Z nedzy do pieniedzy ..:)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

fajnie ale:

nie sadzisz ze tracisz poprzez niskie interwialy...?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

andy11 pisze:fajnie ale:

nie sadzisz ze tracisz poprzez niskie interwialy...?
Szukam sygnalow na wyzszych interwalach, ale na nizszych realizuje zlecenia. Wejscia z M5 zostaly mi jeszcze z czasow kiedy stosowalm woodie CCI. W sumie to wtedy tez ladnie mi profitowalo konto. Pozniej odrzucilem woodie, bo przestalem potrzebowac tego, a sygnaly nauczylem sie czytac bez panela i tych wszystkich wskaznikow.

Jak rozwaznie filtruje wejscia to nie trace. Trace kiedy upieram sie zeby z sygnalu na 10-20pipsow zrobic 100 pips, przesuwajac SL na powiedzmy 50pips. Zrozumialem to w tym miesiacu, ze za bardzo koncentrowalem sie na probie wylapania dlugich tradow i tracilem, kiedy pozycje moglem zamykac po 15-30 pipsach, to ja czekalem dalej, az w zasadzie cena ladowala na SL.
Tak zaprzepascilem wszystkie zyski z maja i na czerwcowym statemencie zaliczylem minus.

Od tej pory gram mniejsze ruchy i to one daja zarabiac w moim przypadku. Rynek jest troche malo plynny ostatnimi czasy i zbyt malo ruchow po 100 i wiecej pipsow w jednym kierunku. Teraz tez rozumiem dlaczego traderzy uwielbiaja kryzys. Rynek wtedy zachowuje sie bajecznie.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

ja uwazam ze na mniejszych interwialach jest bardzo duzy szum....
wystarczy rozebrac swieczke H4 na swiczki m15 albo D1 na m15 ...

co do przestawiania S/L jest to jeden z bledow jaki popelniaja gracze...

S/L nie przestawia sie....

S/L przestawia sie tylko zabezpieczajace zysk[/b

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

andy11 pisze:ja uwazam ze na mniejszych interwialach jest bardzo duzy szum....
wystarczy rozebrac swieczke H4 na swiczki m15 albo D1 na m15 ...

co do przestawiania S/L jest to jeden z bledow jaki popelniaja gracze...

S/L nie przestawia sie....

S/L przestawia sie tylko zabezpieczajace zysk[/b

Przestawianie SL jest zgubne, to jest zludne zabezpieczanie pozycji przed zamknieciem i strata kasy. Raz czy dwa razy, moze nawet wiecej uda sie uchronic przed strata i zarobic na takiej pozycji, tyle ze nastepnym razem sie traci, wszystko co sie wczesniej zarobilo.

Co do swieczek M15, proboje je od jakiegos czasu obserwowac, ale nie mam na nich zbyt duzego doswiadczenia wiec jestem tak jakby w fazie testow i przenoszenia analizy z M5 na M15 (na chwile obecna jednak trudno mi sie pozbyc nawyku zagladania nizej niz M15)...

Dla potwierdzenia Twojej slusznej teorii, znacznie mocniejsze sygnaly i prawdziwsze byly na tych wlasnie zalaczonych interwalach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

mnie chodzilo ze wiekszosc patrzy na m15 gdzie jest bardzo wielki szum... (dlatego jako przyklad podalem rozebranie swieczki H4badz dziennej na m15) ...
na mniejsze interwialy patrza zawodowi gracze ktorzy potrafia przefiltorwac mylne sygnaly plynace z tych niskich interwialow...

w twoim przypadku gdzie pracujesz tylko wysokie interwialy (W1, D1, H4,H1)

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

andy11 pisze:mnie chodzilo ze wiekszosc patrzy na m15 gdzie jest bardzo wielki szum... (dlatego jako przyklad podalem rozebranie swieczki H4badz dziennej na m15) ...
na mniejsze interwialy patrza zawodowi gracze ktorzy potrafia przefiltorwac mylne sygnaly plynace z tych niskich interwialow...

w twoim przypadku gdzie pracujesz tylko wysokie interwialy (W1, D1, H4,H1)
Za az tak wysokie interwaly nawet nie wiem jak sie mam zabrac. W1 to troche za wysoko dla mnie. D1-H1 sa optymalne. Tyle ze na D1 nie bardzo wiem jak sie zabierac za trading. Na takich interwalach wymagany jest duzy SL i duzo wieksze TP. Jak na razie to nawet ciezko wskazac jaki jest trend na D1. Niby spadkowy, niby konsola.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

jak nie wiesz ..?

a na nizszych wiesz...?

co to znaczy duzy S/L...?

TP czyli nagorda musi byc wieksza niz S/L ( S/L 20pipek nagroda 60pipek albo i wiecej)...

od piatku trend spadkowy az do czwartku do godziny 13.45...(stopy %)

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

zapomnialem napisac ze mam SS

SS eur/usd 1.25774, S//L 1.26056, TP1 1.24187...

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

andy11 wiesz moze skad taka szybka negacja ceny na 1,2506? Zero retestow, od razu wystrzal w gore i bez jakiejkolwiek nawwrotki

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

MajorGC pisze:andy11 wiesz moze skad taka szybka negacja ceny na 1,2506? Zero retestow, od razu wystrzal w gore i bez jakiejkolwiek nawwrotki
MajorGC możliwe, że to
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