Zaszczepisz się?

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

Zaszczepisz się?

Tak
8
9%
Nie
66
73%
Chyba że siłą
17
19%

Liczba głosów: 91

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

By_żyło_się_lepiej ja wiem jak działa.
Ale jeszcze raz pytam kto ma ich sponsorować?
Koło gospodyń wiejskich? Bo nie etyczne jest to że ich koncerny sponsorują?
Tym się zajmują. Powiedz tym z Formuły 1 że nie wypada żeby ich koncerny sponsorowały.
Tak jest świat skonstruowany i nie przemawia do mnie ten rodzaj erystycznej argumentacji że nie mają racji bo współpracują z tym czy tamtym.
Jesteśmy w zafajdanym kapitalizmie i żadne pieniądze nie śmierdzą.
Idąc Twoim tokiem rozumowania to sporo naukowców nie ruszyłoby z żadnym projektem.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

By_żyło_się_lepiej pisze:Czy myślisz, że będą publikować wnioski nie na rękę korporacjom?
Oczywiście że nie. Oni wierzą w to co robią i tyle.
Tak jak ja wierzę wsiadając w auto że nie zabiję dzisiaj nikogo.
Pokaż mi pismo innych naukowców którzy nie są "umoczeni" i popierają panią profesor.
Oni zgłosili swój protest. Przedstawiając publikacje na których się opierają i można to zweryfikować.
Zwolennicy pani profesor mają tylko teksty w stylu - dobrze mówi - bo im taka prawda pasuje. Bo lubią jak lemingi bezmyślnie kontestować wszystko i wszystkich.
I mnie się ciężko z takim argumentami dyskutuje. :mrgreen:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Był kiedyś jakiś kulturysta który umarł z powodu rtęci.
Bo miał za dużo tuńczyka w swojej diecie.
Proponuję wprowadzić zakaz spożywania ryb :D
Jak podaje Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności EFSA (European Food Safety Authority), najwięcej szkodliwych związków zawierają ryby znajdujące się na szczycie łańcucha pokarmowego, czyli ryby drapieżne. Należą do nich m.in. rekin, miecznik, marlin, tuńczyk, halibut, szczupak, w których zawartość rtęci sięga często rzędu 1 mg/kg.
W szczepionce masz przeciętnie 25 μg Hg czyli tyle co w 25 gramach tuńczyka.
Czyli mała konserwa z tuńczyka ma 4 razy więcej rtęci niż szczepionka. LOL
Ja osobiście z ryb jadam tylko łososia i to rzadko więc chyba pożyje jeszcze.

Po drugie można kupić szczepionki bez rtęci.
A po trzecie żyjemy o kilkadziesiąt lat dłużej niż przed erą szczepionek więc nie uważam że nas chcą wymordować.
Zarobić na pewno ale kto nie chce.... :mrgreen:

bankroot
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankroot »

daromanchester pisze:Dorobek pani profesor :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gdy już się skończysz głupio rechotać, to może sprawdź choćby w PubMedzie:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Majewska%20MD

albo w Google Scholar:
http://scholar.google.pl/scholar?hl=pl& ... &btnG=&lr=

Na stronie IPINu też jest lista publikacji, choć nieaktualizowana od jakiegoś czasu:
http://www.ipin.edu.pl/autism/page06.html

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

daromanchester pisze:A kto miał na to odpowiedzieć? Koło gospodyń wiejskich?
Chyba wolałbym żeby tak...
daromanchester pisze:Uważasz że te koncerny zmuszają ich do współpracy?
Kumpel pracuje w jednym z koncernów medycznych sami lgną do prezencików... jak powiedział mi kiedyś: "jeden mu odmówił"
daromanchester pisze:A po trzecie żyjemy o kilkadziesiąt lat dłużej niż przed erą szczepionek więc nie uważam że nas chcą wymordować.
Moda na szzepionki eksplodowala w latach 50-60 jek kiedyś czytałem i szczepiono na choroby które zniknęły ze względu na poprawę warunków życia więc po jaka cholerę szczepić...?
daromanchester pisze:Jesteśmy w zafajdanym kapitalizmie i żadne pieniądze nie śmierdzą.
Idąc Twoim tokiem rozumowania to sporo naukowców nie ruszyłoby z żadnym projektem.
Wszystko pięknie ładnie ale jak koncerny płacą to wymagają i mają w dupie że ich produkt nie spełnia oczekiwań trzeba go przepchnąć miedzy jajogłowych z tytułami i na stanowiskach.. i G ich obchodzi to ma się SPRZEDAWAĆ.
A tu taki smutny filmik / wątek polski od 6 minuty
http://www.youtube.com/watch?v=EF05GCJv ... rofilepage
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

By_żyło_się_lepiej pisze: że szczepionki przyczyniły się do wydłużenia życia obywateli Świata.
Żyjemy dłużej i tyle. Co tu więcej kombinować.
A że mogą mieć skutki ubocze... weź większość leków i sprawdź ulotkę to od samego czytania już się człowiekowi nie chce zażywać.
No cóż nie chcesz szczepić siebie czy dzieci Twoja sprawa.
Tylko szkoda że rozsiewając takie poglądy nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo narażacie zdrowie innych.
bankroot to miło że jednak coś tam ma dorobku , tym bardziej dziwne że takie głupoty rozgaduje.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Znam sytuację od kuchni, moja żona jest farmaceutą. Aby życie było piękne przemysł farmaceutyczny powinien być non-profit. Takie instytucje powinny zajmować się badaniami i produkcją leków. Skończyły by się problemy z NFZ'etami refundacją receptami oraz przekręty z zamówieniami publicznymi w tle - handlowanie ludzkim życiem/zdrowiem. Ale czy wtedy nie byłoby gorzej?

Zacząłby się handel stołkami nepotyzm etc. a badania i rozwój raczej na dużo gorszym poziomie. Krwawy kapitalizm ma to do siebie, że pobudza rozwój i postęp. Potrzebny jest złoty środek komercyjny rynek tak ale regulowany tylko jak to zrobić żeby było dobrze?

Co do długości życia w 17 wieku tylko 40% dzieci dożywało 6 roku życia, dożyć czterdziestki mogło (nie pamiętam dokładnie) coś koło 8% teraz ponad 90%
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

SEROL666 pisze:Kumpel pracuje w jednym z koncernów medycznych sami lgną do prezencików... jak powiedział mi kiedyś: "jeden mu odmówił"
Znam środowisko lekarzy bardzo dobrze. Ale w sumie dużo się nie różni od innych środowisk.
Podstawowym problemem tej dyskusji jest podważanie autorytetu medycyny i lekarzy.
Przynoszą ludzie "modę" z USA na kontestowanie wszystkiego a potem przychodzą ludzie do lekarza i zamiast mu zaufać i żeby robił swoje to mu wyjeżdżają ze swoimi poglądami i go pouczają bo się dr. Housa naoglądali.
To tak jakby ktoś naoglądał się filmów o Wall Street i pouczał Cię jak grać na giełdzie.
Najbardziej jaskrawym przykładem takiego zacofania są świadkowie Jechowy którzy nie pozwalają na przetaczanie krwi. Wolą prędzej dać swojemu dziecku umrzeć niż dać krew.
Ale co tam..... ja swojemu dziecku nie będę patrzył w twarz gdy będzie się zwijać w bólach przy jakichś ostrych powikłaniach choroby na którą go nie zaszczepiłem bo się naczytałem głupot.
I wam tego też nie życzę....

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

daromanchester pisze:Przynoszą ludzie "modę" z USA na kontestowanie wszystkiego a potem przychodzą ludzie do lekarza i zamiast mu zaufać i żeby robił swoje to mu wyjeżdżają ze swoimi poglądami i go pouczają bo się dr. Housa naoglądali.
http://www.vismaya-maitreya.pl/ksiazki_ ... Angell.pdf

Spis treści jet na 4 stronie. Rozdziały 7,8,9 dotyczą naszej dyskusji. Jak myślicie czy ta Pani nie zna się na rzeczy ? Wykłada temat jak laik ? nie jedyna na o tym pisze. Same przypisy to 20 tron dla niespełna 100 stronicowej książeczki.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

By_żyło_się_lepiej pisze:Deko walisz wtopy towariść ... Argumenty w stylu "BO TAK!" nie przemawiają ...
Jeśli myślisz że mnie wciągniesz w Argumentum ad ignorantiam to się mylisz. Chociaż mnie kusiło :D
Jakie Ty argumenty chcesz? Przeszukaj net i zobaczysz że jedni lekarze mają badania że witamina C powoduje raka a inni że go leczy. I tak można znaleźć argumenty i kontrargumenty odnośnie wszystkiego.
W takim chaosie mogę znajdować dowody na każdą tezę. To jak z biegłymi sądowymi - zawsze znajdziesz takiego który się z Tobą zgodzi.
Teraz wystarczy że jakikolwiek niedoceniany naukowiec zaczyna krzyczeć że próbują go uciszyć bo mówi prawdę to znajduje się określona grupa ludzi która łatwo podłapuje takie tematy i bawią się w krucjatę.
SEROL666 mnie nie musisz przekonywać że firmy farmaceutyczne są potężne ale to nie znaczy że nas chcą wymordować :)
Mnie się po prostu nie podoba to co robicie. Ja nie staram się nikogo przekonywać na siłę że ma brać szczepionki, uważam że potrzebny jest zdrowy rozsądek.
A Kerimb chyba uważa że zaczęliśmy żyć dłużej bo rozwinęliśmy się technologicznie i mamy więcej ajfonów.
Ja już za bardzo nie kumam o co wam chodzi. Czy o to że ludzie chorują przez szczepionki czy o to że firmy zarabiają i to was brzydzi.
Ja osobiście byłem szczepiony jak i moi rówieśnicy, wszyscy mają się dobrze do teraz. Nie znam żadnego przypadku autyzmu wśród nich. BTW Einstein i Newton mieli autyzm a pewnie nie byli szczepieni.
Co do tego że to źle że są tacy ogromni i bogaci to mi to trochę komuną zajeżdża ale widać że człowiek mimowolnie za młodu nasiąka tym czym go indoktrynowali i potem bezmyślnie powiela.
I ocena dorobku profesorów też należy do zadań moda ...
Powtarzam po raz setny - nie jestem modem :!: :!: :!:

ODPOWIEDZ