Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
pim
Gaduła
Gaduła

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: pim »

maccyw pisze:Dzięki Pim !

Jeszcze takie pytanie, bo pisałeś że nie możesz znaleźć kluczowych filmów tego Inner Circle Trader na jego YT - czy możesz potwierdzić, bądź zaprzeczyć że to są któreś z tych filmów dostępnych obecnie tutaj ?
http://fxgears.com/forum/index.php?topic=563.0

Czy mógłbyś ewentualnie napisać o które filmiki chodzi ? Widzę przykładowo Exploring the Asian Range.rar (pobrałem, to nie żaden wirus paczka zawiera film instruktażowy w formacie mp4).
Tak to są jego filmy ale sam oceń czy są pomocne czy nie.

Mi konkretnie o film z setupem azjatyckiej sesji , pada tam koncepcja Central Dealers Range oraz dziennymi schematami, opisywał w nich budowe świeczki dziennej na kilku konkretnych przykładach, to był dla mnie najlepszy jego matariał ale tu gdzie wskazujesz już go nie ma.

mam kilka srceenow z tego filmu:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pim
Gaduła
Gaduła

c.d.

Niestety wszystko bez komentarza jest tylko kolejnym obrazkiem a on bardzo fajnie to tłumaczył.

Ludzie zaczęli zbierać jego filmy na kompach bo z sieci ginęły jedno po drugim. I te najciekawsze właśnie szlag trafił.

z tego co pamiętam to tytuły dwóch najciekawszych to: "ICT Buy Day Templates" oraz "ICT Flout Templates"

edit:

znalazłem już dlaczego tych materiałów nie ma w sieci

http://demoballer.com/threads/important ... trader.94/

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Obrazek

:p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

pim - póki co poświęciłem mało uwagi jeszcze samemu ICT oraz temu drugiemu gościowi ale sam ICT wprowadza kilka interesujących rzeczy, chociażby patrzenia na świeczkę dzienną pod kątem swingu. W teorii zazębia się to również z tym co mówił sam CJ. W mojej ocenie wartościowe są oba kanały na YT.

Jakkolwiek, chciałbym CI posłać pochwałę ale nie wiem jak się to tutaj robi. Jeżeli mi podpowiesz (albo ktokolwiek inny) to masz pochwałę ode mnie :D

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

maccyw pisze:pim - póki co poświęciłem mało uwagi jeszcze samemu ICT oraz temu drugiemu gościowi ale sam ICT wprowadza kilka interesujących rzeczy, chociażby patrzenia na świeczkę dzienną pod kątem swingu. W teorii zazębia się to również z tym co mówił sam CJ. W mojej ocenie wartościowe są oba kanały na YT.

Jakkolwiek, chciałbym CI posłać pochwałę ale nie wiem jak się to tutaj robi. Jeżeli mi podpowiesz (albo ktokolwiek inny) to masz pochwałę ode mnie :D
przy każdym poście masz w lewym dolnym rogu czerwony wykrzyknik !
klikając w niego na stronie, która się otworzy musisz uzasadnić w jakim celu zgłaszasz dany post :idea: :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

pim
Gaduła
Gaduła

OK, to coś napiszę w jaki sposób należy cierpliwie wyczekać na setup

Bierzemy wykres D1 czekamy aż świeczki ułożą się w potencjalnego fractala

Po kolei:

tworzy się świeczka nr 1 - nic nie robimy tylko czekamy (ja wiem że to taka ładna świeczka że zawsze szukamy wejścia i robimy to za szybko tym razem proponuje czekać)

w kolejny dzień utworzyła się świeczka nr 2 - widzimy ze być może tworzy się potencjalny fractal a LOW świeczki nr 1 może być tym co CJ nazywa Peek Low

dzien nr 3 - tutaj szukamy wejścia na M15/M5

nr 4 i 5 trzymamy tak długo jak potrafimy (to już indywidualnie ile kto umie)

nr 5 to 3 day cycle wiec po jej zamknięciu znów czekamy co się narysuje

dzien nr 6 - narysowała się spadkowa poniżej High nr 5 - wiec mamy miejsce potencjalnego fractala czyli nasze Peek High

na swieczce nr 7 szukamy shorta na M15/M5

W ten sposób łapiemy się na Level 1

i to chyba cała filoziofia....

pomijam tu że potencjalny fraktal może się nie sprawdzić i cena poleci przeciwko nam.... ale to już pewnie wiecie, bardziej chodzi o to że czekamy cierpliwie aż narysują się 2 kolejne świeczki i dopiero atakujemy

a jeśli chodzi o niezbędną wiedzę do naszej biblioteczki to tu macie opisaną metodę http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=555261 czyli łapania High i Low danego dnia po świeczkach H1 - bardzo dobra lektura i należy połączyć tą wiedzę z tym co pisze CJ

Jeśli do tego wszystkiego dodamy wiedzę o strefach S/D z wyższych interwałów to da się chyba zrobić z tego coś co ma ręce i nogi.

Awatar użytkownika
floatmaster
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: floatmaster »

hej, jestem ciekaw jak wyglądają wasze Stratementy, jeśli to nie problem to, proszę wstawcie tu podsumowanie chodź by dotyczącej ostatniej jego części danych z wykresem stopy zwrotu. Interesuje mnie ilość transakcji, nie koniecznie, kiedy i gdzie wchodziliście tylko ilość zawartych lotów ,ilość pipsów przypadających na transakcję i skuteczność w procentach dzięki. Kiepsko na razie gram dobre czasu dla mnie minęły i zastanawiam się czy jest sens zainteresować się tą metodą gry. Oczywiście jestem świadomy tego że każdy spogląda na wykres odbiegając od innych ale elementy tego systemu są do wyćwiczenia taką mam przynajmniej nadzieję.dzięki

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

pim pisze:I jeszcze jedno miejsce które warto odwiedzić i poczytać:

http://www.daytradingforexlive.com/fore ... ur-friend/

i chyba nawet bardziej precyzyjnie (prościej) opisuje to samo.

Warto przeglądnąć jego filmy na youtubie...
WOW
40 minut filmu wyjaśniło mi więcej niż 200 stron oryginału CJ'a

facet świetnie tłumaczy, naprawdę DOBRY LINK!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

ODPOWIEDZ