Z nedzy do pieniedzy ..:)
May US factory orders +0.7% vs +0.1% exp
Barclays fingers BOE’s Tucker in nudge to manipulate LIBOR
German politicians throw up ESM hurdles
Lagarde: ECB has room to cut but bond buys may be more effective
Ireland to meet deficit targets
IMF lowers 2012 US forecast to 2.0% from 2.1%
IMF forecasts German growth at 1.0%
French PM says 2012 growth to be 0.3% from 0.7% previously
Sarkozy’s office and home raided in donation scandal
JPMorgan investigated for energy market manipulation
French PM unveils tax reform
Dutch Senate passes ESM
S&P 500 +0.6% to 1374
Oil up $3.80 to $87.55/oz
Gold up $22 to $1619
CAD leads, JPY lags
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
aud/usd / para warta obserwacji
H4
cena zawraca do wsparcia 1.0221 ktore bylo nie tak dawno silnym oporem...
(szczyt z 20czerwca) , bardzo silnym wsparciem beda (srednie SMA 8,21/ inaczej one wypadaja na wykresie D1) , w przypadku odbicia mozliwym targetem jest kluczowy opor 1.0461 / w przypadku przebicia wsparciem beda srednie SMA 8,21
H4
cena zawraca do wsparcia 1.0221 ktore bylo nie tak dawno silnym oporem...
(szczyt z 20czerwca) , bardzo silnym wsparciem beda (srednie SMA 8,21/ inaczej one wypadaja na wykresie D1) , w przypadku odbicia mozliwym targetem jest kluczowy opor 1.0461 / w przypadku przebicia wsparciem beda srednie SMA 8,21
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
MajorCG jak Andy spytał czemu tak szybko zamknąłeś miałem właśnie napisać jedną z takich wersji. Jak widać schematy myślowe podczas tradingu są podobne u każdego z nas. Z tego co napisałeś wynika, że jednak nie grasz systemowo, bo gdybyś to robił to nie odrabiał byś strat tylko ufał statystyce i nie zwracała uwagi na stratne dni. Tak jak robi chociażby Andy często ma wtopę, ale widać gra konsekwentnie i zarabia dzięki statystyce. Nie miej mi tego za złe, bo to co napisałem nie ma na celu wymądrzania się, czy coś tylko warto żebyś zwrócił na to uwagę. Sam tak często robię więc od razu domyśliłem się co było powodem tego zamknięcia.MajorGC pisze:Obawialem sie odbicia od 1.2600, a zalezalo mi na odrobieniu straty z piatku, co udalo sie pokryc oboma pozycjami.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
brother nie mam zadnych uwag za zle dopuki mnie nie obrazaja, takze sie nie przejmuj.
Zamknalem ta pozycje, bo nie przewidywalem ze pozycja wyjdzie wyzej, a na 1.2600 byl opor. Zamknalem tez jak wyzej napisalem bo pokrywalo to strate z piatku, ale nie patrzylem na to zeby sie odkuc, moze zle to zabrzmialo w poscie.
Ja niestety nadal traduje w pracy i nie mam 100% wgladu w pozycje nawet te otwarte dlatego jednak wole zamykac pozycje ciut wczesniej.
Ostatnimi czasy dobrze mi szlo, ale przez to ze przetrzymywalem pozycje dluzej bo oczekiwalem wiekszego ruchu, powyzej TP1, tracilem zysk i wrecz zamykalem pozycje po SL, a to mnie wyprowadzilo mimo 80% zyskownych pozycji na minus, bo na paru pozycjach puscilem zbyt duzy SL. Tym razem wracam do 20pips SL i ni mniej ni wiecej.
Ale znowu o mnie i spamuje temat Andiemu.
Co do dzisiejszej sytuacji na rynku to nie mam na chwile obecna zadnych typow. Lece po wszystkich interwalach, ale brak sygnalow wiec czekam.
Zamknalem ta pozycje, bo nie przewidywalem ze pozycja wyjdzie wyzej, a na 1.2600 byl opor. Zamknalem tez jak wyzej napisalem bo pokrywalo to strate z piatku, ale nie patrzylem na to zeby sie odkuc, moze zle to zabrzmialo w poscie.
Ja niestety nadal traduje w pracy i nie mam 100% wgladu w pozycje nawet te otwarte dlatego jednak wole zamykac pozycje ciut wczesniej.
Ostatnimi czasy dobrze mi szlo, ale przez to ze przetrzymywalem pozycje dluzej bo oczekiwalem wiekszego ruchu, powyzej TP1, tracilem zysk i wrecz zamykalem pozycje po SL, a to mnie wyprowadzilo mimo 80% zyskownych pozycji na minus, bo na paru pozycjach puscilem zbyt duzy SL. Tym razem wracam do 20pips SL i ni mniej ni wiecej.
Ale znowu o mnie i spamuje temat Andiemu.
Co do dzisiejszej sytuacji na rynku to nie mam na chwile obecna zadnych typow. Lece po wszystkich interwalach, ale brak sygnalow wiec czekam.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
U mnie powoli kreuje sie sygnal do L na EURUSD.
Siedzimy na wsparciu i nad MA. Szukam puki co jeszcze potwierdzenia na wyzszych interwalach.
Niestety na M15 mam bardzo niejednoznaczny sygnal, ktory rowniez wskazuje S. Lepiej przeczekac z 8min.
Siedzimy na wsparciu i nad MA. Szukam puki co jeszcze potwierdzenia na wyzszych interwalach.
Niestety na M15 mam bardzo niejednoznaczny sygnal, ktory rowniez wskazuje S. Lepiej przeczekac z 8min.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway