ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

dzieki czerwinek :)
a czy moglbys napisac co sadzisz o moich wejsciach... Przepraszam ze mecze ale jakos Twoje zdanie, Damfrego i wng bardzo mi pomaga :)
sorki za styl ale pisze z telefonu.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Za dużo Ci nie moge napisac gdyż kabel to ja sam nie wiem jak to rozegrac czekam aż dojdą do zrobionego BO a wczoraj na kablu strasznie rzucało i niezłe wici sie probiły a ja nie lubię takich sytuacji.
Z Edkiem podobnie faktycznie zrobili fajne FBO ale jak sam wiesz wczoraj wszystko szybko się działo wieczorem przez fundamenty, więc ogólnie wejścia ryzykowne, staram się bardziej klarownych sytuacji szukać choć Edek te FBO szybko zrobili i fajnie wyglądało, ale jak wyszedłeś z pozycji to ciesz się żę na plusie będą kolejne okazje. Lepiej mieć plus niż minus a ewentualnie można wchodzić na korektach.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

Witam, widziałem że jest kilka pytań wyżej, pamiętam o nich, odpowiem w swoim czasie ;)

Niestety nie moge sie pochwalić wejściem na żywo chociaż nie wiele brakowało..W każdym razie zrobiłem slajd i opisałem jak ja to widziałem i dlaczego wtedy wejście i jakie prowadzenie transakcji, może się komuś przyda.

http://i.imgur.com/qdoKh.jpg

Aha ten high na obrazku to nie jest high w sumie bo troche uciąłem slajd także jakby brac dzisiejsze high to mamy jeszcze ladniejsze FBO.

W tym momencie byłbym out z transakcji po pinie z m5 i nastepnej swiecy wzrostowej, chociaz zawsze mam watpliwosci, bo staram sie grac pod zamkniecie sie h4, a na koncowkach swiec bardziej zwracam uwage na m15, takze taki pol sygnal do wyjscia..

ZLecenie bylo na 1.2687 ze stopem 2p nad FBO czyli 1.2701 (14p) to sa kwotowania z AM standard, AM pro cena doszła do 1.26869 ;)

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

wng, bardzo fajny i czytelny screen, tylko szkoda tego straconego zysku...
Mam pytanie na jakiej podstawie wyznaczasz poziom high, na którym czekasz na FBO ? Chodzi mi o to, że u mnie ten poziom był na 1.2730/ ewentualnie 43, a Twój był "nisko", czy wpływ na to miała ta mocna spadkowa świeca H1 z 8.00, z której ruch potraktowałeś jako linię wskazującą na kierunek ? Czy coś innego za tym przemawiało ?

wng
Gaduła
Gaduła

Zazwyczja są to mocne ZL z h4 tam własnie szukam FBO ale np taki dzien jak dzisiaj gdzie do ZL na UP i ZL na DOWN jest daleko, czyli dojście tam ceny to będzie właściwy ruch na który się trzeba podpiąć.

Wtedy biorę High i Low z sesji Azja i początek Londynu, czyli od 00:00 do 09:00 i wtedy obserwuje, wyjasnilem na slajdzie co i jak:

http://imgur.com/acXy2

Co do zlecenia to trochę szkoda właśnie zysku ;) ale takie sytuacje się często zdarzaja najwazniejsze żeby się trzymać zasad i cerpliwie i wytrwale do przodu.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Wng, ładnie opisane. Ciekawe spostrzeżenie o tworzeniu knota w H1. Świetna robota.

Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

Znowu wtopa :(
Najgorsze, że nie wiem gdzie dokładnie popełniłem błąd. W pierwszej transakcji od razu poleciało na SL. W drugiej wyszedłem z ręki bo na m5 zrobiło się objęcie i straciłem a doszło prawie do mojego TP.

Co wg Was zrobiłem źle?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

wng
Gaduła
Gaduła

Zapomniałem dopisać że przy tworzeniu się tej h1 tego górnego knota, piwerwsza świeca m5 otworzyła sie i od razu UP czyli h1 od razu budowała się bez dolnego, a wiadomo jak większośc świec wygląda.

Cieszę się że komuś się przydadzą te slajdy.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

DonForex:-) pisze:Co wg Was zrobiłem źle?

grałeś pod prąd ?
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

Wg mnie robili FBO na ekstremach dlatego grałem longi.
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

ODPOWIEDZ