Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Obrazek

widzicie to :p

"W" dziala na kazdego maniaka CJa jak plachta na byka :D
zagramy dzis pod to pelnym depozytem ile fabryka dala to bedzie zloty strzal roku :D
oczywiscie wszystko zgodnie z zasadami CJ :D

zaprawde powiadam wam oczekujcie manipulacji albowiem tego zawsze mozecie byc pewni :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

moim zdaniem:
na rzeźniku można by oczekiwać 3 poziomu
https://www.mql5.com/en/charts/5570562/ ... al-markets
ale jeszcze fox nie miał możliwości zakumulowania pozycji,
akumulacja musi być proporcjonalna do poprzedzających ruchów,
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

już szybciej widziałbym 3 poziomy na UJku
https://www.mql5.com/en/charts/5570664/ ... al-markets
choć jenów raczej nie grywam, mają duże ruchy gdy Europejczycy śpią

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

123 jest plus W na m15 czego mozna chciec wiecej :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

a powiedz jak fox mógł na tej twojej trójce zakumulować pozycje, przecież jej prawie nie widać,
oczywiście nie mówię że nie może być drobnej korekty, ale na odwrócenie to za mało

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

as28 pisze:a powiedz jak fox mógł na tej twojej trójce zakumulować pozycje, przecież jej prawie nie widać,
oczywiście nie mówię że nie może być drobnej korekty, ale na odwrócenie to za mało
moze to kolejna manipulacja foxa mala akumulacja to nie bedzie nic duza to bedzie napewno cos :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Dzięki Patryś za info, odpiszę tylko daj mi proszę czas do wieczora :P Znowu miałem zakręcony tydzień, przepraszam.

DavidFX - Nie wiem jak GBP/JPY ale jestem skłonny przyznać że GBP/USD na dzisiaj to jest UP, choćby dlatego że muszą skorygować wczorajsze potężne spadki. Tylko coraz bardziej zaczynam być przekonany co do tego że na danych dojdzie do ostrej manipulacji i będzie to tak naprawdę polowaniem na stopy. Dane wpierw rzekomo osłabią dolara i to jest dla mnie pewne, przynajmniej na obecny moment. Jednak następnie mogą go wzmocnić i to wszystko wydarzy się na przestrzeni 40-60 minut po publikacji danych. Zobaczymy, należy zachować rozwagę. Piszę to przez pryzmat tego jak ja widzę EUR/USD oraz USD/CHF.

As28 - jeżeli nie jesteś w stanie (jak piszesz) zbudować strategi na ICT ...to myślę że tym bardziej na CJu :D
Odnośnie ICT popełniasz błąd, jego kanał na Youtube to jest z reguły kanał informacyjny a nie tutorialowy. Tutoriale masz na jego firmowej stronie. Przejrzyj Market Maker Series, ICT Scout Sniper Series i jeszcze taką jedną 3 częściową serię i zobaczysz że się da. Poznaj czym jest RANGA, Order Blocks i w zasadzie to Ci powinno wystarczyć. Jeżeli natomiast grasz długoterminowo (a nie uprawiasz przykładowo Daytradingu) to bezpieczniej dla Ciebie jak zapoznasz się jeszcze z interwałem nadrzędnym typu Weekly. Przy Daytradingu nie ma on jak dla mnie sensu.

Natomiast co do pisania że ICT to sprzedawca marzeń...w jednym z odcinków mówił że sporo osób go wręcz namawiało aby zaczął prowadzić odpłatne szkolenia, tutoriale, powiedział wprost - zarobiłbym na tym bez problemu, wiem nawet jak to sprzedać ale ...po co ? Moje zarobki osiągają około 50K miesięcznie i zwyczajnie nie mam na to czasu i potrzeby, bo gdybym to robił odpłatnie to byłbym w obowiązku aby być systematycznym w dodawaniu nowych materiałów i aktualizacji a nie mam na to czasu i potrzeby. To są jego słowa.

I ja wiem, że zaraz pewnie ktoś napisze - "A ma czas aby to robić za darmo" ? - to od razu mówię, myślę że on to traktuje jako odskocznie. A fakt faktem, ucząc innych często i mi robimy sobie samemu jakiś refresh itp.

Jakkolwiek, ICT pod tym kątem wygrywa dla mnie jeżeli chodzi o wiarygodność względem CJa oraz większość internetowych guru. I tak, on przy liczbie osób która go ogląda nie miałby żadnego problemu aby na tym zarobić, ma zbliżoną widownię do Jasona Stapleton który normalnie zarabia na tym że uczy trejdu.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

maccyw pisze:Poznaj czym jest RANGA, Order Blocks i w zasadzie to Ci powinno wystarczyć.
napisz nam o tym i daj przyklad jednego i drugiego :)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

OK, każdy ma prawo do swoich przekonań.
Jakbyś mógł coś wykresem pokazać, bo na razie piszesz o swoich odczuciach, a na tym nikt się nic nie nauczy.

Awatar użytkownika
michosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michosz »

Patryś pisze:@maccyw Chyba zaczynam rozumieć co miałeś na myśli mówiąc o manipulacji przed danymi :D patrzcie z jaką sytuacją mieliśmy dziś do czynienia na gbp/usd: idealny test wczorajszego wsparcia, na początku walka podaży z popytem, a na koniec cena wystrzeliła w górę na godzinę przed danymi... No nic tylko pakować się w longi.

Na szczęście byłem na tyle przezorny żeby zamknąć tego longa na fajnym zysku - zabrakło mi niestety odwagi żeby dać s-kę ;) no ale cóż, niejedne dane będą jeszcze ogłaszać.
I tak byliśmy na 3 levelu, więc dla mnie nie ma zaskoczenia z tym, że poszli w dół :D

ODPOWIEDZ