Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
maccyw
Gaduła
Gaduła

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Kurrr... czasami na forexie wystarczy zaufać samemu sobie. GBP/USD - wiedziałem cholera że zrobią wielką szybką wyprzedaż i nie otworzyłem pozycji ;( Tylko dlatego że stwierdziłem że coś mi na tej parze nie gra i trzymałem się od rana z daleka, strasznie ostro kupowali, ehhhh.

Apropo - jeżeli szukacie takich ruchów jak dzisiaj na GBP to proponuje analizować USD/CAD oraz NZD/CAD. Dla mnie na obecny moment jest to ostre SELL na 14:30 jeżeli by się coś zmieniło to dam znać przed 14:30 (dane) jeżeli nie ... to znacie moje zdanie :D

As28 - mówisz i masz http://theinnercircletrader.com/Tutorials.htm

Myślę że pewnie nie dotarłeś do jego strony, jego kanał na YT może być tylko traktowany jako ciekawostka - dodatek. Jego kanał na YT jako taki nie jest tutorialem.

PS. od rana kupuję EUR/USD, jak dla mnie dzisiaj wzrosty chociaż miotają tymi graczami, oj miotają.

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

as28 pisze:
Patryś pisze:Stop run reversal to jest jednak piękna sprawa... Zwłaszcza jak się szuka ich podczas formowania na wysokich TF-ach a wejdzie z niskich

@maccyw chodziło mi raczej ogólnie, czy stosujesz taką metodę wejść jaką przedstawił ICT w jednym z filmików które mi poleciłeś... Chyba z tej trzyczęściowej serii, której tytułu nie pamiętam xD Chodziło o to, że W1 to nasz framework gdzie określamy taki generalny kierunek ruchu, a wchodzimy w longa z h1 wtedy kiedy cena na tym interwale doszła do bullish order block.

P.S. Przedstawiłbyś jakie racje Tobą kierowały przy wejściu w NZD/CAD?
Panowie dajcie linka do tego filmiku, bo jakoś nigdy na ICT nie mogę znaleźć czegoś sensownego do posłuchania.

http://theinnercircletrader.com/Tutorials.htm - Precision trading series

No, to fakt, irytujące są te jego półgodzinne wywody o niczym... Ale warto przez to przebrnąć, ciekawe rzeczy mówi

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Ujek rosnie, edek spada, ten fox znow was przechytrzyl.

maccyw
Gaduła
Gaduła

O fakt EUR/USD spada !!!

To fajnie że olałem EUR/USD :D Akurat mając na względzie dane przeskoczyłem na USD/CAD oraz NZD/CAD tak jak mówiłem. Tyle, że o ile złapałem SELL to mnie i tak tym razem wywalili - to wcięcie które zrobili było niczym innym jak stop huntem o których to CJ zwykł pisać. Albo akumulacją jak kto woli. Gdybym znał właściwy kierunek to by się to nie stało tylko zarobiłbym podwójnie.

Ale tak, przechytrzyli mnie dzisiaj na USD/CAD oraz NZD/CAD, możesz się cieszyć moją porażką proszę bardzo :D
Humor i tak dopisuje bo to co dzisiaj zobaczyłem wystarczy mi na niepopełnianie takich błędów w przyszłości. Teraz nawet wiem kiedy używają danych do wywalenia rynku w komos a kiedy do posunięcia kursu dalej. I powiem tylko tyle...jeżeli to są te STOP Hunty o których CJ pisał to właśnie nauczyłem się na nich grać :D

A z racji tego że połączyłem order blocks + manipulacje Eresza + stop hunt CJ + dane w jedną całość...to w przyszłym tygodniu przepraszam ale nie wchodzę na forum więc jeżeli ktoś będzie do mnie pisał albo pytał mnie o coś na forum proszę aby nie miał mi za złe jak nie odpiszę. Spróbuje zrobić 100% depo w tydzień, zobaczymy jak wyjdzie i po prostu chciałbym się maksymalnie na tym skupić. Po prostu nie chcę się nawet w minimalnym stopniu rozpraszać ale za tydzień wracam :D

PS. irmentruda - to nie oni się pomylili tylko ja. Nikt poza mną nie kupował dzisiaj EUR/USD a nawet i ja przestałem około 14:15 zamknąłem wtedy pozycje bo pakowałem się w NZD/CAD i USD/CAD o czym zresztą pisałem. Ale fakt, na EUR/USD gbybym siedział to miałbym SLke zaliczoną jak nic bo w zyciu bym nie obstawiał że EUR/USD dzisiaj spadnie. Zresztą z tego co widzę to EUR/USD jest w zasadzie prawie niegrywalne od Brexitu. Same krzaki i stop hunty.

