Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
c_e_r_v_u_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: c_e_r_v_u_s »

Midas pisze: Po raz kolejny mam zagadkę jak to się dzieje, że z 5 setupów jakie mogłem grać zagrałem 3 i wszystkie na SL a te 2 pozostałe poszły by w TP 30+ gdybym je zagrał?
Bo to jest tak jak włączy się myślenie ... że nie to nie możliwe nie teraz i nie w tym miejscu. "wyłącz myślenie, włącz działanie" przyszłości nie da się przewidzieć. Masz sygnał? Wchodź! W końcu tak mówi system. Później jest żal do siebie, że z pięciu możliwych zagrało się trzy i akurat te wypadły na SL a dwa "wybredne" setupy wypadłyby na TP :564:

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Zmieniłem sposób dokumentacji trejdów na bardziej przejrzysty.

Z wejść zamkniętych na zadowalającym plusie będę wrzucał Entry i Close screen, a ze stratnych tylko Close, bo nie chce mi się tyle z tym pieprzyć.

Dzisiaj 5 pozycji:
- SL -8p na ejku
- SL -10p na ejku (zmniejszonym lotem)
- SL -8p na edku
- Zamknięte z ręki edek +8
- TP ejek +38

Dzień na +20p, może coś jeszcze zagram później, ale na razie przerwa, bo trzeba coś ugotować :)

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2013, 14:44 przez Midas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Cd screenów

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Podsumowanie tygodnia 02.01.2013-04.01.2013 nie grałem w poniedziałek i wtorek ze względu sylwestra i kaca po sylwku :P

Łączna ilość pozycji: 9
Pozycji na plus: 2 (+46)
Pozycji na minus: 6 (-48)
Pozycji na zero: 1
Podsumowanie : -2p

Balance konta na początku tygodnia: 5433.87
Balance konta na koniec tygodnia: 5411.41

Tydzień zamknięty na: -20$

Ogólnie to jestem nie zadowolony, bo były ze 3-4 sytuacje, gdzie mogłem ładnie zarobić, a z jakichś powodów nie wszedłem (to chyba jeszcze brak 100% zaufania systemowi). Zły trochę na siebie jestem z powodu jeden transakcji stratnej w wbrew systemowi (z piątku na ejku pierwsza, w sumie to wszedłem w powietrzu, bez żadnego setupu). Ogólnie to powoli do przodu a będzie dobrze :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Był fajny setup na longa na edku, ale niestety mnie nie było przy kompie, bo choroba mnie dopadła przed weekendem i uznałem, że lepiej się wyspać i ją do końca wyleczyć niż potem ciągnąć tydzień z gorączką..

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Zagrałem L na edku od 1.30419, nie jest to wejście do końca z zasadami mojego systemu (byłem tego świadom w momencie podejmowania decyzji o otwarciu), ale z mojej analizy wynika, że możemy polecieć do 30647 (tam jest moje tp).

edit. sl 8p

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

I kolejny SL -8, coś na siłę zbijają tą cenę.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

trzeci SL, koniec gry na dzisiaj.

Łącznie -24 :/

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Dołki Miałeś coraz wyżej ,cena przewaliła LT , raczej była to dobra sytuacja na L, :wink:
pozdr.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

W głowie mi się zakotłowało jakoś, a związku z tym rynek mnie porządnie wyr***ał. Nie wiem czemu nie zauważyłem, że na h1 się podwójne dno zrobiło. Nie potrzebna w ogóle była ta pierwsza L'ka, druga już trochę lepiej ale zagrałem niestety to o czym w zeszłym tygodniu myślałem, żeby nie grać, a mianowicie zagrałem jakby "w środku" mielonki. Zamiast poczekać na wyjście z zniej w dół/górę i zagranie tam trejda to ja się dałem pałowałem. No i dostałem za swoje :P

W ogóle dzisiaj jakoś emocjonalnie do trejdingu podchodziłem. Może to z powodu tej pozycji, którą przegapiłem, bo się w łóżku kurowałem.. Tak czy inaczej poczułem w momencie straty takie same emocje jak miesiąc czy 2 temu, emocje których w zeszłym tyg w ogóle nie było (mimo serii 5 czy 6 strat).

Już się lepiej czuję, więc jutro będę od rana. Jestem dobrej myśli, że rynek odda co zabrał :)

Pozdro

ODPOWIEDZ