Zażalenie
Niezależny znaczy że forum tworzą użytkownicy i nikt inny.
Sprawdźcie jak działa google adsense to nie będziecie musieli wypisywać bzdur
Ostatnio zmieniony 27 mar 2010, 23:26 przez Tig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Do czego zmierzamy do uczciwego przestrzegania regulaminu na straży którego rzekomo stoicieCyb pisze:W zasadzie to nie mam pojęcia do czego dążycie ;-) Jeżeli w jakiś sposób nie odpowiada Wam poziom czy też idea forum to przecież możecie je zmienić. Założyć swoje itd...

Dobre wyjaśnienie lepsze takie niż żadne.Tig3r pisze:Niezależny znaczy że forum tworzą użytkownicy i nikt inny.
Spory szacun dla Ciebie Tig3 wniosłeś trochę "świeżej krwi" w to forum
forma Twojej pracy osobiście mi się podoba.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2010, 23:41 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Super temat.
Forum musi być moderowane. Nie można dopuścić do pyskówek, chamstwa, wodolejstwa, spamu itp. Ale problemem jest ustalenie granicy dopuszczalnej ingerencji modów. Granica ta zawsze będzie płynna, a i zadowolić wszystkich użytkowników też się nie da. Ideałem byłoby, gdyby moderacji podlegałyby jedynie względy formalne, a nie merytoryczne. Natomiast na tym forum postanowiono moderować posty ze względów merytorycznych. Taka moderacja jest niezwykle trudna, nie ma sposobu, aby przyłożyć jakiś wzorzec do wszystkich postów, trzeba uważnie śledzić całe wątki i obserwować wszystkich userów, rozpoznawać ich styl i zasady, którymi się kierują. Moderatorzy tego forum nie sprostali temu zadaniu. Być może mają narzucone błędne zasady wynikające ze źle opracowanego regulaminu, czy źle zdefiniowanej strategii/misji tego forum.
Przypadek userów cugan i kerimb jest typowy.Użytkownicy, którzy ponadprzeciętnie angażują się w dyskusjach są karani, banowani. To nie jest moderacja, tylko droga na skróty. Panowie moderatorzy, czy nie znacie innych możliwości na zażegnanie sporów, na ostudzenie emocji i racjonalne przedstawienie zasad netykiety, może wystarczy odrobina informacji, drobne pouczenie, link do zasad netykiety itp.
To była moja subiektywna opinia (jestem upominany przez moderatorów, ponieważ reklamuje inne forum). Nie oczekuję głosów poparcia, ale byłbym uszczęśliwiony.
Pozdrawiam

Forum musi być moderowane. Nie można dopuścić do pyskówek, chamstwa, wodolejstwa, spamu itp. Ale problemem jest ustalenie granicy dopuszczalnej ingerencji modów. Granica ta zawsze będzie płynna, a i zadowolić wszystkich użytkowników też się nie da. Ideałem byłoby, gdyby moderacji podlegałyby jedynie względy formalne, a nie merytoryczne. Natomiast na tym forum postanowiono moderować posty ze względów merytorycznych. Taka moderacja jest niezwykle trudna, nie ma sposobu, aby przyłożyć jakiś wzorzec do wszystkich postów, trzeba uważnie śledzić całe wątki i obserwować wszystkich userów, rozpoznawać ich styl i zasady, którymi się kierują. Moderatorzy tego forum nie sprostali temu zadaniu. Być może mają narzucone błędne zasady wynikające ze źle opracowanego regulaminu, czy źle zdefiniowanej strategii/misji tego forum.
Przypadek userów cugan i kerimb jest typowy.Użytkownicy, którzy ponadprzeciętnie angażują się w dyskusjach są karani, banowani. To nie jest moderacja, tylko droga na skróty. Panowie moderatorzy, czy nie znacie innych możliwości na zażegnanie sporów, na ostudzenie emocji i racjonalne przedstawienie zasad netykiety, może wystarczy odrobina informacji, drobne pouczenie, link do zasad netykiety itp.
To była moja subiektywna opinia (jestem upominany przez moderatorów, ponieważ reklamuje inne forum). Nie oczekuję głosów poparcia, ale byłbym uszczęśliwiony.

Pozdrawiam
Analiza i komentarze forex
kliknij w button "www" poniżej
cugan gdybym wiedział, że masz tyle lat to inaczej bym Cie traktował

Pomimo tego ... z posiadania inteligencji nie jesteś zwolniony i jak widzisz, że coś jest nie tak .. to się orientuj... nie mów, że pielęgnuje zwadę ...
Po prostu szukam prządku i korzyści, a cuganonizm przejdzie do kanonu kategorii wypowiedzi / prognoz tego forum...

