O fakt EUR/USD spada !!!
To fajnie że olałem EUR/USD

Akurat mając na względzie dane przeskoczyłem na USD/CAD oraz NZD/CAD tak jak mówiłem. Tyle, że o ile złapałem SELL to mnie i tak tym razem wywalili - to wcięcie które zrobili było niczym innym jak stop huntem o których to CJ zwykł pisać. Albo akumulacją jak kto woli. Gdybym znał właściwy kierunek to by się to nie stało tylko zarobiłbym podwójnie.
Ale tak, przechytrzyli mnie dzisiaj na USD/CAD oraz NZD/CAD, możesz się cieszyć moją porażką proszę bardzo
Humor i tak dopisuje bo to co dzisiaj zobaczyłem wystarczy mi na niepopełnianie takich błędów w przyszłości. Teraz nawet wiem kiedy używają danych do wywalenia rynku w komos a kiedy do posunięcia kursu dalej. I powiem tylko tyle...jeżeli to są te STOP Hunty o których CJ pisał to właśnie nauczyłem się na nich grać
A z racji tego że połączyłem order blocks + manipulacje Eresza + stop hunt CJ + dane w jedną całość...to w przyszłym tygodniu przepraszam ale nie wchodzę na forum więc jeżeli ktoś będzie do mnie pisał albo pytał mnie o coś na forum proszę aby nie miał mi za złe jak nie odpiszę. Spróbuje zrobić 100% depo w tydzień, zobaczymy jak wyjdzie i po prostu chciałbym się maksymalnie na tym skupić. Po prostu nie chcę się nawet w minimalnym stopniu rozpraszać ale za tydzień wracam
PS. irmentruda - to nie oni się pomylili tylko ja. Nikt poza mną nie kupował dzisiaj EUR/USD a nawet i ja przestałem około 14:15 zamknąłem wtedy pozycje bo pakowałem się w NZD/CAD i USD/CAD o czym zresztą pisałem. Ale fakt, na EUR/USD gbybym siedział to miałbym SLke zaliczoną jak nic bo w zyciu bym nie obstawiał że EUR/USD dzisiaj spadnie. Zresztą z tego co widzę to EUR/USD jest w zasadzie prawie niegrywalne od Brexitu. Same krzaki i stop hunty.
PS 2. - ponieważ dostałem takie pytanie na PM więc odpowiem też tutaj. To co robię przy danych to nawet nie łączenie tego wszystkiego w całość. Po prostu obserwuje czy rynek jest blisko ostatniego low lub high oraz czy idą jakieś ważne dane, jeżeli te 2 główne warunki są spełnione to jeżeli rynek jest blisko ostatniego High daje SELL. Co robi rynek ? SELL.
Ale uwaga, jeżeli gracie pod prąd (a może się okazać że zagraliście pod prąd na danych, nie ma w tym nic niemożliwego) to musicie być gotowi na szybie odwrócenie jak dzisiaj na USD/CAD oraz NZD/CAD. Przy czym, jak na danych rynek zasuwa to jesteście na właściwej drodze. Jeżeli natomiast wywala ostro ale niedaleko i zaczyna mieć jakieś trudności (mogą się pojawiać przy okazji piny) to albo uciekacie z takiej transakcji i tak cieszycie się niezłym rynkiem albo...zajmujecie odwrotną transakcje. Brzmi może głupio i banalnie ale przyjrzyjcie się jak często się to sprawdza. Ten drugi przypadek możecie potwierdzić patrząc np na H1 czy rynek nie ma już obranego kierunku i czy nie gracie pod prąd. Wtedy może nastąpić odwrócenie i iść w obranym już kierunku - czyli tak jak dzisiaj USD/CAD. Po prostu to co zrobili to akumulacja przed wybiciem HH.
PS 3. - jeszcze co do danych - to można to zawsze potwierdzić istotnym order blockiem. Pamiętacie dzisiejszy wystrzał na EUR/GBP ? To teraz zerknijcie na H4 dla EUR/GBP i miejsce w którym EUR/GBP wystrzelił do góry jak rakieta