PS 2. - ponieważ dostałem takie pytanie na PM więc odpowiem też tutaj. To co robię przy danych to nawet nie łączenie tego wszystkiego w całość. Po prostu obserwuje czy rynek jest blisko ostatniego low lub high oraz czy idą jakieś ważne dane, jeżeli te 2 główne warunki są spełnione to jeżeli rynek jest blisko ostatniego High daje SELL. Co robi rynek ? SELL.
Ale uwaga, jeżeli gracie pod prąd (a może się okazać że zagraliście pod prąd na danych, nie ma w tym nic niemożliwego) to musicie być gotowi na szybie odwrócenie jak dzisiaj na USD/CAD oraz NZD/CAD. Przy czym, jak na danych rynek zasuwa to jesteście na właściwej drodze. Jeżeli natomiast wywala ostro ale niedaleko i zaczyna mieć jakieś trudności (mogą się pojawiać przy okazji piny) to albo uciekacie z takiej transakcji i tak cieszycie się niezłym rynkiem albo...zajmujecie odwrotną transakcje. Brzmi może głupio i banalnie ale przyjrzyjcie się jak często się to sprawdza. Ten drugi przypadek możecie potwierdzić patrząc np na H1 czy rynek nie ma już obranego kierunku i czy nie gracie pod prąd. Wtedy może nastąpić odwrócenie i iść w obranym już kierunku - czyli tak jak dzisiaj USD/CAD. Po prostu to co zrobili to akumulacja przed wybiciem HH.

PS 3. - jeszcze co do danych - to można to zawsze potwierdzić istotnym order blockiem. Pamiętacie dzisiejszy wystrzał na EUR/GBP ? To teraz zerknijcie na H4 dla EUR/GBP i miejsce w którym EUR/GBP wystrzelił do góry jak rakieta :)

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

@maccyw - nikt nie cieszy sie z porazki, ja dzis tez przekombinowalem, 2 miesieczne zyski poszly sie jeb.c w 40 minut bo pomylilem sie przy otwieraniu pozycji i otworzylem pozycje 15krotnie wieksza niz zamierzalem, gdybym to zamknal zaraz to stracilbym tylko spread plus kilka pipsow ale wlaczyla sie chciwosc bo bylem swiecie przekonany, ze gbpcad jeszcze spadnie. Totalnie nie nadaje sie do trejdowania z palca.

maccyw
Gaduła
Gaduła

To jest to czego ja się boje u siebie najbardziej - własny charakter. I to jest smutny fakt. To jest największy wróg na forexie. Z tym USD/CAD i NZD/CAD to sorry że tak przeżywam jak mrówka okres ale najlepsze w tym wszystkim jest to że mając zysk (spory) widziałem że coś jest nie tak, nawet sobie powiedziałem że odwracam pozycje bo to była akumulacja, tzn czułem to bo normalnie kurs nie powinien tak szybko stanąć po publikacji danych tylko powinien polecieć te 50-60 pipsów dalej i to spokojnie. No ale spojrzałem w przypadku NZD/CAD na Weekly i Daily i stwierdziłem że to jest niemożliwe aby oni chcieli przebić się wyżej. Dalej stwierdziłem że USD/CAD też w takim razie się nie przebije tylko będzie szło na południe wolniej od NZD/CAD które będzie przewodnikiem w tym przypadku. No i dupa.

I dlatego od dzisiaj jeżeli M15, lub M30 będzie mówiło mi że coś jest nie tak to przynajmniej wyjdę z pozycji. Nie będe szukał usprawiedliwienia do pozostania w pozycji (a już tym bardziej w piątek przed weekendem) na Daily tudzież Weekly.

PS. proponuje obserwować EUR/GBP w przyszłym tygodniu. Jeżeli zrobili to co myślę, to w przyszłym tygodniu będą niezłe spadki dla tej pary.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

irmentruda pisze:@maccyw - nikt nie cieszy sie z porazki, ja dzis tez przekombinowalem, 2 miesieczne zyski poszly sie jeb.c w 40 minut bo pomylilem sie przy otwieraniu pozycji i otworzylem pozycje 15krotnie wieksza niz zamierzalem, gdybym to zamknal zaraz to stracilbym tylko spread plus kilka pipsow ale wlaczyla sie chciwosc bo bylem swiecie przekonany, ze gbpcad jeszcze spadnie. Totalnie nie nadaje sie do trejdowania z palca.
https://www.youtube.com/watch?v=fNNVsZBY4fA
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek
Fox robi mega zakupy na rzezniku udajac ze sprzedaje typowe zagranie foxa :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek
zagranie nocne w sumie dzięki kibicom Zagłębia Lubin :D Pozdrawiam fanatyków :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek
dowalenie do pieca :p
zobaczymy co z tego wyniknie :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

ODPOWIEDZ