana systemu... co polecacie??

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

HunterPL pisze:Znacie jakieś systemy dobre dla początkujących? Najlepiej cos intra day ale nie koniecznie... coś co napewno się sprawdza i sa osoby które za pomocą tego systemu zarabiaja(oczywisci wiem ze system musi byc szyty na miare).
Chyba najskuteczniejszy jest czysty wykres+ linia trendu i s/r sporo ludzi po testowaniu najrózniejszych wynalazków do tego właśnie wraca.Poza tym takie właśnie ,,skakanie" i eksperymentowanie wypacza spojrzenie na FX pojawia się masa pytań,do których nie mozna dopasowac odpowiedzi.Siedzę w tym od początku przygody z FX i tego nie zmienię ,nic mi nie da skakanie po systemach-zmarnowany czas.Każdy to jednak inaczej postrzega.Ten,,system" jak większość go nazywa to pikuś ważniejszy jest gość,który go używa i nad tym trzeba pracować w nieskończoność.......
wytrwałośći życzę Hunter

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

dzięki:)
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

a ja sie podlacze do pytania i chcialbym poznac wasze zdanie na temat ktorych elementow AT unikac a ktore polecacie podczas gry krotko i srednioterminowej. Czytalem o calej masie roznych narzedzi jak ruchy mierzone, reguly 7, sekwencja demarka itd ale do gry max kilkugodzinnej raczej one sie nie przydaja?? pzyznam, ze od poczatku uzywam tylko flag,klinow, lini trendu, R/S, trojkatow, prostokatow + dokladam pomalu analize swiec japonskich. Polecacie jeszcze jakies narzedzia, ktore wam dobrze sluza?

Mr.T

freshman89 pisze: lini trendu, R/S, trojkatow
freshman opanuj to dobrze i ,,będzie pan zadowolony" w zupełności wystarczy.

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

staram sie uczyc wszystkiego co wpadnie mi w rece. Moglbys powiedziec czemu akurat te 3 narzedzia wystarcza? :) dlazcego na forum jest milion tematow o bardzo skomplikowanych metodach skoro mozna by tylko tymi podstawowymi dzialac? :D

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Dlatego że ludzie mają tendencje do utrudniania sobie... Metoda KISS sprawdza się znakomicie..

Mr.T

freshman89 pisze:staram sie uczyc wszystkiego co wpadnie mi w rece. Moglbys powiedziec czemu akurat te 3 narzedzia wystarcza? dlazcego na forum jest milion tematow o bardzo skomplikowanych metodach skoro mozna by tylko tymi podstawowymi dzialac?
Używam i jestem zadowolony.
Im więcej różnych metod będziesz analizował to póżniej widząc setup będziesz miał problem pod co go podciągnąć tak sądze.Orócz tego co Ci zaznaczyłem niczego więcej nie używam i nawet nie wiem jak stosować. :wink: starczy bo śmiecimy.pzdr

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

a tam fajnie sie slucha :D:D
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

łatwiej jest dopasować do siebie system niż siebie do systemu
większość zapytała by jak dany system się sprawdza jak skuteczność itp - nie tędy droga
zacznij od pór dnia w których lubisz grać
określ ile czasu masz na forex dzienie
jak pisałeś miałeś problemy z dużą ilością wejść na siłę
to może coś innego - tylko i wyłącznie zlecenia oczekujące
a więc PA na wysokich TF
wstajesz rano - krótka analiza co tam w nocy sie działo - zlecenia oczekujące i na uczelnie
wracasz - patrzysz co się wydążyło, analiza zlecenia i do następnego dnia
jak chcesz to Ci podrzucę namiary na PW na dobry kurs (12 CD)
w sumie dla początkujących ale jest omówione wszystkie najbardziej popularne systemy analizy
łatwiej jest wybierać gdy masz w czym
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

freshman89 pisze:staram sie uczyc wszystkiego co wpadnie mi w rece. Moglbys powiedziec czemu akurat te 3 narzedzia wystarcza? :) dlazcego na forum jest milion tematow o bardzo skomplikowanych metodach skoro mozna by tylko tymi podstawowymi dzialac? :D
Im metoda jest bardziej złożona tym więcej czasu potrzeba aby ja opanować.

Im prostsza i podobna do tego co dzieje się na akcjach - tym generalnie lepiej działa, bo tym więcej ludzi ja zna i widzi. Szczególnie dużych, tych, którzy poruszają rynkeim.

Dlatego wsparcia, opory i formacje są i będą dobrze znane i będa działały.

Wskaźniki stanowią odbicie rynku w pewnym filtrze i to trzeba rozumieć, dlatego jednym z najskuteczniejszych wskaźników jest - sama cena i jej formacje czyli czysta price action.
Badania traderów

ODPOWIEDZ