Z nedzy do pieniedzy ..:)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Re: Z nedzy do pieniedzy ..:)

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

jak na razie otwarcia z lukami... :mrgreen:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

Grecja :przy porannej kawie,
-obecny program ratowania Grecji wygasa z koncem lutego (tzw trojka: Komisja Europejska, EBC, Miedzynarodowy Fundusz Walutowy)
-kto wygra wybory bedzie musial negcjowac nowe warunki
-do marca Grecja musi splacic zadluzenie do MFW
-EBC wymaga od Grecji zatwierdzone programy
jesli tych warunkow Grecy nie spelnia bedzie niezly kociol ktory moze nawet skonczyc sie "wyjsciem z Eurolandu"
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

freakout pisze:a czego tu nie rozumieć? w zamian za to że USA zbroi islamistów oni skupują od Arabów ropę po o wiele niższej cenie
Freakout zaraz, bo nie kumam. Z jednej strony USA zbroi ISIS (czyli Sunnitów sponsorowanych przez Arabie Saudujską, Katar z którymi USA robi największe kokosy na ropie), a z drugiej strony to samo USA ich bombarduje ?.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

drendriu pisze:
freakout pisze:a czego tu nie rozumieć? w zamian za to że USA zbroi islamistów oni skupują od Arabów ropę po o wiele niższej cenie
Freakout zaraz, bo nie kumam. Z jednej strony USA zbroi ISIS (czyli Sunnitów sponsorowanych przez Arabie Saudujską, Katar z którymi USA robi największe kokosy na ropie), a z drugiej strony to samo USA ich bombarduje ?.
dokładnie tak to wygląda :)

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

freakout pisze:dokładnie tak to wygląda :)
Pewnie się tak bombardują, żeby sobie broń Boże krzywdy nie zrobić.
Ostatnio oglądałem fajny film dokumentalny "Islam kontra Islam" (nie ma go na youtube):

"Islam kontra Islam".
http://media2.pl/media/110082-Rozdzielo ... Swiat.html

"[...] Kolejnym dokumentem z cyklu "Ewa Ewart poleca" w TVN24 Biznes i Świat będzie "Islam konta Islam" (emisja: sobota 29 marca, godzina 18:15, niedziela 30 marca, godzina 20:50) - kontrowersyjny film o dwóch rywalizujących ze sobą gałęziach Islamu - Szyitów i Sunnitów. Obie frakcje rywalizują ze sobą i starają się narzucić swoją wyższość religijną i polityczną w świecie arabsko-muzułmańskim. [...]".

Film dokłądnie nakreślił o co kaman jeżeli chodzi o bliski wschód. Mniej więcej kwintesencją tego było to, że szyici to kolesie od "czarnych turabnów":

Obrazek

(Iran, Syria, Irak (sunnici po obaleniu Sadama w Iraku mają teraz przejeb...ne)), a kolesie od białych turbanów to sunnici (Arabia saudyjska, Katar, Kuwejt) :

Obrazek

... czyli kolesie którzy z amerykanami robią największe deale na ropie. Z ciekawostek to jeszcze dodam że film dobrze wyjaśnia, że jest Hezbollach (żólci, siedzą głowne w Libanie):

Obrazek

czyli tacy "kibole" sponsorowani przez szyitów, oraz Hamas (zieloni, Palestyna)...

Obrazek

...sponsorowani przez sunnitów (oczywiście niby obydwa ugrupowania śmiertelnie nienawidzą Izrael).

P.S. Wiesz już przed oglądnieciem tego filmu dużo mi w 11.09 nie pasowało, ale po obejrzeniu tego filmu, afera z rozwaleniem dwóch wież WTC przez naszego znajomego kolesia w białym turbanie jeszcze bardziej zrobiła mi się jakoś podejrzana. Rozumiem gdyby WTC zrobili kolesie od czarnych turbanów, to jakoś wyglądało by bardziej realistycznie, a tak to wszystko pachnie jednym wielkim szwindlem ......

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

przecież wyburzenie wież WTC to robota amerykańskiego rządu i większość ludzi o tym wie :) poczytaj sobie o takim kolesiu jak Larry Silverstein ;) jakoś na 2 miesiące przed zamachem ubezpieczył on cały kompleks budynków na kwotę 3.5 mld dolarów na wypadek aktu terroryzmu (!) która miała obowiązywać przez okres 99 lat :) tuż po tym incydencie ubiegał się on o wypłatę 4.5 mld dolarów odszkodowania które jak najbardziej otrzymał ;) proste? proste :D liczy się profit, co tam ludzie :d

Lexie9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lexie9 »

To 3,5 mld czy 4,5 mld?

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Lexie9 pisze:To 3,5 mld czy 4,5 mld?
ubezpieczył na 3.5 mld, dostał 4.5 mld, a ubiegał się o kwotę 12 mld ;)

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

freakout pisze:ubezpieczył na 3.5 mld, dostał 4.5 mld, a ubiegał się o kwotę 12 mld ;)
Słyszałem o tym...:

Obrazek

Słyszałem też, że wszystko było dobrze przgotowane, i żaden żyd 11 września nie przyszedł do pracy, bo było wtedy akurat jakies żydowskie święto. Inetnet wtedy aż kipiał, ale propaganda zrobiła swoje ....

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

drendriu pisze:
freakout pisze:ubezpieczył na 3.5 mld, dostał 4.5 mld, a ubiegał się o kwotę 12 mld ;)
Słyszałem o tym...:

Obrazek

Słyszałem też, że wszystko było dobrze przgotowane, i żaden żyd 11 września nie przyszedł do pracy, bo było wtedy akurat jakies żydowskie święto. Inetnet wtedy aż kipiał, ale propaganda zrobiła swoje ....
czy żaden to nie wiem, ale faktem jest że ci najważniejsi dzień przed dostali telefon żeby następnego dnia nie przychodzili do pracy :)

ODPOWIEDZ