Nie polegam na tutejszych analizach .. ale dobrze jest znać zdanie innych ... i mam kilka wyselekcjonowanych użytkowników .. których czytać lubię .. bo ich zdanie jest ciekawe. np. zbuszkogno explorer mohertrader .. kiedyś zeusik
cugan piszesz prognozy i zawsze wkładasz do tego zbyteczne emocje .. siejesz zamęt panike i nie wiem po co .. jak każdy by tak robił odmiennie dla własnych analiz to nikomu się czytać nie będzie chciało... i nie chce ..
I nie przeczytałeś co zostało wcześniej napisane .. bo inaczej twój tekst by nie powstał ... to dowodzi, że w d... masz zasady .. więc ustalimy takie, że problemów nie będzie a ty będziesz się musiał podporządkować / dostowsować ...
Musisz zrozumieć .. twierdzisz, że grasz średnio lub długoterminowo a prognozy robiłeś kilka razy na dzień .. wątek się rozszerzał robiła się też sieczka i dalej kontynuujesz ten schemat... Użytkownicy gubili twój główny kontekst (o którym ty wiedziałeś bo kto pamięta po kilkunastu już postach to co ty myślisz i co myślą inni jeśli pisze 20 użytkowników lub więcej .. więc brak użyteczności z takiej dyskusji .. robisz sobie tylko iluzje ... kto to czyta, kto pamięta...
W związku z tym swoje codzienne analizy robisz w dziale czasówki w temacie DATA + DAY TRADING, a co w szerszym horyzoncie widzisz piszesz w wątku głównym danej pary w dziale Prognozy, komentarze, analizy
Mini regulamin forum, czytaj zanim zarobisz ostrzeżenie!
Następna rzecz to obowiązkowo pisać na podstawie czego zrobiona została analiza jeśli nie jest to jasne ... (tzn. jaka strategia lub system ) .. żeby nie wklejać cudownych i bezsensownych choinek .. (jak to lubi czasem cugan pod regulamin wrzuci obrazek... zajeb... wskaźnikami bo obrazek musi być ... ) - co trzeba wg mnie dodać do mini regulaminu ... jako pkt.
tak cugan ... odpowiedz nam ... konspiratorzecugan pisze:Zastanawiam się tylko nad jednym jaki jest Wasz CEL Wprowadzić dezinformację na forum,a może komuś służycie a to już inna para kaloszy.

LowcaG pisze:Ostatecznie, wszystko zalezy od kreatywnosci uzytkownikow, widze duzy potencjal...
Kolejne przemyślenia na kanon dobry praktyk dla działu Prognozy, komentarze, analizy mile widziane ...LowcaG pisze:6) Jak zawsze podsumowanie...
Nie narzekajcie tylko dajcie konkretne propozycje,
Może jak uwzględnimy początkujących i ich powtarzane "wejścia" w ten dział będzie lepiej i korzystniej ?
Hikari to będzie epoka rządów pokolenia FxCh

Dodać należy też, że powinny powstawać może lokalne inicjatywy .. co często miało miejsce jak journal'e z konkretną strategią/ systemem.
EDIT przed EDITEM .. widzę, że się rozpisaliście gdy ja się tu zacząłem powoli produkować ...
Cuganowe teorie nie powinny Cie dziwić ... on sam prowokuje te jadki ...Cyb pisze:Trochę dziwią mnie te teorie spiskowe
Padaka intelektualno- techniczna .. do rozwiązaniaPiforix pisze:Padace wulgarnej zakaz i tyle.

* jest chaos jest reptile

EDIT 2
Na tym forum jeszcze do nie dawna regulaminu nie było .. chyba nie był potrzebny.. za mało userów ? Chwała znów Nievinnemu ..forexday.pl pisze:Panowie moderatorzy, czy nie znacie innych możliwości na zażegnanie sporów, na ostudzenie emocji i racjonalne przedstawienie zasad netykiety, może wystarczy odrobina informacji, drobne pouczenie, link do zasad netykiety itp.
Liczę, że powstanie podzielona na odpowiednie strukturalne części netykiety / regulamin pod ten dział .. widać chyba jest taka potrzebaforexday.pl pisze:Panowie moderatorzy, czy nie znacie innych możliwości na zażegnanie sporów, na ostudzenie emocji i racjonalne przedstawienie zasad netykiety, może wystarczy odrobina informacji, drobne pouczenie, link do zasad netykiety itp.

Mogłeś sobie pięknie journal otworzyć i kontynuowaćforexday.pl pisze:To była moja subiektywna opinia (jestem upominany przez moderatorów, ponieważ reklamuje inne forum). Nie oczekuję głosów poparcia, ale byłbym uszczęśliwiony. Twisted Evil

Takie "osobiste wycieczki" (pierwsza część wpisu) bardzo proszę na pw- mod Astra
Ostatnio zmieniony 28 mar 2010, 00:09 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Forum musi być moderowane, jest i będzie. Co do tego nie ma wątpliwości.
Nie ma co tu rozpisywać się o Panu X czy Y. Każdy przypadek jest inny i wiadomo że trzeba być elastycznym, upomina się co najmniej raz, potem ew. drugi, wskazuje regulamin aż w końcu w ostateczności przyznaje się ostrzeżenie.
Nie wiem co za nieprawdę tu piszecie, że każda analiza musi mieć obrazek. Nigdzie nie ma takiego zapisu. Jest jedynie zapis że warto takowy użyć, gdyż większość z nas jest wzrokowcami i tak najłatwiej zobaczyć czyjś punkt widzenia. Co do tego wątku, to wolałbym aby się tu pojawiały same konstruktywne rzeczy a nie jakieś dziwne teorie spiskowe, czy kłótnie kto ma racje a kto jej nie ma.
Jeśli macie jakieś zastrzeżenia co do konkretnego moderatora, to możecie je kierować do mnie, bądź w przypadku obiekcji co do mojej osoby do administratora.
Nie ma co tu rozpisywać się o Panu X czy Y. Każdy przypadek jest inny i wiadomo że trzeba być elastycznym, upomina się co najmniej raz, potem ew. drugi, wskazuje regulamin aż w końcu w ostateczności przyznaje się ostrzeżenie.
Nie wiem co za nieprawdę tu piszecie, że każda analiza musi mieć obrazek. Nigdzie nie ma takiego zapisu. Jest jedynie zapis że warto takowy użyć, gdyż większość z nas jest wzrokowcami i tak najłatwiej zobaczyć czyjś punkt widzenia. Co do tego wątku, to wolałbym aby się tu pojawiały same konstruktywne rzeczy a nie jakieś dziwne teorie spiskowe, czy kłótnie kto ma racje a kto jej nie ma.
Jeśli macie jakieś zastrzeżenia co do konkretnego moderatora, to możecie je kierować do mnie, bądź w przypadku obiekcji co do mojej osoby do administratora.
======================================================
Już w trzecim wątku "wycierasz sobie gębę" moją osobą więc pora bym się wreszcie odniósł bo to chyba lekka przesada więc lepiej weź się do roboty i zaprezentuj nam trochę własnej wiedzy a my Cię pochwalimy a nie będziesz tu robił zamiast za Pierwszego Rzecznika Prasowego Forex Church to za Pierwszego Krytyka tego Forumreptile pisze:I nie przeczytałeś co zostało wcześniej napisane .. bo inaczej twój tekst by nie powstał ... to dowodzi, że w d... masz zasady .. więc ustalimy takie, że problemów nie będzie a ty będziesz się musiał podporządkować / dostowsować ...

Co może mam Ci jeszcze zalinkować Twoje uprzejme wypowiedzi

Panowie pyskówki proszę na pw- mod Astra
Wybacz ale zdecydowanie się nie zgodzę.reptile pisze:Piforix napisał:
Padace wulgarnej zakaz i tyle.
Padaka intelektualno- techniczna .. do rozwiązania
* jest chaos jest reptile
Wartość intelektualno - techniczną użytkownika ty ocenisz

A nich się myli. "Młodego" i tak nie bierze się poważnie.
Ale jak widać że ktoś jest od 2004.
I walnie coś takiego jak trzeba trzymać krótkie to nawet opanowanego gościa wk.... do białego.Mike
Stały bywalec
Zakaz pisania
Ostrzeżeń: 2
Wysłany: Czw 18-03-2010, 10:47 Temat postu:
konsekwentnie zalecam siedzenie na longach do poziomu 1,415
To jest intelektualno - techniczna padaka.
- klonmarcin
- Maniak
Na forum naprawdę jest wszystko co potrzebne do zarabiania na Fx.
Tylko trzeba to umieć wykorzystać. Jak myślicie : czy brokerom zależy na naszych zarobkach?
Oni chcą abyśmy tracili. Wcale nie muszą sponsorować tego forum i tym samym wprowadzać ludzi w błąd.
Ludzie i bez tego sami im oddają kasę, także wg mnie forum jest całkowicie niezależne i wysoko wiarygodne.
pozdrawiam Marcin.

Tylko trzeba to umieć wykorzystać. Jak myślicie : czy brokerom zależy na naszych zarobkach?
Oni chcą abyśmy tracili. Wcale nie muszą sponsorować tego forum i tym samym wprowadzać ludzi w błąd.
Ludzie i bez tego sami im oddają kasę, także wg mnie forum jest całkowicie niezależne i wysoko wiarygodne.
pozdrawiam Marcin.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
reptile pisze:W związku z tym swoje codzienne analizy robisz w dziale czasówki w temacie DATA + DAY TRADING, a co w szerszym horyzoncie widzisz piszesz w wątku głównym danej pary w dziale Prognozy, komentarze, analizy
Ideą utworzenia serii DayTrading było właśnie zaprowadzenie porządku w działach Prognozy i Journal.
Każdy ma czasem coś do powiedzenia lub czasem chce poprostu zadać pytanie "czy czas na S-ke" i wciska to gdzie popadnie.
Bez szacunku dla innych ludzi którzy chcą zająć się dłuższa analizą jakiejś pary, albo robią bałagan w czyimś schludnie prowadzonym Journalu.
Niejednokrotnie denerwowałem się gdy musiałem przekopać się przez masę śmieci w tych wątkach.
Panowie uszanujcie pracę innych. Zapraszam do DayTrading.
Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein