ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

Chodziło o Stop Loss :) Bo sam się jeszcze poważnie zastanawiam gdzie postawić swój :wink: No to nie pozostaje mi nic innego, jak tylko życzyć Tobie nie mniej nie więcej tylko 18 pipsowego drawdownu a potem jazda w kierunku zysków hehe 8)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

nie ma co życzyć trzeba obserwować :) równie dobrze moga tam nie zawrócić, moje ryzyko wchodzenia szybciej.
Są różńe warianty mogą zawrócić zrobić ekstremum następnie podjechac wyżej i dopiero zjazd w dół, tak więc zobaczymy co rynek pokaże :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

Nie no, oczywiście, to było napisane żartem, nie myślę życzeniowo, szczególnie biorąc pod uwagę to co mam w stopce 8)

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

DonForex:-) pisze:Panowie,
mam pytanie odnośnie ZL. Jak traktujecie świece z wickiem wskazującym straty i ciałem wskazującym profit: czy jedna świeca wg Was może wskazywać zarówno wick w kierunku strat i ciało w kierunku zysków (w sumie taka świeca m30 rozłożona na m15 da to i to)?
Ponawiam pytanie :)
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

A dzisiaj wstawiam fatalne wejście. Myślałem, że zagrałem wg tego co pisał wng.
Te fioletowe linie to moim zdaniem był obszar bazy, mamy momentum (1), mamy zejście z pinem w dół (2) czyli FBO na ZL z momentum i zagrałem Longa - wszystko to na H1.
Załączam też jak to wyglądało na m15.

wng mógłbyś podpowiedzieć co schrzaniłem ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

Kolejne wejście... mogłem odrobić poprzednią stratę z nadwyżką ale się przestraszyłem.. straciłem jakby pewność siebie po stracie. Wszedłem tu w S (zrobili FBO) i wyszedłem ze względu na Pin (świeca nr 1) i dodatkowo na m5 powstało "objęcie" więc zamknąłęm. Chociaż po tym objęciu na m5 widać później że można było wejść ponownie, bo było odbicie od ZL ale nie zrobiłem tego... :(

Proszę o opinie dzisiejszych wejść :)

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MaciejK »

DonForex, jakim narzędziem robisz te strzałki oznaczające wejście i wyjście z pozycji? I co to za wskaźnik, którego liczby masz w lewym górnym rogu? Domyślam się, że to parametry pozycji.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

o ja cie :D

to nie wskaźnik, wystarczy przeciągnąć z historii transakcji pozycję na wykres.

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MaciejK »

Dzięki. Nie wiedziałem :oops:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Moje wejście na Kangurze zakończyłem na 25 pipsów wyszedłem wczoraj z ręki jak widac można dzisiaj już by mieć 60 ale ważne to co w kieszeni:)

Do zagrania Edka miałem jeszcze Buy limit i zabrakło mi 2 pipsy. Ale ostro bujało wczoraj a mnie przy kompie nie było więc limity w bezpiecznych miejscach ustawiałem ale nie załapało większości :)
DonForex:-) pisze:Panowie,
mam pytanie odnośnie ZL. Jak traktujecie świece z wickiem wskazującym straty i ciałem wskazującym profit: czy jedna świeca wg Was może wskazywać zarówno wick w kierunku strat i ciało w kierunku zysków (w sumie taka świeca m30 rozłożona na m15 da to i to)?
Pewnie że jedna świeca może wskazywać wick w kierunku strat i ciało w kierunku zysków, że tak powiem na taką świecę często się czeka :) ale wiadomo na różnych interwałach inaczej może to wyglądać pytanie w zalezności o który interwał grasz ale taka świeca jeżeli występuje na ZL to jest potwierdzeniem wejścia.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

ODPOWIEDZ