Patryś - jeżeli ide w kierunku UP na EUR/CHF i kurs powróci do order block na H1 - tak. Jeżeli jednak szukam ewentualnych miejsc gdzie BUY dla EUR/CHF może:
- spowolnić,
- zrobić kilkugodzinną korektę (lub nawet 1-2 dniową),
- zawrócić
to musi być od H4 wzwyż ale może to być też H4. I to wszystko fajnie działa jeżeli gra się w zgodzie z kierunkiem.
Czasami widzę że czuje się nieswojo jak na M15 widzę jak się formuje wyraźne M lub W. Są to nawyki po tym jak uczyłem się stricte metody CJa.
Natomiast jeżeli chcesz to wszystko uprościć to najlepiej wchodzić na manipulacji Eresza albo lepiej - po jej uformowaniu i mowa o H4. To naprawdę fajnie działa i nie jest tak czasochłonne w obserwacji
EDIT: Jeszcze co do EUR/CHF - dla mnie jest nieczytelny więc raczej trzymam się od tej pary z daleka. Zdecydowanie wole w tym tygodniu GBP/USD, EUR/USD, NZD.
BTW - Nieźle się wkurze jak nie będzie po 23:00 ostrego SELL dla NZD/CAD. Cholera wyszedłem z pozycji BUY dla EUR/USD i GBP/USD jakieś 2 godziny temu po to by uwolnić w całości margin bo chcę się władować w SELL na NZD/CAD no to akurat GBP/USD skoczył...żesz...czasami ocipieć z nimi można kto by pomyślał że będą bawili się funtem o 21:30.
Póki co wszystko się pięknie ukształtowało, niemalże idealnie na SELL. Obawiam się tylko że może pójść jakiś pin do góry po SLki nad dwoma ostatnimi H i LH na M15 ale zobaczymy.